Túrafeltételek

kos-60.png Rajt K60
augusztus 18.
7:00 - 7:30
Kolozsvár, Kakasos templom
(Mócok útja 84)
kos-40.png Rajt K40
augusztus 18.
10:00 - 10:30
Gorbói országút
kos-35.png Rajt K35
augusztus 18.
11:00 - 12:00
Sztána, református templom
kos-25.png Rajt K25
augusztus 18.
10:30 - 11:00
Gyerővásárhely, Református Parókia


K40, K35, K25: a RAJThoz szállító járművek 9:00 órakor indulnak a Horia Demian sportcsarnoktól. Találkozás 8:45-kor.


 • Kérjük a résztvevőket, hogy NE késsenek a RAJTnál.
 • A túra teljesítését akkor ismerjük el, ha a résztvevő szabályosan nevezett, és minden ellenőrző ponton lebélyegeztette igazolólapját.
 • A túraútvonal részletes leírását a Túrakalauz tartalmazza.
 • Szükséghelyzetben (pl. szélsőséges időjárás) a szervezők fenntartják a jogot a túra útvonalának megváltoztatására, illetve a túra egészének vagy egyes szakaszainak törlésére.
 • A túrán mindenki a saját felelősségére indul, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.
 • A túra részben tájvédelmi területen halad, annak természeti értékeit őrizzük meg, hogy ugyanolyan szép maradhasson, mint amilyen most!

Kiskorúak részvétele a túrán

 • 14 év alatti gyermekek részvétele kizárólag felnőtt(ek) állandó kíséretében engedélyezett. A 14 év alatti kiskorút kísérő felnőttnek a rajtnál alá kell írnia egy felelősségvállalási nyilatkozatot. A kísérő felnőtt a rajtnál köteles személyazonosságát egy fényképes igazolvánnyal igazolni
 • 14 év feletti kiskorúak részvétele szülői (nevelőszülő, gyám) beleegyezéssel engedélyezett. A beleegyezési nyilatkozat űrlapja letölthető itt és kitöltve, aláírva el kell küldeni, vagy a rajtnál személyesen átadni a szervezőknek, illetve a regisztrációs irodákban (Szabadság vagy Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület) is kitölthető.

Mit biztosítunk a résztvevőknek?

A szervezők a túra résztvevőinek rajtszámlapot, igazolólapot és túrakalauzt biztosítanak, a túrát teljesítőket pedig oklevéllel és kitűzővel fogják jutalmazni.
A K60 és K40 résztvevői a 3. ellenőrző pontnál (Gorbói országút) folyadékot és energiapótlót (alma, banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, krumplicukor, szőlőcukor) kapnak, de általában az összes ellenőrző pontnál lehet folyadékot pótolni.
A túra végén, a Szentimrei-villában, a Szentimrei Alapítvány minden résztvevőt meleg étellel (tejfölös-túrós-tepertyűs puliszka) vár (14.00 órától).


Áthaladás az ellenőrző pontokon

 • Egy adott ellenőrző pont nyitvatartása azt az időszakot jelenti, amikor a pontbíró az illető ellenőrző ponton szolgálatot teljesít.
 • Minden ellenőrző ponton a megadott nyitvatartási időn belül kell áthaladni.
 • Amennyiben valaki túl későn érkezik, lehet, hogy már nem találja a helyén a pontbírót, ezért nem tudja majd lebélyegeztetni ellenőrzőlapját az illető ellenőrző ponton.
 • Határesetekben (kisebb előrelátható késések esetén) érdemes megpróbálni kapcsolatba lépni az esedékes ellenőrző pont pontbírójával!

Szállítás

A szállítás a RAJTokhoz (K40, K35, K25) illetve a visszatérés Kolozsvárra lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal és kerékpár-szállításra alkalmas járművekkel. A szállítás költségét nem tartalmazza a nevezési díj, ezt külön kell fizetni!

Szállítás a RAJTokhoz (K40, K35, K25): A szállító járművek a Horia Demian sportcsarnok előtti parkolóból indulnak, 9:00 órakor. Kérjük a résztvevőket, hogy 15 perccel korábban legyenek a helyszínen nyilvántartásba vétel és a kerékpárok felpakolása érdekében.

* A K35 túra résztvevői utazhatnak Kolozsvárról Sztánára a reggeli vonatokkal is, saját költségükön.

 • Interregional Călători R 15839, indul 7:00-kor, érkezik 7:50-kor
 • TFC IR 15031*, indul 7:15-kor, érkezik kb. 8:00-kor
 • SNCFR R 3073, indul 7:40-kor, érkezik 8:47-kor

Visszaszállítás Kolozsvárra: A CÉLba való érkezés és pihenés után, 19:00 órakor a résztvevők együtt elindulnak Kalotanádas (Nadășu) felé. Földúton 3 km-nyi utat tesznek meg, egészen a DC 135 kalotanádasi műútig. Jobbra térve, az DN1/E60 nemzetközi országútig haladnak további 2,8 km-t, majd ezen balra térnek, a Delia panzióig, ahol a szállító járművek várakoznak. Innen a Vivo! (volt Pólus Center) parkolójáig szállítjuk a résztvevőket.

A résztvevők önállóan is visszatérhetnek Sztánáról Kolozsvárra, saját költségükön, vonattal, a sztánai vasútállomástól:

 • TFC IR 18482, indul 15:16-kor, érkezik 15:59-kor
 • Interregional Călători R 15884, indul 16:39-kor, érkezik 17:34-kor
 • SNCFR R 3630, indul 17:21-kor, érkezik 18:15-kor
 • TFC IR 15036, indul 17:51-kor, érkezik 18:33-kor
 • SNCFR R 3076, indul 18:35-kor, érkezik 19:30-kor
 • Interregional Călători IR 15856*, indul kb. 21:00-kor, érkezik 21:42-kor

* A megjelölt járatok különleges kérvényezés nyomán állnak meg a sztánai vasútállomáson, ennek ügyében a szervezők intézkednek.

A Szentimrei-villa környékén a parkolási lehetőség korlátozott (a villával szemben max. 10-15 autó parkolhat), és az oda vezető utak rossz minőségűek. Ezért, valamint környezetvédelmi meggondolásból, megkérjük a résztvevőket, hogy lehetőleg válasszák a szervezett hazautazási lehetőséget vagy a vonatot*.

* A szállítást a nevezési lapon lehet igényelni.
* A vonatokon szállítható kerékpárok száma korlátozott. A szervezők nem garantálják, hogy egy adott vonatra a résztvevő felszállhat a kerékpárjával. Aki vonattal szeretne utazni, érdeklődjön a vasúti társaságoknál a kerékpárszállítás ügyében.


A túra FELADÁSA, KISZÁLLÁS a túráról

Azoknak a résztvevőknek, akik valamilyen okból nem tudják vagy nem akarják folytatni a túrát, a következő (autóval is megközelíthető) helyeket ajánljuk kiszállásra:
K60, 40, 25: Kapulat-nyereg, Gorbói országút (3. EP), Gyerővásárhely, Jegenyei műút (DJ 108C), Kalotanádasi műút (DC 135), Riszeg-tető (innen gyorsan le lehet ereszkedni Körösfőre)
K35: Kispetri, Váralmás, Farnas, Zsobok


Elsősegély-nyújtás

Az ellenőrző pontok elsősegély-nyújtó készlettel lesznek ellátva.
A túrát autóval végigkíséri egy orvos és egy egészségügyi asszisztens.
A túrák megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük. Ugyanakkor, a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon, a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak.


Tájékoztatás a kerékpárok szállítására vonatkozóan

A kerékpárok szállítása tehergépkocsikkal vagy kisteherautókkal történik.

Egy teherszállító járművel kb. 25–50 kerékpárt lehet szállítani, felállítva, egymáshoz rögzítve. Ez a szállítási mód kitűnően bevált az utóbbi kerékpáros teljesítménytúrák során. A kerékpárokat úgy pakoljuk fel, hogy a szállítás során lehetőleg ne kerüljön sor karcolásokra, egyéb apró felületi sérülésekre. Nagy figyelmet fogunk erre fordítani, de nem tudunk ezért teljes felelősséget vállalni! Annak, aki különösen érzékeny az ilyesmire, azt tanácsoljuk, hogy hozzon magával a rajthoz pl. egy könnyű lepedőt, pokrócot. Ezt tegye egy feliratozott zacskóba, a kísérő autók valamelyike elviszi a CÉLhoz, és ott majd ezzel leboríthatja kerékpárját, hogy megóvja a mellette levő bringákkal való érintkezés okozta esetleges sérülésektől. A célirodánál lehet igényelni a szervezőktől öntapadós papír fedőszalagot is a kerékpárvázak felületének az esetleges érintkezési pontoknál való védelmére.


Csomagszállítás

Igény esetén a szervezők vállalkoznak a résztvevők csomagjainak (1 db./fő) a rajt helyszínétől a célig való ingyenes elszállítására, ahol a cél-irodánál lehet majd ezeket átvenni. A szállításra átadott csomagokat a résztvevőknek a nevet és telefonszámot tartalmazó felirattal kell ellátniuk. A csomagban levő értéktárgyakért a szervezők nem vállalnak felelősséget.


Szálláslehetőség Sztánán

Azok, akik a túra végén nem akarnak visszatérni Kolozsvárra, előzetes foglalással megszállhatnak a Szentimrei-villában (Riszeg Vendégház). A szállás ára egy éjszakára 30–40 lej, melegvizes zuhanyozási lehetőséggel. Foglalás és további információk: www.szentimrei.ro, riszeg2004@yahoo.com, 0745-850004, 0770-588389.


Fényképek, videofelvételek

A rendezvény során a szervezők megbízásából fényképek és videofelvételek készülnek. A résztvevők beleegyeznek abba, hogy a róluk készült képeket, felvételeket a túra népszerűsítése céljából a szervezők felhasználják, a honlapon közzétegyék. A szervezők vállalják, hogy minden esetben közlik a képeket/filmeket készítő személyek nevét.


Bejelentések és panaszok

Amennyiben valaki a túra során nincs megelégedve bármilyen, a szervezők felelősségi körébe tartozó körülménnyel, kérjük, a célbíróktól igényeljen egy erre a célra készített nyomtatványt, és azt töltse ki, vagy írja meg panaszát e-mailben a szervezőknek. A túra után a beadványok a rendezvény felelős szervezőjéhez jutnak, aki a lehető legrövidebb időn belül személyesen válaszol minden panaszra.


Adatfeldolgozási tájékoztatás

A szervezők a résztvevők által a regisztrációs űrlap kitöltésével önként szolgáltatott adatokat feldolgozzák a következő célokra: a résztvevők nyilvántartása, kapcsolattartás a résztvevővel a túra előtt, közben és után, fizetési bizonylatok kiállítása, a túrán való részvétel nyomon követése és igazolása, statisztikák készítése a túrán való részvételről, a résztvevők tájékoztatása az EKE-Kolozsvár 1891 további rendezvényeiről. A szervezők a feldolgozott adatokat biztonságos körülmények között, szigorúan bizalmasan kezelik, harmadik személyeknek át nem adják. A résztvevők a regisztrációval hozzájárulnak a közölt adataiknak a fentebb célokra való felhasználásához. A regisztrált személyek kérhetik adataik törlését nyilvántartásunkból, amennyiben visszalépnek a túrán való részvételtől, illetve a túra lebonyolítása után. Az erre vonatkozó kéréseket e-mailen, a rendezvény e-mail címére kell küldeni.