Regulamentul turei

Rajt Gy53/59 Start Gy53/59
17 august
6:30 - 7:00
Cluj-Napoca (Kolozsvár), Biserica cu Cocoș
(Calea Moților nr. 84)
Rajt Gy22/27 Start Gy22/27
17 august
8:30 - 9:30
Stana (Sztána), gară
Rajt Gy19/24 Start Gy19/24
17 august
08:45 - 10:00
Stana (Sztána), biserica reformată
Rajt Gy11/17 Start Gy11/17
17 august
8:30 - 9:30
Stana (Sztána), gară

 • Rugăm participanții să NU întârzie la START.
 • Parcurgerea turei este recunoscută dacă participantul s-a înscris în mod regulamentar și și-a vizat foaia de parcurs la toate punctele de control.
 • Descrierea detaliată a traseului se găsește în Ghidul turei (disponibil în limba maghiară).
 • În caz de nevoie (de ex. condiții meteorologice extreme), organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul, respectiv de a anula tura în întregime sau unele porțiuni ale acesteia.
 • Fiecare persoană participă la ture pe propria răspundere, de la organizatori nu se poate solicita despăgubire cu niciun titlu.
 • Traseul turei trece prin zone de protecție a naturii, să păstrăm aceste comori la fel de frumoase cum sunt ele acum!

Participarea minorilor la tură

 • În cazul participanților minori (sub 18 ani), părintele/tutorele minorului trebuie să semneze o declarație privind participarea minorului la eveniment, pe care trebuie să o trimită OBLIGATORIU prin e-mail (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) organizatorilor înainte de eveniment (până la 15 august). Formularul declarației poate fi descărcat de aici.
 • Adultul care însoțește minorul sub 14 ani va semna o declarație privind însoțirea minorului. Declarația completată automat cu datele furnizate în cursul înregistrării poate fi semnată la start. Dacă doriți să citiți declarația în avans, să o semnați și să o trimiteți organizatorilor prin e-mail (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) înainte de concurs, puteți descărca formularul de aici.

Ce primesc participanții?

Organizatorii le asigură participanților hartă, foaie de parcurs, iar la cerere, Ghidul turei și tricou memorial. Cei care ajung la sosire vor fi recompensați cu diplomă și ecuson.
La punctul de control 3 (Drumul Gârbăului), participanții turei Gy53/59 primesc energizante (măr, banană, biscuiți, baton muesli, napolitană, glucoză, dextroză). Apă se găsește în general la toate punctele de control.
La sfârșitul turei, în Vila Szentimrei, Fundația Szentimrei îi așteaptă pe toți participanții cu mâncare caldă (mămăligă cu smântână, brânză și jumări), de la ora 14:00.


Trecerea prin punctele de control

 • Programul de funcționare al punctului de control indică perioada în care arbitrul este de serviciu la punctul de control respectiv.
 • Fiecare punct de control trebuie atins în timpul programului de funcționare.
 • Cine sosește prea târziu, s-ar putea să nu mai găsească arbitrul la punctul de control pentru vizarea foii de parcurs și nu poate continua tura.
 • În situații limită (întârzieri mai mici care sunt previzibile) încercați să contactați arbitrul punctului de control în cauză.

Călătoria la START (Gy22/27, Gy19/24, Gy11/17)

Organizatorii NU asigură transportul participanților la START.

START Gy22/27 și Gy11/17

Participanții pot călători la Gara Stana cu trenul, din Gara Cluj-Napoca:

 • Interregional Călători R 15853, plecare: 7:05, sosire 7:51
 • Transferoviar Călători  IR 15031*, plecare: 7:18, sosire cca 8:00
 • CFR Călători R 3073, plecare: 7:45, sosire 8:39

* Cursele marcate opresc în gara Stana numai la cerere, organizatorii iau măsurile necesare.

În apropierea vilelor Kós și a gării posibilitățile de parcare sunt foarte limitate, iar drumurile sunt accidentate. Din acest motiv, precum și din considerente de protecția mediului, rugăm participanții ca pe cât posibil să nu vină cu mașinile la Vila Szentimrei. Vă recomandăm să călătoriți cu trenul sau să parcați mașina în satul Stana, de unde puteți ajunge la gara Stana (START Gy10) sau la Vila Szentimrei pe jos în 30–40 de minute.

START Gy19/24

Puteți ajunge în centrul satului Stana (Sztána), la biserica reformată cu mașina pe ruta Cluj-Napoca (Kolozsvár) – Izvoru Crișului (Körösfő) – Șaula (Sárvásár) – Jebucu (Zsobok) – Stana (Sztána). Până la intrarea în Șaula vă deplasați pe drumul internațional E60 DN1, acolo o luați la dreapta pe drumul asfaltat DJ103N de la Șaula până la Jebucu (5,7 km), iar spre sfârșitul satului Jebucu se deschide spre dreapta un drum macadam de 3,3 km până în centrul satului Stana. Aici puteți parca în siguranță pe durata turei.


Întoarcere la Cluj-Napoca (Kolozsvár)

Conform calculelor noastre, participanții Gy53/59 ajunși la SOSIRE vor reuși să se întoarcă la Cluj cu trenul, dar în caz de nevoie organizatorii vor asigura transportul lor auto.

Pentru participanții turelor de 11/17, 22/27 și 19/24 km nu organizăm transport spre Cluj-Napoca, aceste ture pot fi percurse în așa fel încât toți participanții să se poate întoarce din Stana la Cluj cu una din trenurile de dupămasă/seară:

 • Interregional Călători R 15760, plecare 15:44, sosire 16:40
 • Interregional Călători R 15854, plecare 16:50, sosire 17:40
 • CFR Călători R 3630, plecare 17:13, sosire 18:07
 • Transferoviar Călători IR 15036, plecare 17:34, sosire 18:17
 • CFR Călători R 3078, plecare 18:22, sosire 19:34
 • Interregional Călători R 15856*, plecare cca. 20:45, sosire 21:30

* Cursele marcate opresc în gara Stana numai la cerere, organizatorii iau măsurile necesare.

În cazul în care unii participanți nu pot călători cu trenul din motive obiective, organizatorii vor face tot ce le stă în putință, în limita posibilităților, pentru a găsi o soluție pentru transportul lor.


ABANDONUL turei

Pentru participanții Gy53/59 care din orice motive nu mai pot sau nu mai doresc să continue tura, recomandăm următoarele puncte (accesibile cu mașina) pentru părăsirea turei: șaua Kapulat, drumul Gârbăului (PC 3), Dumbrava (Gyerővásárhely), drumul DJ 108C (Leghia), drumul DC 135 (Izvoru Crișului–Nadășu), Dl. Riseg (de aici se poate coborî repede la Izvoru Crișului).

Participanții turelor Gy22/27, Gy19/24 și Gy11/17 care din orice motive nu pot sau nu doresc să continue tura, să anunțe organizatorii sau arbitrii unui punct de control (în caz de nevoie, toate punctele de control pot fi accesate cu mașină).


Prim-ajutor

Punctele de control sunt echipate cu trusă de prim-ajutor.
Un echipaj format dintr-un medic și o asistentă sanitară va fi prezent cu o mașină la tură.
Serviciul de salvare montană (Salvamont) este înștiințat cu privire la desfășurarea turei. Totuși, participanții trebuie să fie conștienți de faptul că pe unele secțiuni ale traseului, sosirea unei echipe de salvare poate dura mai mult timp. Fiecare participant răspunde de propria integritate corporală și, în caz de nevoie, se recomandă să-i ajute pe ceilalți participanți după posibilitățile sale.


Transport de bagaje

La cerere, organizatorii se oferă să transporte gratuit bagajele participanților (1 bagaj/persoană) de la start la sosire, unde aceste bagaje pot fi preluate la biroul de sosire. Bagajele predate pentru transport trebuie să fie etichetate cu numele și numărul de telefon al proprietarului. Organizatorii nu îşi asumă nicio răspundere pentru obiectele de valoare din bagaje.


Posibilitate de cazare la Stana

Cei care nu doresc să se întoarcă la Cluj în seara turei, pot înnopta la Vila Szentimrei (Casa de oaspeți Riszeg), cu condiția rezervării prealabile. Costul cazării pentru o noapte este de 30–40 lei, cu posibilitate de duș cu apă caldă. Rezervări și informații suplimentare: www.szentimrei.ro, riszeg2004@yahoo.com, 0745-850004, 0770-588389.


Fotografii și înregistrări video

În cursul evenimentului se vor realiza fotografii și înregistrări video la cererea organizatorilor. Participanții își exprimă acordul ca fotografiile și înregistrările în care apar să fie utilizate de organizatori și publicate pe site-ul turelor pentru promovarea turelor. Organizatorii se obligă să menționeze în fiecare caz numele autorului fotografiei/înregistrării video.


Sesizări și reclamații

Dacă un participant este nemulțumit de orice circumstanță din sfera de influență a organizatorilor, este rugat să solicite de la arbitrii de sosire un formular de reclamații, să-l completeze și să-l predea arbitrilor, sau să-și trimite reclamațiile prin e-mail organizatorilor. După încheierea turei, reclamațiile ajung la organizatorul responsabil, care va răspunde individual fiecărei reclamații în cel mai scurt timp cu putință.


Informare privind prelucrarea datelor

Organizatorii prelucrează datele furnizate în mod voluntar de participanți prin completarea formularului de înscriere în următoarele scopuri: evidența participanților, comunicarea cu participanții, înainte, în timpul și după tură, emiterea chitanțelor, urmărirea și certificarea participării la tură, elaborarea de statistici privind participarea la tură, informarea participanților cu privire la alte evenimente organizate de EKE-Kolozsvár 1891. Organizatorii gestionează datele prelucrate în condiții de siguranță, păstrându-le strict confidențialitatea și nu le vor transmite către terți. Prin înscriere, participanții își exprimă acordul pentru utilizarea datelor lor în scopurile descrise mai sus. Persoanele înregistrate pot solicita ștergerea datelor lor din evidențele noastre în cazul în care renunță la participare, respectiv după încheierea turei. Cererile în acest sens trebuie trimise prin e-mail la adresa de e-mail a evenimentului.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap