Regulamentul turei

 • Rugăm participanții să NU întârzie la START.
 • Parcurgerea turei este recunoscută dacă participantul s-a înscris în mod regulamentar și și-a vizat foaia de parcurs la toate punctele de control.
 • Descrierea detaliată a traseului se găsește în Ghidul turei/harta turei (disponibil în limba maghiară).
 • În caz de nevoie (de ex. condiții meteorologice extreme), organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul, respectiv de a anula tura în întregime sau unele porțiuni ale acesteia.
 • Fiecare persoană participă la ture pe propria răspundere, de la organizatori nu se poate solicita despăgubire cu niciun titlu.
 • Alegeți o variantă de tură cu grad de dificultate potrivit stării de sănătate, anduranței și echipamentului dvs.
 • Traseul turei trece prin zone de protecție a naturii, să păstrăm aceste comori la fel de frumoase cum sunt ele acum!

Reguli de prevenire a infecțiilor

Tura de anduranță se va desfășura din toate punctele de vedere cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus (SARS-CoV-2 COVID-19). Organizatorii vor putea interzice participarea la eveniment a persoanelor care refuză respectarea reglementărilor. Toți participanții au obligația de a respecta pe toată durata evenimentului prevederile generale de protecție a sănătății pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Organizatorul își rezervă dreptul de a anula parțial sau total evenimentul în cazul în care evoluția situației epidemiologice nu permite organizarea în siguranță a turei, respectiv dacă intră în vigoare noi restricții.

 • La tura noastră de anduranță pot participa doar persoanele care în ultimele 14 zile înainte de data turei NU au intrat în contact cu persoane suspecte sau confirmate a fi infectate cu noul coronavirus, respectiv NU prezintă niciun simptom de boli infecțioase a căilor respiratorii (de ex. febră, tuse, dificultăți acute de respirație etc.).
 • Pentru protejarea celorlalți participanți, organizatorii își rezervă dreptul ca la start să măsoare temperatura corporală a participanților și în cazuri justificate să interzică participarea lor la tură.
 • În locurile circulate (start, puncte de control, sosire) este obligatorie purtarea măștii de protecție și este importantă evitarea contactelor.
 • La start, la punctele de control, la sosire, la punctele de alimentare și în cursul turei este obligatorie păstrarea distanței prevăzute de reglementările legale. Este important să parcurgă traseul turei în grupuri mici , de cel mult șase persoane.
 • Din motive de igienă și protecție epidemiologică, la punctele de alimentare, participanții NU se vor autoservi din cutiile de depozitare, ci organizatorii îi vor servi cu produsele ambalate solicitate.
 • Punctele de control vor fi echipate cu loțiune dezinfectantă pentru siguranța participanților și a organizatorilor; totodată recomandăm tuturor participanților să-și aducă propriul produs dezinfectant. De asemenea, este recomandată folosirea propriului pix pentru semnarea declarației.

Participarea minorilor la tură

 • În cazul participanților minori (sub 18 ani), părintele/tutorele minorului trebuie să semneze o declarație privind participarea minorului la eveniment, pe care trebuie să o trimită OBLIGATORIU prin e-mail (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) organizatorilor înainte de eveniment (până la 12 mai). Formularul declarației poate fi descărcat de aici: [link].
 • Adultul care însoțește minorul sub 14 ani va semna o declarație privind însoțirea minorului. Declarația completată automat cu datele furnizate în cursul înregistrării va fi semnată la start.

Trecerea prin punctele de control

 • Fiecare participant are obligația de a respecta îndrumările arbitrilor și traseul oficial marcat, fără scurtături.
 • Programul de funcționare al punctului de control indică perioada în care arbitrul este de serviciu la punctul de control respectiv.
 • Fiecare punct de control trebuie atins în timpul programului de funcționare.
 • Cine sosește prea târziu, s-ar putea să nu mai găsească arbitrul la punctul de control pentru vizarea foii de parcurs. În acest caz participantul nu poate continua tura, sau o poate face doar pe propria răspundere.
 • În situații limită (întârzieri mai mici care sunt previzibile) încercați să contactați arbitrul punctului de control în cauză.
 • În acest an, din cauza interdicției de circulație pe timpul nopții, orarul punctelor de control va fi respectat cu strictețe; de asemenea, participanților turelor lungi care sosesc cu întârziere la Moldovenești (Várfalva), nu li se va permite continuarea turei.

ABANDONUL turei

Pentru participanții la turele de DRUMEȚIE care din orice motive nu mai pot sau nu mai doresc să continue tura, recomandăm următoarele puncte (accesibile ușor cu mașina) pentru părăsirea turei: Adrenalin Park, Tureni (Tordatúr), Săndulești (Szind), Cheile Turzii (Tordai-hasadék), Moldovenești (Várfalva).

În fiecare caz, participanții care din orice motive nu pot sau nu doresc să continue tura, au OBLIGAȚIA de a anunța organizatorii sau arbitrii unui punct de control (în caz de nevoie, toate punctele de control pot fi accesate cu mașină).


Declaraţie de asumare a răspunderii

La preluarea pachetului de start, fiecare participant va trebui să semneze o declarație de asumare a răspunderii în care ia la cunoștință și acceptă regulamentul turei. Prin această declarație, participantul își dă acordul pentru prelucrarea și utilizarea datelor cu caracter personal în următoarele scopuri: evidența participanților; stabilirea condițiilor de participare valabile pentru participant; comunicarea cu participanții înainte, în timpul și după eveniment; emiterea chitanțelor; urmărirea și certificarea participării la eveniment; elaborarea de statistici privind participarea la tură; informarea participanților cu privire la alte evenimente organizate de EKE-Kolozsvár 1891. De asemenea, recunoaște că participă la tură pe propria răspundere și în cazul unor eventuale accidente survenite pe parcursul evenimentului nu se va îndrepta împotriva organizatorilor și nu va pretinde despăgubiri cu niciun temei. Declarația completată automat cu datele furnizate în cursul înscrierii poate fi semnată la start, dar dacă doriți să citiți declarația în avans, puteți descărca formularul de aici.


Fotografii și înregistrări video

În cursul evenimentului se vor realiza fotografii și înregistrări video la cererea organizatorilor. Participanții își exprimă acordul ca fotografiile și înregistrările în care apar să fie utilizate de organizatori și publicate pe site-ul turelor pentru promovarea turelor. Organizatorii se obligă să menționeze în fiecare caz numele autorului fotografiei/înregistrării video.


Sesizări și reclamații

Dacă un participant este nemulțumit de orice circumstanță din sfera de influență a organizatorilor, este rugat să solicite de la arbitrii de sosire din Rimetea/Torockó, respectiv Moldovenești/Várfalva un formular de reclamații, să-l completeze și să-l predea arbitrilor, sau să-și trimite reclamațiile prin e-mail organizatorilor. După încheierea turei, reclamațiile ajung la organizatorul principal, care va răspunde individual fiecărei reclamații în cel mai scurt timp cu putință.


Informare privind prelucrarea datelor

Organizatorii prelucrează datele furnizate în mod voluntar de participanți prin completarea formularului de înscriere în următoarele scopuri: evidența participanților; stabilirea condițiilor de participare valabile pentru participant; comunicarea cu participanții înainte, în timpul și după eveniment; emiterea chitanțelor; urmărirea și certificarea participării la eveniment; elaborarea de statistici privind participarea la tură; informarea participanților cu privire la alte evenimente organizate de EKE-Kolozsvár 1891. Prin înscriere, participanții, respectiv reprezentanții acestora își exprimă acordul pentru utilizarea datelor lor în scopurile descrise mai sus.
Organizatorii gestionează datele prelucrate în condiții de siguranță, păstrându-le strict confidențialitatea și nu le vor transmite către terți, cu excepția furnizării de date către autoritățile competente (de ex. poliție, jandarmerie, serviciul de asistență medicală, salvamont) în caz de necesitate (de ex. accident, rătăcire).
Persoanele înscrise, respectiv reprezentanții acestora pot solicita ștergerea datelor lor din evidențele organizatorilor în cazul în care renunță la participare, respectiv după încheierea evenimentului. Cererile în acest sens trebuie trimise prin e-mail la adresa de e-mail a evenimentului.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap