Vasvári 2015 - Médiavisszhang

Médiavisszhang

Bringabusz és titkos támogatók a XV. Vasvári Pál Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúrán

Szabadság logó

2015. július 31.
Szerző: Kiss Olivér

sz1.jpgAz idén a Vasvári-túra 41 hivatalosan jegyzett résztvevője (ebből egy magyarországi) mellett két román nemzetiségű fiatal lelkesen – és már nem is először – végigtekerte a túrát, benevezés nélkül. A szervezők zászlócskával és jelvénnyel jutalmazták teljesítményüket, és a körösfői gulyás-lakománál sem kérdőjelezte meg senki részvételük jogosságát. A korábbi Vasvári-túrák résztvevőinek száma soha nem haladta meg a 25-öt, tehát ez a 41(+2) kétségtelenül nagy fejlődés. Ahelyett, hogy e számbeli fejlődés okát elemezgetném, megsúgom két titkos és különleges támogatónk kilétét, akik kétségtelenül hozzájárultak a túra sikeréhez: Mark Zuckerbergről és a havasnagyfalui önkormányzatról van szó.

Köszönjük Zuckerbergnek a Facebook-ot, mert – bár nem tartozom a megrögzött felhasználók közé – el kell gondolkodnom azon, hogy ez a 41–25=16-os növekedés talán épp annak köszönhető, hogy az idén az EKE Kolozsvár 1891 jó minőségű adatokkal (leírás, térkép), magyar és angol nyelven Facebook-eseményként is meghirdette a Vasvári-túrát. A közösségi oldalon jegyzett eseményeken összesen 25-ön jelentkeztek potenciális résztvevőként, ebből – teljesen véletlenül – pont 16-on el is jöttek a túrára! Ha az Unicum-lovagok nevű (amúgy az utóbbi években rendszeres Vasvári-résztvevő) kerékpáros csoportot tagokra bontom, a ténylegesen teljesítő internetes jelentkezők száma 20-ra nő... Ha pedig az internet szerepéről beszélünk, nem vonható kétségbe annak a jelentősége sem, hogy a Szabadság honlapján a július 4-i rendezvényt megelőző egy teljes héten keresztül főhelyen lehetett hozzájutni a túrával kapcsolatos információkhoz.

Minden elismerésünk a havasnagyfalui hatóságoknak, akik (valószínűleg az idei Vasvári-túra tiszteletére...) nem sokkal a rendezvény előtt méltóztatták befejezni a falut átszelő – az elmúlt években különösen rossz állapotú – út felújítását.

/* Fotó: LIXANDRU ROBERT

Teljes cikk »

Vasvári Pál biciklitúra: 11 éves kisfiú is teljesítette

Szabadság logó

2015. július 6.
Szerző: Kiss Olivér • Fénykép forrása www.koliver.wordpress.com

sz2.jpgSzinte megduplázódott a Vasvári Pál Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúrán részt vett bringások létszáma – köszönhetően a regionális sajtóban, a közösségi portálokon, valamint más kommunikációs csatornákon is eszközölt dobverésének.

Szombaton az EKE Kolozsvár 1891 által immár tizenötödik alkalommal szervezett, majdnem 90 kilométer hosszú biciklitúrát közel 50 kerékpáros teljesítette – köztük a Szabadság tudósítója is. Valamennyi emelkedőt figyelembe véve, körülbelül 2500 méteres pozitív szintkülönbséggel birkózott meg sikeresen minden versenyző – még egy 11 éves kisfiú is. Juhász Ákos kiváló teljesítményét Körösfőn, a bringatúra végén a hazai és anyaországi több tucatnyi ünneplő vastapssal honorálta. Ő az eddigi Vasvári biciklitúra legfiatalabb résztvevője. A szervezők szerint az elmúlt 15 év legfiatalabb biciklise 13 éves volt, így a Jókai Mór Teljesítménytúra után most újabb rekordot döntött az EKE Kolozsvár 1891.

/* Fotó: Immár tizenötödik alkalommal indultak a teljesítménytúrára (A szerző fevétele)

Teljes cikk »

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap