Fontos információk

RAJT

2021. július 31., szombat

Gy22 BEJELENTKEZÉS
7:30 – 8:30
Kalotaszentkirály-Zentelke (Sâncraiu), lakodalmas terem
RAJT
8:15 – 9:30
Havasrekettye (Răchițele), Stanciu-tisztás
Gy35A/B BEJELENTKEZÉS
7:30 – 8:30
Kalotaszentkirály-Zentelke (Sâncraiu), lakodalmas terem
RAJT
8:15 – 9:30
Havasrekettye (Răchițele), Stanciu-tisztás
Gyalogos Kőhegy A/B/C BEJELENTKEZÉS
10:00 – 11:00
Kalotaszentkirály-Zentelke (Sâncraiu),
lakodalmas terem

Bejelentkezés – Rajt

A Gyalogos 22 és Gyalogos 35A/B túraváltozatok résztvevői Kalotaszentkirály-Zentelkén, a lakodalmas teremnél berendezett rajtnál veszik át indítócsomagjaikat (BEJELENTKEZÉS), innen a busz elszállítja őket Havasrekettyére, amennyiben igényeltek szállítást, a Stanciu-tisztással szemben lévő útelágazásig (RAJT), ahonnan a gyalogtúra kezdődik.
A Gyalogos Kőhegy A/B/C túraváltozatok résztvevői szintén Kalotaszentkirály-Zentelkén, a lakodalmas teremnél veszik át indítócsomagjaikat (BEJELENTKEZÉS), ezután pedig a buszok elszállítják őket a túra kiindulópontjáig.


Utazási lehetőségek

Az utazás Kalotaszentkirályra a BEJELENTKEZÉShez (Gy22, Gy35A/B, Gyalogos Kőhegy A/B/C), a RAJThoz Havasrekettyére (Gy22, Gy35A/B), Kalotaszentkirályról a túra kiindulópontjáig (Gyalogos Kőhegy A/B/C), Székelyjóról Kalotaszentkirály-Zentelkére (Gy22), valamint Kalotaszentkirály-Zentelkéről vissza Kolozsvárra lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal.

Figyelem! Aki Kalotaszentkirály-Zentelkére saját autóval utazik, de a Gy22 vagy Gy35A/B túraváltozatok egyikén vesz részt, annak regisztrációkor be kell jelölnie a Kalotaszentkirály-Zentelke–Havasrekettye utazási lehetőséget. Senkinek sem tanácsoljuk, hogy saját járművel utazzon Havasrekettyére, ugyanis a túra Székelyjón (Gy22), vagy Kalotaszentkirály-Zentelkén (Gy35A/B) ér véget, és nem lesz lehetősége visszajutni az autójához.

Tervezett indulási helyek és időpontok:

Útvonal Indulási hely Időpont
Kolozsvár–Kalotaszentkirály–Havasrekettye (Gy 22, 35A/B) Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 6:30
Kolozsvár–Kalotaszentkirály (Gy Kőhegy A/B/C) Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 9:00
Kalotaszentkirály–Havasrekettye (Gy 22, 35A/B) Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmas terem 7:30
Székelyjó–Kalotaszentkirály (Gy 22) Székelyjó EP 16:00 17:00
Kalotaszentkirály–Kolozsvár Kalotaszentkirály-Zentelke, lakodalmas terem 18:00 21:00

Létszámkorlát

Az idei túrán létszámkorlátot vezetünk be az egészségügyi óvintézkedések és az egyes helyszínek kapacitása miatt. Ennek megfelelően maximum 400 befizetett résztvevőt fogadunk. Ha valaki benevez, és nem fizeti ki időben a részvételi költségeit, előfordulhat, hogy már nem fér bele a 400-as keretbe, ezért kénytelenek leszünk törölni jelentkezését. Éppen ezért mindenkit megkérünk, hogy regisztráció után a lehető legrövidebb időn belül juttassa el a szervezőkhöz részvételi költségét, ezzel garantálva részvételét. Amennyiben az előre meghatározott létszámkorlátot korábban elérjük, a regisztrációt kénytelenek leszünk lezárni a határidő lejárta előtt.


Mit biztosítunk a résztvevőknek?

  • A szervezők a túra résztvevőinek térképet, igazolólapot, valamint csősálat biztosítanak. A túrát teljesítőket oklevéllel és kitűzővel jutalmazzuk. (Megj.: Mivel a 2020-as Bánffy-túrát elhalasztottuk, idén a tavaly legyártott csősálakat és kitűzőket fogjuk kiosztani, amelyen 2021 helyett 2020 szerepel. Megértéseteket előre is köszönjük.)
  • A Gy22 és Gy35A/B túraváltozatok résztvevői energiapótlót kapnak a Vlegyásza menedékháznál (alma, banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, szőlőcukor). Emellett a legtöbb ellenőrző pontnál biztosítunk ivóvizet.
  • A CÉLnál, Kalotaszentkirály-Zentelkén, 15:00 órától kezdődően mindent résztvevőt meleg étellel vendégelünk meg.
  • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrző pontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Elsősegélynyújtás

Az ellenőrző pontok elsősegélykészlettel lesznek ellátva.
A túra ideje alatt végig készenlétben lesz és a szervezők rendelkezésére áll egy orvos.
A túrák megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük.
Ugyanakkor a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak. Ezért mindenkit arra kérünk, hozzon magával egy kis elsősegélycsomagot, amelynek javaslatunk szerint a következőket kellene tartalmaznia: sebtapasz, fertőtlenítőszer (oxigénes víz, Rivanol oldat, Betadine), magnéziumtabletta, Claritine tabletta (darázscsípés esetére), kötszer.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap