Fontos információk

RAJT

Szombat, május 11.
7:30
Kolozsvár, Bükki Kemping

Rajtcsomagok átvétele a helyszínen, 7:00 – 7:30 óra között, váltók esetében a 2. és 3. váltásnak a váltás helyszínén.


Utazási lehetőségek

Az utazás a RAJTokhoz – Bükki Kempinghez (egyéni és váltó 1), Szindre (váltó 2) vagy Várfalvára (váltó 3), Szindről (váltó 1) és Várfalváról Torockóra (váltó 2), illetve a visszatérés Torockóról Kolozsvárra, Várfalvára vagy Szindre lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal.
Tervezett indulási helyek és időpontok:

Útvonal Indulási hely Időpont
Kolozsvár-Bükki Kemping Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 06:00 06:45
Kolozsvár-Szind Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 8:00
Kolozsvár-Várfalva Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 8:00
Szind-Torockó Szind, unitárius paplak 12:00
Várfalva-Torockó Várfalva, Polgármesteri Hivatal 16:00 17:00
Torockó-Várfalva Torockó, Piactér 18:30 21:30
Torockó-Szind Torockó, Piactér 18:30 21:30
Torockó-Kolozsvár Torockó, Piactér 18:30 21:30

Csomagszállítás

Igény esetén a szervezők vállalkoznak a résztvevők csomagjainak (1 db./fő) a rajt helyszínétől Torockóig való ingyenes elszállítására, ahol a cél-irodánál lehet majd ezeket átvenni. A szállításra átadott csomagokat a résztvevőknek a nevet és telefonszámot tartalmazó felirattal kell ellátniuk. A csomagban levő értéktárgyakért a szervezők nem vállalnak felelősséget.


Mit biztosítunk a résztvevőknek?

  • A rajtcsomag tartalma: rajtszám, térkép, szükség esetén SI card, kérésre túrakalauz és emlékpóló
  • Díjazás: Minden egyéni kategória, valamint a váltóverseny 1-3. helyezettje érmet és oklevelet kap. Minden további résztvevő kap (kisebb) részvételi érmet és részvételi oklevelet. Az összesített egyéni női és férfi verseny 1-3. helyezettjeit kupával is jutalmazzuk. Amennyiben valamely versenykategóriában 3-nál kevesebb résztvevő van, az illető kategóriát összevonjuk az előző (fiatalabb korosztály) kategóriával.
  • A résztvevőknek egyes ellenőrző pontokban energiapótlókkal (olajbogyó, gyümölcs, energiaital) látjuk el (4. EP, Szind és 8. EP, Várfalva). A gyalogos túrák résztvevőinek szánt élelmiszerekből is fogyaszthatnak. Az összes ellenőrző pontnál biztosítunk ivóvizet.
  • A CÉLnál, Torockón, 14:00 órától kezdődően mindent résztvevőt meleg étellel vendégelünk meg.
  • ÚJ! Ugyancsak Torockón, 15:00–20:00 óra között a kicsiket (és nagyokat is) gyerekprogramokkal várjuk.
  • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrzőpontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Szálláslehetőség Kolozsváron

Május 10., péntek estére a Báthory István Elméleti Líceum tornatermében matracokon INGYENES szálláslehetőséget ajánlunk a túrák résztvevőinek. Zuhanyozási lehetőség is biztosított. Mivel a rendelkezésre álló matracok száma korlátozott, ajánlott matracot/derékaljat/izolírt és – feltétlenül – hálózsákot is hozni. Előzetes bejelentkezés szükséges, ezt a regisztrációs űrlapon lehet megtenni.


Elsősegély-nyújtás

Az ellenőrző pontok elsősegély-nyújtó készlettel lesznek ellátva.
A maratont autóval végigkíséri egy orvos és egy egészségügyi asszisztens.
A maraton megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük. Ugyanakkor a résztvevőknek tudatában kell lenniük, hogy egyes szakaszokon a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén lehetőségei szerint nyújtson segítséget versenytársainak.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap