Nyolcvan kilométeres, emberpróbáló bringás teljesítménytúrát szervezett az EKE

szabadsag_logo.png

 2016. május 17.
Szerző: Kiss Olivér • Fénykép forrása www.koliver.wordpress.com

Kellőképpen megadva a módját – a 80-86 kilométeres Jókai Mór Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúra befejezésével – ünnepelték meg több tucatnyian szombaton, május 7-én az Erdélyi Kárpát- Egyesület (EKE) fennállásának 125. évfordulóját. Lapunkban röviden már kedden beszámoltunk az eseményről.

Eddig az EKE csupán a teljesítménytúra gyalogos változatát szervezte meg – idén 19. alkalommal. A „kerékpárosítás” ötlete Branea Róbert kolozsvári vállalkozó, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KDMSZ) volt elnöke fejéből pattant ki. Az ellenőrző pontoknál önzetlen és tiszteletre méltó munkát végző önkénteseken kívül, a főszervező feladatainak teljesítését döntő mértékben Venczel Enikő, Tamás Miklós és Lixandru Robert segítette. A rendezvényre 70 bringás jelentkezett be.

Mindenki pontosan tudta, mire vállalkozik: 80 kilométer túrabiciklizés egyáltalán nem könnyű feladat, főleg, ha az időjárási viszonyok nem mindig kedvezőek. Ilyenkor, ugye, nem csupán az esővel és a hideggel kell megbirkóznia a vállalkozó szellemű kerékpárosnak, hanem a csapadék következményeivel is: hatalmas sár, a rendkívül csúszós talaj miatt veszélyessé váló ereszkedés. De erről inkább később.

/* Fotó: A Tordai-hasadékon csak a hidakon történő átkelés volt könnyű - A SZERZŐ FELVÉTELEI

Teljes cikk »

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap