Túrafeltételek

ELŐRAJT

2019. július 13., szombat

8:00 – 9:00

Havasrekettye (Răchițele), Corana bár (455 sz.)


 • Kérjük a résztvevőket, hogy NE késsenek a RAJTnál.
 • A túra teljesítését akkor ismerjük el, ha a résztvevő szabályosan nevezett, és minden ellenőrző ponton lebélyegeztette igazolólapját.
 • A túraútvonal részletes leírását a Túrakalauz tartalmazza.
 • Szükséghelyzetben (pl. szélsőséges időjárás) a szervezők fenntartják a jogot a túra útvonalának megváltoztatására, illetve a túra egészének vagy egyes szakaszainak törlésére.
 • A túrán mindenki a saját felelősségére indul, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.
 • A túra részben tájvédelmi területen halad, annak természeti értékeit őrizzük meg, hogy ugyanolyan szép maradhasson, mint amilyen most!

Előrajt – Rajt

Havasrekettyén, a Rekiceli-vízesés fele vezető utat jelző tábla mellett található Corana bárnál (455 sz.) berendezett ELŐRAJTnál veszik át a gyalogos résztvevők az indítócsomagjaikat, innen a busz elszállítja őket a Susman/Stanciu-tisztással szemben lévő útelágazásig (RAJT), ahonnan a gyalogtúra kezdődik.
Aki nem a szervezők által felajánlott szállítási lehetőséget választja, annak is az előrajtnál kell jelentkeznie.


Kiskorúak részvétele a túrán

 • A kiskorú (18 év alatti) nevezők esetén a szülőnek/gyámnak alá kell írnia egy nyilatkozatot a kiskorúnak a túrán való részvételére vonatkozóan, és ezt kötelezően el kell küldenie a túra előtt (július 11-ig) e-mailben a szervezőknek (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro). A nyilatkozat űrlapja letölthető innen.
 • A 14 év alatti kiskorút kísérő felnőttnek alá kell írnia egy nyilatkozatot a kiskorú kíséretére vonatkozóan. A regisztráció során megadott adatokkal automatikusan kitöltött nyilatkozat aláírható a rajtnál. Aki szeretné a nyilatkozatot előre elolvasni, aláír(at)ni és a túra előtt e-mailben (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) elküldeni a szervezőknek, az letöltheti az űrlapot innen.

Mit biztosítunk a résztvevőknek?

 • A szervezők a túra résztvevőinek térképet, igazolólapot valamint csősálat biztosítanak. A túrát teljesítőket oklevéllel és kitűzővel jutalmazzuk.
 • A résztvevők energiapótlót kapnak a Vlegyásza menedékháznál (alma, banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, krumplicukor, szőlőcukor). Emellett az összes ellenőrző pontnál biztosítunk ivóvizet.
 • A CÉLnál, Kalotaszentkirály-Zentelkén, 15:00 órától kezdődően mindent résztvevőt meleg étellel vendégelünk meg.
 • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrzőpontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Áthaladás az ellenőrző pontokon

 • Egy adott ellenőrző pont nyitvatartása azt az időszakot jelenti, amikor a pontbíró az illető ellenőrző ponton szolgálatot teljesít.
 • Minden ellenőrző ponton a megadott nyitvatartási időn belül kell áthaladni.
 • Amennyiben valaki túl későn érkezik, lehet, hogy már nem találja a helyén a pontbírót, ezért nem tudja majd lebélyegeztetni ellenőrzőlapját az illető ellenőrző ponton.
 • Határesetekben (kisebb előrelátható késések esetén) érdemes megpróbálni kapcsolatba lépni az esedékes ellenőrző pont pontbírójával!

Utazási lehetőségek

A RAJThoz való utazást Havasrekettyére, Székelyjóról Kalotaszentkirályra (Gyalogos 22 esetén), valamint Kalotaszentkirályról vissza Kolozsvárra a szervezők biztosítják mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal.
Indulás Kolozsvárról július 13-án, reggel 6:30 órakor a volt FLIP üzlet (buszmegálló, Mihai Viteazul /volt Széchenyi-/ tér 9A szám) elől. Visszautazás Kalotaszentkirályról 21:00 órakor a kultúrotthon elől.
Figyelem! Azok, akik út közben szeretnének felszállni a reggeli buszra, azok megtehetik az alábbi helyeken:

 • Bánffyhunyadon, a református templom mögötti téren 7:15-kor
 • Kalotaszentkirály-Zentelkén a Piactéren 7:30-kor.

Aki élni szeretne ezzel a lehetőséggel, az regisztrációkor jelölje be az utazási lehetőséget Kolozsvár–Havasrekettye útvonalon, a megjegyzésekbe pedig említse meg, hogy hol szeretne felszállni.


A túra FELADÁSA, KISZÁLLÁS a túráról

Azoknak a GYALOGOS résztvevőknek, akik valamilyen okból nem tudják vagy nem akarják folytatni a túrát, a következő (autóval is könnyen megközelíthető) helyeket ajánljuk kiszállásra: Székelyjó, Kőhegy tava.

Minden esetben, azok a részvevők, akik valamilyen okból nem tudják vagy nem akarják folytatni a túrát, KÖTELESEK erről értesíteni a szervezőket vagy pontbírókat (szükség esetén mindegyik ellenőrző ponthoz el tudunk jutni autóval).


Elsősegély-nyújtás

Az ellenőrző pontok elsősegély-nyújtó készlettel lesznek ellátva.
A túra ideje alatt végig készenlétben lesz és a szervezők rendelkezésére áll egy orvos.
A túrák megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük.
Ugyanakkor, a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon, a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak. Ezért mindenkit arra kérünk, hozzon magával egy kis elsősegély csomagot, amelynek javaslatunk szerint a következőket kellene tartalmaznia: ragtapasz, fertőtlenítő szer (oxigénes víz, Rivanol-oldat, Betadine), Magnézium tabletta, Claritine tabletta (darázscsípés esetére), kötszer.


Csomagszállítás

Igény esetén a szervezők vállalkoznak a résztvevők csomagjainak (1 db./fő) a rajt helyszínétől Kalotaszentkirály-Zentelkére való ingyenes elszállítására, ahol a cél-irodánál lehet majd ezeket átvenni. A szállításra átadott csomagokat a résztvevőknek a nevet és telefonszámot tartalmazó felirattal kell ellátniuk. A csomagban levő értéktárgyakért a szervezők nem vállalnak felelősséget.


Fényképek, videófelvételek

A rendezvény során a szervezők megbízásából fényképek és videófelvételek készülnek. A résztvevők beleegyeznek abba, hogy a róluk készült képeket, felvételeket a túra népszerűsítése céljából a szervezők felhasználják, a honlapon közzétegyék. A szervezők vállalják, hogy minden esetben közlik a képeket/filmeket készítő személyek nevét.


Bejelentések és panaszok

Amennyiben valaki a túra során nincs megelégedve bármilyen, a szervezők felelősségi körébe tartozó körülménnyel, kérjük, a célbíróktól igényeljen egy erre a célra készített nyomtatványt, és azt töltse ki, vagy írja meg panaszát e-mailben a szervezőknek. A túra után a beadványok a rendezvény főszervezőjéhez jutnak, aki a lehető legrövidebb időn belül személyesen válaszol minden panaszra.


Adatfeldolgozási tájékoztatás

A szervezők a résztvevők által a regisztrációs űrlap kitöltésével önként szolgáltatott adatokat feldolgozzák a következő célokra: a résztvevők nyilvántartása; a résztvevőre vonatkozó részvételi feltételek meghatározása; kapcsolattartás a résztvevőkkel a túra előtt, közben és után; fizetési bizonylatok kiállítása; a rendezvényen való részvétel nyomon követése és igazolása, statisztikák készítése a rendezvényen való részvételről, a résztvevők tájékoztatása az EKE-Kolozsvár 1891 további rendezvényeiről. A résztvevők, illetve képviselőik a regisztrációval hozzájárulnak közölt adataiknak a fentebbi célokra való felhasználásához.
A szervezők a feldolgozott adatokat biztonságos körülmények között, szigorúan bizalmasan kezelik, harmadik személyeknek át nem adják, kivéve szükséghelyzetben (pl. eltévedés, baleset) az illetékes hatóságoknak (pl. rendőrség, csendőrség, mentőszolgálat, hegyimentők).
A regisztrált személyek, illetve képviselőik kérhetik adataik törlését a szervezők nyilvántartásából, amennyiben a regisztrált személyek visszalépnek a rendezvényen való részvételtől, illetve a rendezvény lebonyolítása után. Az erre vonatkozó kéréseket e-mailen, a rendezvény e-mail címére kell küldeni.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap