Vasvári 2016 - Médiavisszhang

Apariții mass-media

Toate reportajele sunt în limba maghiară.

KMN – Paprika Rádió-sátor

paprika_logo.png

2016. augusztus 19.

Ifjú résztvevők és szervezők a kolozsvári EKE kerékpáros teljesítménytúráin.

img1.jpg
img2.jpg
img3.jpg

TÉRKÉP: Szenvedély, szórakozás, kihívásm1.png

2016. augusztus 13.

Erdély tájain – Vasvári-bringatúra 2016 – újra rekordok dőltek

szabadsag_logo.png

2016. július 29.
Szerző: BRANEA RÓBERT

sz1.jpgElső gondolatom az, hogy csalódottnak kellene lennem, hiszen nem gyűlt össze 100 résztvevő – tavaly ennyit ígértem... De idén is velünk volt a legidősebb bringázó, aki évről évre megdönti a saját rekordját, és a legifjabb részt vevő rekordja is megdőlt. A számokon túl pedig öröm volt látni, amint karöltve dolgozott a hatéves, huszonéves és hatvanas önkéntes.

82 regisztrált résztvevő (és még legalább 3-an, akik nem neveztek be) indult az EKE – Kolozsvár 1891 szervezte Vasvári Pál Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúrán, amelyet tizenhatodszorra szerveztünk július 2-án (társszervező: KMDSZ).

Hatvanhatan indultak a kolozsvári előrajttól a 100 kmes túrára, 16-an a gyalui rajttól a 85 km-es távon. A legidősebb részt vevő, Szilágyi András évről évre megdönti saját rekordját, idén már 69 évesen tekerte végig – természetesen – a 100 km-es változatot! Rajta kívül még Szilágyi István is részt vett az összes eddigi Vasvári-túrán! A legfiatalabb résztvevő rekordját idén a tízéves Akerman Ágota-Tímea hódította el, aki Gyalutól Körösfőig 85 km-t pedálozott, édesapja kíséretében (vagy édesapját kísérve?). A túrát további 7 kiskorú teljesítette: Pásztor-Szőke Janka és Széll Barbara (12 évesek), Bálint Orsolya, Gál Sémer Bálint és Toroczkai Botond-Zoltán (13), Csordás Norbert Attila és Incze-Bordi Bence (15).

A 82 résztvevő nemek szerinti megoszlása: 8 hölgy (ebből 4 kiskorú!) és 74 férfi. A résztvevők átlagéletkora 37,7 év (hölgyek: 24,9, férfiak: 39,1). 10 résztvevő 50 év fölötti volt, 40-50 év közöttiek 27-en, 30-40 évesek 28-an, 23-30 évesek 9-en voltak, 8-an pedig 15 év alattiak. A 15-23 év közötti generáció feltűnően hiányzik (vajon a Double Rise fesztivál miatt?).

Önkéntesek 6 évestől és 60-on túl

Három autó felváltva látta el a szolgálatot a rajtoknál, az ellenőrző pontoknál (EP), majd a célnál. Az előrajtnál és a gyalui rajtnál a KMDSZ „gyorsreagálású osztaga” jelentős segítséget nyújtott (Balázs Beáta, Farkas Beáta, Kis Tímea és Feiszthammel Norbert). Az előrajtnál, majd az EP-k zárása után Sebe Klára Csilla és fia, Csibi Krisztián segédkezett.

A gyalui rajtnál kétautónyi személyzet dolgozott azért, hogy mielőbb induljanak, áthaladjanak a résztvevők (Venczel Enikő és kislánya, Nóra, illetve az EKE szervezői: Nagy Lajos, Nagy Éva, Szabó István és Tóthpál Tamás). Alig 6 évesen a kicsi Nóra is új rekordot állított fel: ilyen fiatal szervezője még nem volt a teljesítménytúráknak. Anyukájával együtt becsülettel vette ki a részét az előkészítési munkából is, az indítócsomagok (rajtszámlap rögzítő bilincsekkel, túrakalauz), illetve energiacsomagok összeállításában segédkezett. Venczel Enikő csapata a Funtineli-tetőn, a Bélesi-tó partján levő emlékhely mellett és a bánffyhunyadi Kudor-portán látta el a pontbírói feladatokat. Nagy Lajos autójának a személyzete a havasnagyfalui elágazásnál, majd Körösfőn fogadta a kerékpárosokat, jól megérdemelt oklevéllel.

/* Fotó: Matricagyűjtés a tóparti ellenőrzőpontnál - LŐRINCZ FERENC

Teljes cikk »

Száz kilométer bringázás, plusz egy koszorúzás

m1.png

2016. július 7.

Száz kilométer bringázás, plusz egy koszorúzás

kolozsvariradio.png

2016. július 7.

A kolozsvári fiatal bringásokat szólítja meg Erdély egyik legpatinásabb civil szervezete, az Erdélyi Kárpát Egyesület– Kolozsvár 1891. A biciklis teljesítménytúrák több mint évtizedes múltra tekintenek vissza, de most sokkal többen és sokkal fiatalabbak kapcsolódnak be a történelmet a természet szeretetével ötvöző akciókba. Nemrég tartották a Vasvári Pál Emlék- és Teljesítménytúrát. Száz kilométeres bringázás után, Körösfőn koszorúzták meg az 1848-as forradalom Gyalui havasokban elesett hősének a kopjafáját.

A biciklis teljesítménytúrák több mint évtizedes múltra tekintenek vissza. Most azonban új formában, sokkal nagyobb léptékű az esemény, rengetegen dolgoznak az akció lebonyolításán, és újabb önkéntesekre is számítanak. A Kolozsvári Magyar Diákszövetség is besegített a szervezésbe. Branea Róbert, a túra vezetője elmondta:...

Teljes cikk »

Vasvári Pál biciklis emlék- és teljesítménytúra - tudnivalók

erdelyifigyelo_logo.jpg

2016. június 17.
Videó forrása: Román Televízió, Kolozsvári Magyar Adás, Erdélyi Figyelő

XVI. alkalommal szervezi meg az Erdélyi Kárpát-Egyesület a Vasvári Pál kerékpáros emlék- és teljesítménytúrát, amely Kolozsvárról és Gyaluból indul, és Körösfőn ér véget. A túra időpontja: július 2., szombat. Csak bejelentkezés alapján lehet részt venni, a helyszínen nincs iratkozás.

Zenetér Lakkcipőben: A “régi-új” Erdélyi Kárpát-Egyesület arcai (részletek)

kolozsvariradio.png


2016. június 8., szerda

 

Programajánló


 

Vasvári toborzó


2016. június 5., vasárnap

 

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap