Fontos információk

RAJT

Szombat, május 15.
7:30
Kolozsvár, Bükki Kemping

Rajtcsomagok átvétele a helyszínen 7:00–7:30 óra között, váltók esetében a 2. és 3. váltásnak a váltás helyszínén.


Fontos változások

 • A járványügyi korlátozások miatt idén a szintidőket nagyon szigorún be fogjuk tartani (ezzel együtt az ellenőrző pontok nyitvatartását is), alkalmazkodva a hétvégi kijárási tilalomhoz.
 • A tömeges gyülekezés elkerülése érdekében 14 órától kezdődően állandóan fogunk buszokat indítani Torockóról. Éppen ezért megkérünk mindenkit, hogy érkezés után maximum 1 órát töltsön a célnál (ez elegendő a nyilvántartásba vételhez és étkezéshez), az utazási irodánál pedig iratkozzon fel a legkorábban induló buszra.
 • Amennyiben rajtunk kívül álló okok miatt le kell mondanunk a versenyt, a befizetett részvételi adományt (esetenként a szállítás összegét is) voucher formájában visszatérítjük (ezt e-mailben küldjük el), a megrendelt póló pedig utólag átvehető az irodánkban. Ha valaki készpénzben szeretné visszakapni a befizetett összeget, annak be kell jönnie a kolozsvári EKE ügyfélszolgálati irodájába.
 • A célba érkezést követően mindenki megkapja tálcán a meleg ételét, amit a járványügyi szabályoknak megfelelően szabadtéren, kellő távolságtartással kell elfogyasztania.
 • Várfalván idén nem a Polgármesteri hivatalnál, hanem az EKE-Várnál rendezzük be az ellenőrző pontot, ehhez minden túrázó fog kapni egy kicsi Várfalva-térképet, hogy könnyen megtalálhassa a helyszínt.
 • Amennyiben Torockón meghosszabbítják a karantént, a verseny mindenki számára Várfalván fog véget érni.

Utazási lehetőségek

Az utazás a RAJTokhoz – Bükki Kempinghez (egyéni és váltó 1), Szindre (váltó 2) vagy Várfalvára (váltó 3), Szindről (váltó 1) és Várfalváról Torockóra (váltó 2), illetve a visszatérés Torockóról Kolozsvárra, Várfalvára vagy Szindre lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal.
Tervezett indulási helyek és időpontok:

Útvonal Indulási hely Időpont
Kolozsvár–Bükki Kemping Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 05:45 06:15
Kolozsvár–Szind Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 7:00
Kolozsvár–Várfalva Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 7:00
Szind–Torockó Szind, unitárius paplak 12:00
Várfalva–Torockó Várfalva, EKE-Vár közelében 14:00 – 18:30
Torockó–Várfalva Torockó, Piactér 14:00 – 18:30
Torockó–Szind Torockó, Piactér 14:00 – 18:30
Torockó–Kolozsvár Torockó, Piactér 14:00 – 18:30

Mit biztosítunk a résztvevőknek?

 • A rajtcsomag tartalma: rajtszám, térkép, szükség esetén SI-card, kérésre emlékpóló.
 • Díjazás: Minden egyéni kategória, valamint a váltóverseny 1–3. helyezettje érmet és oklevelet kap. Minden további résztvevő kap (kisebb) részvételi érmet és részvételi oklevelet. Az összesített egyéni női és férfi verseny 1–3. helyezettjeit kupával is jutalmazzuk. Amennyiben valamely versenykategóriában 3-nál kevesebb résztvevő van, az illető kategóriát összevonjuk az előző (fiatalabb korosztály) kategóriával.
 • A résztvevők energiapótlót (alma, banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, szőlőcukor) kapnak a következő ellenőrzőpontoknál: 1. EP – Adrenalin Park, 4. EP – Szind és 8. EP – Várfalva. Az összes ellenőrző pontnál biztosítunk ivóvizet.
 • A CÉLnál, Torockón, 14:00 órától kezdődően mindent résztvevőt meleg étellel vendégelünk meg.
 • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrzőpontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Elsősegélynyújtás

Az ellenőrző pontokon elsősegélykészleteket helyezünk el.
A maratont autóval végigkíséri egy orvos és egy egészségügyi asszisztens.
A maraton megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük. Ugyanakkor a résztvevőknek tudatában kell lenniük, hogy egyes szakaszokon a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén lehetőségei szerint nyújtson segítséget versenytársainak.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap