Informații importante

START

Sâmbătă, 15 iunie 2024

Gy22
START
8:15 – 9:15
Răchițele (Havasrekettye), Poiana Stanciului
Gy35A/B
START
8:15 – 9:15
Răchițele (Havasrekettye), Poiana Stanciului
Drumeție Kőhegy A/B/C
START
10:00 – 11:00
Sâncraiu (Kalotaszentkirály-Zentelke),
sala de nunți

Start

Participanții turelor Gy22 și Gy35A/B își vor prelua pachetele de start la punctul de START de la bifurcația de la Poiana Stanciului (START), de unde începe tura de drumeție.
Participanții turelor de drumeție Kőhegy A/B/C își vor prelua pachetele de start la punctul de START amenajat la Sâncraiu, după care vor fi transportați cu autobuzul până la punctul de pornire al turei.


Transport

Transport pentru participanții turei Gy22, Gy35A/B

Organizatorii asigură transport cu autobuze sau microbuze din Cluj-Napoca la START în Răchițele (Gy22, Gy35A/B), din Săcuieu la Sâncraiu (Gy22), respectiv din Sâncraiu înapoi în Cluj-Napoca.

Atenție! Cei care sosesc la Sâncraiu (Kalotaszentkirály-Zentelke) cu mașina proprie și participă la turele Gy22 sau Gy35A/B, să opteze neapărat pentru transportul oferit de organizatori pe ruta Sâncraiu-Răchițele. Nu recomandăm să lase mașina proprie la startul din Răchițele, fiindcă tura se încheie la Săcuieu (Gy22) sau la Sâncraiu (Gy35A/B) și nu vor putea reveni la Răchițele pentru recuperarea mașinii.

Transport pentru participanții turei Gy Kőhegy A/B/C

Pentru participanții acestei ture nu asigurăm transport cu autobuzul din Cluj-Napoca la Sâncraiu, deoarece din experiența anilor precedenți nu s-a arătat interes pentru asta. 
Din Sâncraiu la startul turei (parcarea de sub dealul Kőhegy) asigurăm transportul pentru toată lumea, inclusiv pentru acele persoane care vin cu mașina proprie la START.
Transportul din Sâncraiu înapoi în Cluj-Napoca este asigurată de către organizatori cu autobuze sau microbuze.

Locurile și orele de plecare planificate ale autobuzelor și microbuzelor:

TraseuLoc de plecareOră
Cluj (Kolozsvár) – Răchițele (Havasrekettye) (Gy 22, 35A/B)Stația de autobuz din p-ța Mihai Viteazul nr. 9A6:30
Sâncraiu (Kalotaszentkirály) – Răchițele (Havasrekettye) (Gy 22, 35A/B)Sâncraiu (Kalotaszentkirály-Zentelke), lângă sala de nunți7:30
Săcuieu (Székelyjó) – Sâncraiu (Kalotaszentkirály) (Gy 22)PC Săcuieu16:0017:00
Sâncraiu (Kalotaszentkirály) – Cluj (Kolozsvár)Sâncraiu (Kalotaszentkirály-Zentelke), lângă sala de nunți18:0020:00

Număr limitat de participanți

În acest an, din cauza capacității unor locații, numărul participanților este limitat. Astfel, numărul maxim de participanți înscriși este limitat la 450. Dacă v-ați înregistrat, dar nu achitați costurile de participare, s-ar putea să nu aveți loc în limita de 450 de participanți și vom fi nevoiți să vă anulăm înregistrarea. Din acest motiv, vă rugăm ca după înregistrare să achitați în cel mai scurt timp costurile de participare, pentru a vă garanta participarea. În cazul în care numărul limită de participanți este atins înainte de termenul de înscriere. înscrierile vor fi închise înainte de termenul de mai sus.


Ce primesc participanții?

  • Organizatorii le oferă participanților foaie de parcurs, respectiv la cerere, hartă cu descrierea detaliată a traseului și tricou memorial. 
  • Participanții turelor Gy22 și Gy35A/B vor primi gustări energizante la Cabana Vlădeasa (măr, banană, baton muesli, napolitană, dextroză). Apă potabilă va fi asigurată la majoritatea punctelor de control.
  • După SOSIRE, la Sâncraiu (Kalotaszentkirály-Zentelkén), începând de la ora 14:00 toți participanții vor fi serviți cu o masă caldă.
  • Din motive de protecție a naturii, nu vor fi disponibile pahare de unică folosință la punctele de control, astfel că rugăm toți participanții să-și aducă bidoane sau pahare.

Prim ajutor

Punctele de control sunt echipate cu trusă de prim-ajutor.
Pe întreaga durată a turei, un medic va sta în permanență la dispoziția organizatorilor.
Serviciul de salvare montană (Salvamont) este înștiințat cu privire la desfășurarea turei.
Totuși, participanții trebuie să fie conștienți de faptul că pe unele secțiuni ale traseului, sosirea unei echipe de salvare poate dura mai mult timp. Fiecare participant răspunde de propria integritate corporală și, în caz de nevoie, se recomandă să-i ajute pe ceilalți participanți după posibilitățile sale. Din acest motiv rugăm fiecare participant să aducă o mică trusă de prim-ajutor, cu următorul conținut recomandat: plasture, dezinfectant (apă oxigenată, soluție Rivanol, Betadină), tablete de magneziu, tablete Claritine (pentru mușcături de viespe), bandaj.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap