Jókai Mór Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúra

gyopar_logo.png

 2016/3. (144.) szám
Szerző: Branea Róbert

A Jókai Mór Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúra I. kiírása különösebb gondok nélkül zajlott le. A 80 km-es távon 70 résztvevő indult, ebből 5 gyerek (10–15 évesek, 1 lány, 4 fiú) és 65 felnőtt (6 nő, 59 férfi). A legidősebb résztvevő 64 éves volt, az átlagéletkor 37 év, a legtöbben a 38 éves korosztályt képviselték (9 személy), létszámban ezt követték a 36 évesek, 6 személy.

A túrát az EKE-Kolozsvár 1891 szervezte, társszervezője a Kolozsvári Magyar Diákszövetség volt. Ennek a partnerségnek a szellemében lesz megszervezve az idén a Vasvári Pál (július 2-án) és a Kós Károly (augusztus 13-án) Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúra idei kiírása is.

A kerékpáros emlék- és teljesítménytúra- sorozat idei rendezvényeinek főtámogatója a Communitas Alapítvány. A szervezők köszönik a Jókai Mór kerékpáros túra többi támogatójának (Neon Product, Adrenalin Park, Culina Nostra, photogo, O&I Print Center, Canoe Expeditions, Robeni Trans és Renobi Consulting) is a nagylelkű segítséget.

A túra lefolyásáról (eredmények, fotók, médiavisszhang, beszámolók) minden információ hozzáférhető a túra honlapján: http://www.ekekolozsvar.ro/jokaibringa. (Branea Róbert)

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap