Informații importante

START

Sâmbătă, 11 mai
7:30
Cluj-Napoca (Kolozsvár), Camping Făget

Preluarea pachetelor de start: la locul startului, între orele 7:00 – 7:30; schimburile 2 și 3 ale ștafetelor – la locul preluării ștafetei.


Transport

Călătoria până la locațiile de START – Camping Făget (individual și schimbul 1 ștafetă), Săndulești/Szind (schimbul 2) și Moldovenești/Várfalva (schimbul 3), de la Săndulești/Szind (schimbul 1), respectiv Moldovenești/Várfalva Săndulești/Szind (schimbul 2) la Rimetea/Torockó, respectiv revenirea de la Rimetea/Torockó la Cluj/Kolozsvár, Moldovenești/Várfalva sau Săndulești/Szind este posibilă cu microbuzele sau autobuzele asigurate de organizatori.
Locuri și ore de plecare planificate:

Traseu Loc de plecare Oră
Cluj (Kolozsvár) – Camping Făget Stația de autobuz din p-ța Mihai Viteazul nr. 9A 06:00 06:45
Cluj (Kolozsvár) – Săndulești (Szind) Stația de autobuz din p-ța Mihai Viteazul nr. 9A 08:00
Cluj (Kolozsvár) – Moldovenești (Várfalva) Stația de autobuz din p-ța Mihai Viteazul nr. 9A 08:00
Săndulești/Szind – Rimetea/Torockó Săndulești (Szind), parohia unitariană 12:00
Moldovenești (Várfalva) – Rimetea (Torockó) Moldovenești (Várfalva), Primăria 16:00 17:00
Rimetea (Torockó) – Moldovenești (Várfalva) Rimetea (Torockó), Piața Centrală 18:30 21:30
Rimetea (Torockó) – Săndulești (Szind) Rimetea (Torockó), Piața Centrală 18:30 21:30
Rimetea (Torockó) – Cluj (Kolozsvár) Rimetea (Torockó), Piața Centrală 18:30 21:30

Transport de bagaje

La cerere, organizatorii se oferă să transporte gratuit bagajele participanților (1 bagaj/persoană) de la start la sosire (Rimetea), unde aceste bagaje pot fi preluate la biroul de sosire. Bagajele predate pentru transport trebuie să fie etichetate cu numele și numărul de telefon al proprietarului. Organizatorii nu își asumă nicio răspundere pentru obiectele de valoare din bagaje.


Ce primesc participanții?

  • Conținutul pachetului de start: număr de concurs, hartă, în caz de nevoie SI card, la cerere ghid de tură și tricou memorial
  • Premii: Concurenții clasați pe locurile 1-3 în fiecare categorie, precum și la ștafetă vor primi medalii și diplome. Toți ceilalți participanți vor primi medalii (mai mici) și diplome de participare. Concurenții individuali clasați pe locurile 1-3 în clasamentul general la feminin, respectiv masculin vor primi și cupe. Dacă într-o anumită categorie de concurs sunt mai puțin de 3 concurenți, categoria respectivă va fi contopită cu cea anterioară (cu vârstă mai mică).
  • În unele puncte de control (CP 4, Săndulești/Szind și CP 8, Moldovenești/Várfalva) concurenții vor avea la dispoziție energizante (măsline, fructe, lichid izotonic). Ei pot consuma și alimentele puse la dispoziția concurenților de la variantele de tură cicliste și de drumeție. Apă potabilă va fi asigurată la toate punctele de control.
  • După SOSIRE, la Rimetea/Torockó, începând de la ora 14:00 toți participanții vor fi serviți cu o masă caldă.
  • NOU! Tot la Rimetea/Torockó, cei mici (și cei mari) sunt așteptați între orele 15:00–20:00 la activități pentru copii.
  • Din motive de protecție a naturii, nu vor fi disponibile pahare de unică folosință la punctele de control, astfel că rugăm toți participanții să-și aducă bidoane sau pahare.

Posibilitate de cazare în Cluj/Kolozsvár

Pentru seara de vineri, 10 mai, asigurăm posibilitate de cazare GRATUITĂ pentru participanții turelor în sala de sport a Liceului Teoretic Báthory István, pe saltele. Există posibilitate de folosire a dușului. Numărul saltelelor disponibile fiind limitat, este recomandat să vă aduceți propria saltea/izolir și neapărat sac de dormit. Este necesară rezervarea locului în avans, prin formularul de înscriere.


Prim-ajutor

Punctele de control sunt echipate cu trusă de prim-ajutor.
Un echipaj format dintr-un medic și o asistentă sanitară va fi prezent cu o mașină la eveniment.
Serviciul de salvare montană (Salvamont) este înștiințat cu privire la desfășurarea concursului. Totuși, participanții trebuie să fie conștienți de faptul că pe unele secțiuni ale traseului, sosirea unei echipe de salvare poate dura mai mult timp. Fiecare participant răspunde de propria integritate corporală și, în caz de nevoie, se recomandă să-i ajute pe ceilalți participanți după posibilitățile sale.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap