Túrafeltételek

Rajt Gy53/59 Rajt Gy53/59
augusztus 17.
6.30 - 7.00
Kolozsvár, Kakasos templom
(Mócok útja 84)
Rajt Gy22/27 Rajt Gy22/27
augusztus 17.
8:30 - 9:30
Sztána, vasútállomás
Rajt Gy19/24 Rajt Gy19/24
augusztus 17.
8:45 - 10:00
Sztána, református templom
Rajt Gy11/17 Rajt Gy11/17
augusztus 17.
8:30 - 9:30
Sztána, vasútállomás

 • Kérjük a résztvevőket, hogy NE késsenek a RAJTnál.
 • A túra teljesítését akkor ismerjük el, ha a résztvevő szabályosan nevezett, és minden ellenőrző ponton lebélyegeztette igazolólapját.
 • A túraútvonal részletes leírását a Túrakalauz tartalmazza.
 • Szükséghelyzetben (pl. szélsőséges időjárás) a szervezők fenntartják a jogot a túra útvonalának megváltoztatására, illetve a túra egészének vagy egyes szakaszainak törlésére.
 • A túrán mindenki a saját felelősségére indul, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.
 • A túra részben tájvédelmi területen halad, annak természeti értékeit őrizzük meg, hogy ugyanolyan szép maradhasson, mint amilyen most!

Kiskorúak részvétele a túrán

 • A kiskorú (18 év alatti) nevezők esetén a szülőnek/gyámnak alá kell írnia egy nyilatkozatot a kiskorúnak a túrán való részvételére vonatkozóan, és ezt kötelezően el kell küldenie a túra előtt (augusztus 15-ig) e-mailben a szervezőknek (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro). A nyilatkozat űrlapja letölthető innen.
 • A 14 év alatti kiskorút kísérő felnőttnek alá kell írnia egy nyilatkozatot a kiskorú kíséretére vonatkozóan. A regisztráció során megadott adatokkal automatikusan kitöltött nyilatkozat aláírható a rajtnál. Aki szeretné a nyilatkozatot előre elolvasni, aláír(at)ni és a túra előtt e-mailben (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) elküldeni a szervezőknek, az letöltheti az űrlapot innen.

Mit biztosítunk a résztvevőknek?

 • A szervezők a túra résztvevőinek igazolólapot, térképet, valamint kérésre túrakalauzt és emlékpólót biztosítanak, a túrát teljesítőket pedig oklevéllel és kitűzővel fogják jutalmazni.
 • A Gy53/59 résztvevői a 3. ellenőrző pontnál (Gorbói országút) energiapótlót (alma, banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, krumplicukor, szőlőcukor) kapnak, de általában az összes ellenőrző pontnál lehet folyadékot pótolni.
 • A túra végén, a Szentimrei-villában, a Szentimrei Alapítvány minden résztvevőt meleg étellel (tejfölös-túrós-tepertyűs puliszka) vár (14.00 órától).
 • Új! Ezentúl környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrzőpontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Áthaladás az ellenőrző pontokon

 • Egy adott ellenőrző pont nyitvatartása azt az időszakot jelenti, amikor a pontbíró az illető ellenőrző ponton szolgálatot teljesít.
 • Minden ellenőrző ponton a megadott nyitvatartási időn belül kell áthaladni.
 • Amennyiben valaki túl későn érkezik, lehet, hogy már nem találja a helyén a pontbírót, ezért nem tudja majd lebélyegeztetni ellenőrzőlapját az illető ellenőrző ponton, és nem folytathatja a túrát.
 • Határesetekben (kisebb előrelátható késések esetén) érdemes megpróbálni kapcsolatba lépni az esedékes ellenőrző pont pontbírójával!

Utazás a RAJThoz (Gy22/27, Gy19/24, Gy11/17)

A szervezők NEM biztosítják a résztvevők RAJThoz való szállítását.

RAJT Gy22/27 és Gy11/17

A sztánai vasútállomásra a résztvevők vonattal utazhatnak a kolozsvári vasútállomásról:

 • Interregional Călători R 15853, indul 7:05-kor, érkezik 7:51-kor
 • Transferoviar Călători  IR 15031*, indul 7:18-kor, érkezik kb. 8:00-kor
 • CFR Călători R 3073, indul 7:45-kor, érkezik 8:39-kor

* A megjelölt járat különleges kérvényezés nyomán áll meg a sztánai vasútállomáson, ennek ügyében a szervezők intézkednek.

A Kós-villák és a vasútállomás környékén a parkolási lehetőség korlátozott, és az oda vezető utak rossz minőségűek. Ezért, valamint környezetvédelmi meggondolásból, megkérjük a résztvevőket, hogy lehetőleg ne jöjjenek autóval a Szentimrei-villához. Javasoljuk, hogy vonattal utazzanak, vagy autóval Sztána faluban parkoljanak le, ahonnan 30-40 perc alatt el lehet jutni Sztána vasútállomásig (Gy11/17 RAJT) vagy a Szentimrei-villáig.

RAJT Gy19/24

Sztána falu központjába, a református templomhoz autóval lehet eljutni, Kolozsvár – Körösfő (Izvoru Crișului) – Sárvásár (Șaula) – Zsobok (Jebucu) – Sztána (Stana) útvonalon. Sárvásár határáig az E60 DN1 nemzetközi főúton kell haladni, majd a DJ103N aszfaltúton 5,7 km-t Sárvásártól Zsobokig, ahol a falu végefelé jobbra tér egy 3,3 km-es makadámút Sztána központjáig. Itt jó körülmények között lehet autót parkolni a túra idejére.


Visszautazás Kolozsvárra

A CÉLba érkezett Gy53/59-es résztvevők Kolozsvárra utazása számításaink szerint lehetséges vonattal, de szükség esetén a szervezők biztosítják autós visszaszállításukat.

A 11/17 km-es, 19/24 km-es és a 22/27 km-es túrák résztvevőinek nem szervezünk visszaszállítást Kolozsvárra, ezek a túrák teljesíthetők úgy, hogy Sztánáról bárki Kolozsvárra tudjon utazni valamelyik délutáni/esti vonattal:

 • Interregional Călători R 15760, indul 15:44-kor, érkezik 16:40-kor
 • Interregional Călători R 15854, indul 16:50-kor, érkezik 17:40-kor
 • CFR Călători R 3630, indul 17:13-kor, érkezik 18:07-kor
 • Transferoviar Călători IR 15036, indul 17:34-kor, érkezik 18:17-kor
 • CFR Călători R 3078, indul 18:22-kor, érkezik 19:34-kor
 • Interregional Călători R 15856*, indul kb. 20:45-kor, érkezik 21:30-kor

* A megjelölt járatok különleges kérvényezés nyomán állnak meg a sztánai vasútállomáson, ennek ügyében a szervezők intézkednek.

Amennyiben valaki objektív körülmények miatt nem tud vonattal elutazni, a szervezők a lehetőségek függvényében mindent megtesznek annak érdekében, hogy hazaszállítására megoldást találjanak.


A túra FELADÁSA, KISZÁLLÁS a túráról

Azoknak a Gy53/59 résztvevőknek, akik valamilyen okból nem tudják vagy nem akarják folytatni a túrát, a következő (autóval is megközelíthető) helyeket ajánljuk kiszállásra: Kapulat-nyereg, Gorbói országút (3. EP), Gyerővásárhely, Jegenyei műút (DJ 108C), Körösfő-Kalotanádas (Nadăşu) (DC 135) út, Riszeg-tető (innen gyorsan le lehet ereszkedni Körösfőre).

A Gy11/17, Gy19/24 és Gy22/27 túrák résztvevői, akik valamilyen okból nem tudják, vagy nem akarják folytatni a túrát, értesítsék erről a szervezőket vagy pontbírókat (szükség esetén mindegyik ellenőrző ponthoz el tudunk jutni autóval).


Elsősegély-nyújtás

Az ellenőrző pontok elsősegély-nyújtó készlettel lesznek ellátva.
A túrát autóval végigkíséri egy orvos és egy egészségügyi asszisztens.
A túrák megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük. Ugyanakkor, a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon, a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak. Ezért mindenkit arra kérünk, hozzon magával egy kis elsősegély csomagot, amelynek javaslatunk szerint a következőket kellene tartalmaznia: ragtapasz, fertőtlenítő szer (oxigénes víz, Rivanol-oldat, Betadine), Magnézium tabletta, kötszer.


Csomagszállítás

Igény esetén a szervezők vállalkoznak a résztvevők csomagjainak (1 db./fő) a rajt helyszínétől a célig való ingyenes elszállítására, ahol a cél-irodánál lehet majd ezeket átvenni. A szállításra átadott csomagokat a résztvevőknek a nevet és telefonszámot tartalmazó felirattal kell ellátniuk. A csomagban levő értéktárgyakért a szervezők nem vállalnak felelősséget.


Szálláslehetőség Sztánán

Azok, akik a túra végén nem akarnak visszatérni Kolozsvárra, előzetes foglalással megszállhatnak a Szentimrei-villában (Riszeg Vendégház). A szállás ára egy éjszakára 30–40 lej, melegvizes zuhanyozási lehetőséggel. Foglalás és további információk: www.szentimrei.ro, riszeg2004@yahoo.com, 0374-959244, 0745-850004, 0770-588389.


Fényképek, videófelvételek

A rendezvény során a szervezők megbízásából fényképek és videófelvételek készülnek. A résztvevők beleegyeznek abba, hogy a róluk készült képeket, felvételeket a túra népszerűsítése céljából a szervezők felhasználják, a honlapon közzétegyék. A szervezők vállalják, hogy minden esetben közlik a képeket/filmeket készítő személyek nevét.


Bejelentések és panaszok

Amennyiben valaki a túra során nincs megelégedve bármilyen, a szervezők felelősségi körébe tartozó körülménnyel, kérjük, a célbíróktól igényeljen egy erre a célra készített nyomtatványt, és azt töltse ki, vagy írja meg panaszát e-mailben a szervezőknek. A túra után a beadványok a rendezvény felelős szervezőjéhez jutnak, aki a lehető legrövidebb időn belül személyesen válaszol minden panaszra.


Adatfeldolgozási tájékoztatás

A szervezők a résztvevők által a regisztrációs űrlap kitöltésével önként szolgáltatott adatokat feldolgozzák a következő célokra: a résztvevők nyilvántartása; a résztvevőre vonatkozó részvételi feltételek meghatározása; kapcsolattartás a résztvevőkkel a túra előtt, közben és után; fizetési bizonylatok kiállítása; a rendezvényen való részvétel nyomon követése és igazolása, statisztikák készítése a rendezvényen való részvételről, a résztvevők tájékoztatása az EKE-Kolozsvár 1891 további rendezvényeiről. A résztvevők, illetve képviselőik a regisztrációval hozzájárulnak közölt adataiknak a fentebbi célokra való felhasználásához. A szervezők a feldolgozott adatokat biztonságos körülmények között, szigorúan bizalmasan kezelik, harmadik személyeknek át nem adják, kivéve szükséghelyzetben (pl. eltévedés, baleset) az illetékes hatóságoknak (pl. rendőrség, csendőrség, mentőszolgálat, hegyimentők). A regisztrált személyek, illetve képviselőik kérhetik adataik törlését a szervezők nyilvántartásából, amennyiben a regisztrált személyek visszalépnek a rendezvényen való részvételtől, illetve a rendezvény lebonyolítása után. Az erre vonatkozó kéréseket e-mailen, a rendezvény e-mail címére kell küldeni.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap