Túrafeltételek

RAJT

2019. július 13., szombat

8:30 – 9:30

Kalotaszentkirály-Zentelke (Sâncraiu), Ady Endre Általános Iskola


 • Kérjük a résztvevőket, hogy NE késsenek a RAJTnál.
 • A túra teljesítését akkor ismerjük el, ha a résztvevő szabályosan nevezett, és minden ellenőrző ponton lebélyegeztette igazolólapját.
 • A túraútvonal részletes leírását a Túrakalauz tartalmazza.
 • Szükséghelyzetben (pl. szélsőséges időjárás) a szervezők fenntartják a jogot a túra útvonalának megváltoztatására, illetve a túra egészének vagy egyes szakaszainak törlésére.
 • A túrán mindenki a saját felelősségére indul, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.
 • A túra részben tájvédelmi területen halad, annak természeti értékeit őrizzük meg, hogy ugyanolyan szép maradhasson, mint amilyen most!

Kiskorúak részvétele a túrán

 • A kiskorú (18 év alatti) nevezők esetén a szülőnek/gyámnak alá kell írnia egy nyilatkozatot a kiskorúnak a túrán való részvételére vonatkozóan, és ezt kötelezően el kell küldenie a túra előtt (július 11-ig) e-mailben a szervezőknek (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro). A nyilatkozat űrlapja letölthető innen.
 • A törvény egyértelműen tiltja a 14 év alatti kiskorúak közutakon kerékpárral való közlekedését, ezért 14 év alatti gyermekek nevezését a Jókai kerékpáros túrára nem fogadjuk el. Lásd: 2018-as Közlekedési Törvény (195/2002. sz., 2018-ban újraközölt és frissített Sürgősségi Kormányrendelet, V. fejezet, 3. rész, 70. cikkely, (2) bekezdés: „Kerékpárnak közúton való vezetéséhez a vezetőnek legalább 14 évesnek kell lennie.”).
 • Amennyiben a túra valamelyik résztvevője mint kísérő, saját felelősségére, 14 év alatti gyermeket is hozna magával (a gyermek benevezése nélkül), kérjük, értesítse előre a szervezőket.

Mit biztosítunk a résztvevőknek?

 • A szervezők a túra résztvevőinek térképet, igazolólapot, valamint csősálat biztosítanak. A túrát teljesítőket oklevéllel és kitűzővel jutalmazzuk.
 • A résztvevők energiapótlót kapnak Jósikafalván (alma, banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, krumplicukor, szőlőcukor). Emellett az összes ellenőrző pontnál biztosítunk ivóvizet.
 • A CÉLnál, Kalotaszentkirály-Zentelkén, 15:00 órától kezdődően mindent résztvevőt meleg étellel vendégelünk meg.
 • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrzőpontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Áthaladás az ellenőrző pontokon

 • Egy adott ellenőrző pont nyitvatartása azt az időszakot jelenti, amikor a pontbíró az illető ellenőrző ponton szolgálatot teljesít.
 • Minden ellenőrző ponton a megadott nyitvatartási időn belül kell áthaladni.
 • Amennyiben valaki túl későn érkezik, lehet, hogy már nem találja a helyén a pontbírót, ezért nem tudja majd lebélyegeztetni ellenőrzőlapját az illető ellenőrző ponton.
 • Határesetekben (kisebb előrelátható késések esetén) érdemes megpróbálni kapcsolatba lépni az esedékes ellenőrző pont pontbírójával!

Utazási lehetőségek

A szervezők NEM biztosítják a résztvevők RAJThoz való szállítását, csupán a kerékpárok szállítását azok számára, akik vonattal utaznak és erre igényt tartanak. A kamion 7:00 órakor fog beállni a Dedeman előtti parkolóba, 7:30-kor elindul, és 8:30 körül megérkezik a bánffyhunyadi állomásra.

Kolozsvár–Bánffyhunyad útvonalon az alábbi két vonat közül lehet választani:

 • Transferoviar Călători IR 15031*, indul 7:18-kor, megérkezik 8:12-kor

*Ezzel a vonattal lehetséges a kerékpárok szállítása, viszont nem tudjuk garantálni, hogy minden biciklinek jut hely.

 • CFR Călători IR 144, indul 7:35-kor, megérkezik 8:25-kor

Bánffyhunyadtól a RAJThoz Kalotaszentkirály-Zentelkére mindenkinek a saját kerékpárján kell eljutnia.

Kalotaszentkirályról vissza Kolozsvárra biztosítjuk a résztvevők és kerékpárjaik szállítását egyaránt. A szállító járművek 21:00 órakor fognak indulni a kultúrotthon elől.

Akik nem szeretnék megvárni a buszt, azok visszakerékpározhatnak Bánffyhunyadig és felülhetnek az alábbi vonatra, amelyen lehetséges a kerékpárok szállítása:

 • Transferoviar Călători IR 15036, indul 17:21-kor, megérkezik 18:17-kor

A túra FELADÁSA, KISZÁLLÁS a túráról

Azoknak a KERÉKPÁROS résztvevőknek, akik valamilyen okból nem tudják vagy nem akarják folytatni a túrát, a következő helyeket ajánljuk kiszállásra: Jósikafalva, Havasrekettye, Székelyjó.

Minden esetben, azok a részvevők, akik valamilyen okból nem tudják vagy nem akarják folytatni a túrát, KÖTELESEK erről értesíteni a szervezőket vagy pontbírókat (szükség esetén mindegyik ellenőrző ponthoz el tudunk jutni autóval).


Elsősegély-nyújtás

Az ellenőrző pontok elsősegély-nyújtó készlettel lesznek ellátva.
A túrát autóval végigkíséri egy orvos és egy egészségügyi asszisztens.
A túrák megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük. Ugyanakkor, a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon, a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak. Ezért mindenkit arra kérünk, hozzon magával egy kis elsősegély csomagot, amelynek javaslatunk szerint a következőket kellene tartalmaznia: ragtapasz, fertőtlenítő szer (oxigénes víz, Rivanol-oldat, Betadine), Magnézium tabletta, Claritine tabletta (darázscsípés esetére), kötszer.


Fényképek, videófelvételek

A rendezvény során a szervezők megbízásából fényképek és videófelvételek készülnek. A résztvevők beleegyeznek abba, hogy a róluk készült képeket, felvételeket a túra népszerűsítése céljából a szervezők felhasználják, a honlapon közzétegyék. A szervezők vállalják, hogy minden esetben közlik a képeket/filmeket készítő személyek nevét.


Bejelentések és panaszok

Amennyiben valaki a túra során nincs megelégedve bármilyen, a szervezők felelősségi körébe tartozó körülménnyel, kérjük, a célbíróktól igényeljen egy erre a célra készített nyomtatványt, és azt töltse ki, vagy írja meg panaszát e-mailben a szervezőknek. A túra után a beadványok a rendezvény főszervezőjéhez jutnak, aki a lehető legrövidebb időn belül személyesen válaszol minden panaszra.


Adatfeldolgozási tájékoztatás

A szervezők a résztvevők által a regisztrációs űrlap kitöltésével önként szolgáltatott adatokat feldolgozzák a következő célokra: a résztvevők nyilvántartása; a résztvevőre vonatkozó részvételi feltételek meghatározása; kapcsolattartás a résztvevőkkel a túra előtt, közben és után; fizetési bizonylatok kiállítása; a rendezvényen való részvétel nyomon követése és igazolása, statisztikák készítése a rendezvényen való részvételről, a résztvevők tájékoztatása az EKE-Kolozsvár 1891 további rendezvényeiről. A résztvevők, illetve képviselőik a regisztrációval hozzájárulnak közölt adataiknak a fentebbi célokra való felhasználásához.
A szervezők a feldolgozott adatokat biztonságos körülmények között, szigorúan bizalmasan kezelik, harmadik személyeknek át nem adják, kivéve szükséghelyzetben (pl. eltévedés, baleset) az illetékes hatóságoknak (pl. rendőrség, csendőrség, mentőszolgálat, hegyimentők).
A regisztrált személyek, illetve képviselőik kérhetik adataik törlését a szervezők nyilvántartásából, amennyiben a regisztrált személyek visszalépnek a rendezvényen való részvételtől, illetve a rendezvény lebonyolítása után. Az erre vonatkozó kéréseket e-mailen, a rendezvény e-mail címére kell küldeni.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap