Emberpróbáló biciklis teljesítménytúra

szabadsag_logo.png

 2016. május 10.
Szerző: Kiss Olivér • Fénykép forrása www.koliver.wordpress.com

Így jellemezte az Erdélyi Kárpát- Egyesület Kolozsvár 1891 által május 7-én, szombaton első ízben szervezett 80 kilométeres Jókai Mór Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúrát a „legtapasztaltabb” részt vevő, Fodor Alpár. A 64 éves vállalkozó és táplálkozási szakember szerint ebben az esetben is a siker titka a kiegyensúlyozott étkezés, valamint a táplálék-kiegészítők használata. – Táplálék-kiegészítőket használok. Több ízben beigazolódott már, hogy ez a helyes recept az ilyen emberpróbáló terepbiciklis és más jellegű teljesítménytúrák, sportrendezvények esetében – nyilatkozta a Szabadságnak Fodor Alpár.

Branea Róbert főszervező bizonytalan volt annak kapcsán, ki volt a legfiatalabb résztvevő, ezért a „jelöltek” édesapjától érdeklődtünk: Benkő Zsolttól megtudtuk, hogy fia, a 12 éves Ákos-Károly, a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum ötödikes tanulója sikeresen befejezte a teljesítménytúrát, s ugyanezt közölte lapunkkal Toroczkai István is, fiával, Botonddal kapcsolatban, aki a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium 6. B osztályának a diákja. Tudomásunk szerint a hölgyek közül csak ketten, nevezetesen Mátis Anikó és Bakos Dóra fejezte be a teljesítménytúrát.

A 70 résztvevő közül néhányan a teljesítménytúra különböző részein feladták, mások pedig aszfaltos úton tették meg a Várfalva–Torockó szakaszt, s így megúszták a biciklinek a sár miatt döglesztővé vált kitolását a Székelykő nyergébe, illetve a „horrorfilmbe” illő, rendkívül csúszós ereszkedőt Torockószentgyörgyre. Egyeseket fizikailag és pszichésen a bringáknak a Tordai-hasadékon történő keresztülvivése is megviselt, viszont mindenki tudatában volt annak, itt mire számíthat...

/* Fotó: A Tordai-hasadék utáni ellenőrző pontnál még mosolyogtak a résztvevők, az eső csak Várfalva után kapta el őket (A szerző felvétele)

Cikk »

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap