Túrafeltételek

RAJT

2018. május 12., szombat

jokai-gy55_0.png Gyalogos 55
(Kolozsvár - Torockó)
6.30 - 7.00
Kolozsvár, Bükki Kemping
jokai-gy30.png Gyalogos 30
(Szind - Torockó)
9.30 - 10.30
Szind, unitárius paplak
jokai-gy17.png Gyalogos 17
(Szind - Várfalva)
9.30 - 10.30
Szind, unitárius paplak
jokai-gy10.png Gyalogos 10
(Várfalva - Torockó)
9.30 - 12.30
Várfalva, Polgármesteri Hivatal

 • Kérjük a résztvevőket, hogy NE késsenek a RAJTnál.
 • A túra teljesítését akkor ismerjük el, ha a résztvevő szabályosan nevezett, és minden ellenőrző ponton lebélyegeztette igazolólapját.
 • A túraútvonal részletes leírását a Túrakalauz tartalmazza.
 • Szükséghelyzetben (pl. szélsőséges időjárás) a szervezők fenntartják a jogot a túra útvonalának megváltoztatására, illetve a túra egészének vagy egyes szakaszainak törlésére.
 • A túrán mindenki a saját felelősségére indul, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.
 • A túra részben tájvédelmi területen halad, annak természeti értékeit őrizzük meg, hogy ugyanolyan szép maradhasson, mint amilyen most!

Kiskorúak részvétele a túrán

 • 14 év alatti gyermekek részvétele kizárólag felnőtt(ek) állandó kíséretében engedélyezett. A 14 év alatti kiskorút kísérő felnőttnek a rajtnál alá kell írnia egy felelősségvállalási nyilatkozatot. A kísérő felnőtt a rajtnál köteles személyazonosságát egy fényképes igazolvánnyal igazolni
 • 14 év feletti kiskorúak részvétele szülői (nevelőszülő, gyám) beleegyezéssel engedélyezett. A beleegyezési nyilatkozat űrlapja letölthető itt és kitöltve, aláírva el kell küldeni, vagy a rajtnál személyesen átadni a szervezőknek, illetve a regisztrációs irodákban (KMDSZ, Szabadság vagy Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület) is kitölthető.

Mit biztosítunk a résztvevőknek?

 • A szervezők a túra résztvevőinek túrakalauzt, valamint kérésre emlékpólót biztosítanak. A túrát teljesítőket oklevéllel és kitűzővel jutalmazzuk.
 • A résztvevők egyes ellenőrző pontoknál folyadékot és energiacsomagot (1. EP – alma, banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, krumplicukor, szőlőcukor – CSAK a Gyalogos 55 túra résztvevői) kapnak, illetve szendvicseket (zsíros, zakuszkás, lekváros kenyér) fogyaszthatnak (4. EP és 8. EP), a túra végén pedig, 15:30 órától kezdődően, meleg étellel vendégeljük meg őket Torockón, a Kriza János Művelődési Házban, a helyi polgármesteri hivatal támogatásával.

Áthaladás az ellenőrző pontokon

 • Egy adott ellenőrző pont nyitvatartása azt az időszakot jelenti, amikor a pontbíró az illető ellenőrző ponton szolgálatot teljesít.
 • Minden ellenőrző ponton a megadott nyitvatartási időn belül kell áthaladni.
 • Amennyiben valaki túl későn érkezik, lehet, hogy már nem találja a helyén a pontbírót, ezért nem tudja majd lebélyegeztetni ellenőrzőlapját az illető ellenőrző ponton.
 • Határesetekben (kisebb előrelátható késések esetén) érdemes megpróbálni kapcsolatba lépni az esedékes ellenőrző pont pontbírójával!

Utazási lehetőségek

Az utazás a RAJTokhoz – Bükki Kempinghez (Gy55), Szindre (Gy30/Gy17, Kolozsvárról vagy Várfalváról) vagy Várfalvára (Gy10), Várfalváról Torockóra, illetve a visszatérés Torockóról Kolozsvárra, Várfalvára vagy Szindre lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal.
Tervezett indulási helyek és időpontok:

Útvonal Indulási hely Időpont
Kolozsvár-Bükki Kemping Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 6:00
Kolozsvár-Szind Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 8:30
Kolozsvár-Várfalva Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 8:30
Várfalva-Szind Várfalva, Polgármesteri Hivatal 9:00
Várfalva-Torockó Várfalva, Polgármesteri Hivatal 15:00 16:00
Torockó-Várfalva Torockó, Piactér 18:00 21:00
Torockó-Szind Torockó, Piactér 18:00 21:00
Torockó-Kolozsvár Torockó, Piactér 18:00 21:00

A túra FELADÁSA, KISZÁLLÁS a túráról

Azoknak a GYALOGOS résztvevőknek, akik valamilyen okból nem tudják vagy nem akarják folytatni a túrát, a következő (autóval is könnyen megközelíthető) helyeket ajánljuk kiszállásra: Adrenalin Park, Tordatúr, Szind, Tordai-hasadék, Várfalva.

Minden esetben, azok a részvevők, akik valamilyen okból nem tudják vagy nem akarják folytatni a túrát, KÖTELESEK erről értesíteni a szervezőket vagy pontbírókat (szükség esetén mindegyik ellenőrző ponthoz el tudunk jutni autóval).


Elsősegély-nyújtás

Az ellenőrző pontok elsősegély-nyújtó készlettel lesznek ellátva.
A túrát autóval végigkíséri egy orvos és egy egészségügyi asszisztens.
A túrák megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük. Ugyanakkor, a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon, a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak.


Csomagszállítás

Igény esetén a szervezők vállalkoznak a résztvevők csomagjainak (1 db./fő) a rajt helyszínétől Torockóig való ingyenes elszállítására, ahol a cél-irodánál lehet majd ezeket átvenni. A szállításra átadott csomagokat a résztvevőknek a nevet és telefonszámot tartalmazó felirattal kell ellátniuk. A csomagban levő értéktárgyakért a szervezők nem vállalnak felelősséget.


Szálláslehetőség Kolozsváron

A Báthory István Elméleti Líceum tornatermében matracokon INGYENES szálláslehetőséget ajánlunk a túrák résztvevőinek. Zuhanyozási lehetőség is biztosított. Mivel a rendelkezésre álló matracok száma korlátozott, ajánlott matracot/derékaljat/izolírt és – feltétlenül – hálózsákot is hozni. Előzetes bejelentkezés szükséges, ezt a regisztrációs űrlapon lehet megtenni.


Fényképek, videofelvételek

A rendezvény során a szervezők megbízásából fényképek és videofelvételek készülnek. A résztvevők beleegyeznek abba, hogy a róluk készült képeket, felvételeket a túra népszerűsítése céljából a szervezők felhasználják, a honlapon közzétegyék. A szervezők vállalják, hogy minden esetben közlik a képeket/filmeket készítő személyek nevét.


Bejelentések és panaszok

Amennyiben valaki a túra során nincs megelégedve bármilyen, a szervezők felelősségi körébe tartozó körülménnyel, kérjük, a torockói vagy várfalvai célbíróktól igényeljen egy erre a célra készített nyomtatványt, és azt töltse ki, vagy írja meg panaszát e-mailben a szervezőknek. A túra után a beadványok a rendezvény főszervezőjéhez jutnak, aki a lehető legrövidebb időn belül személyesen válaszol minden panaszra.