Informații importante

START

Sâmbătă, 13 august
7:00
Cluj-Napoca (Kolozsvár), Parcul Etnografic Romulus Vuia

Preluarea pachetelor de start: la locul startului, între orele 6:30 – 6:50.


Revenire la Cluj (Kolozsvár)

Conform calculelor noastre, participanții ajunși la SOSIRE vor reuși să se întoarcă la Cluj cu trenul, dar în caz de nevoie organizatorii vor asigura transportul lor auto.

Trenurile disponibile sunt următoarele:

  • CFR Călători R 3630, plecare la ora 16:47, sosire la ora 17:43

  • Interregional Călători R 10656, plecare la ora 17:08, sosire la ora 17:59

  • CFR Călători R 3078, plecare la ora 18:29, sosire la ora 19:42

  • Interregional Călători R 10658*, plecare aprox. la ora 20:55, sosire la 21:40

* Cursul marcat oprește în gara Stana numai la cerere, organizatorii iau măsurile necesare.

În cazul în care unii participanți nu pot călători cu trenul din motive obiective, organizatorii vor face tot ce le stă în putință, în limita posibilităților, pentru a găsi o soluție pentru transportul lor.


Număr limitat de participanți

În acest an, din cauza capacității unor locații, numărul participanților este limitat. Astfel, numărul maxim de participanți înscriși este limitat la 300. Dacă v-ați înregistrat, dar nu achitați costurile de participare, s-ar putea să nu aveți loc în limita de 300 de participanți și vom fi nevoiți să vă anulăm înregistrarea. Din acest motiv, vă rugăm ca după înregistrare să achitați în cel mai scurt timp costurile de participare, pentru a vă garanta participarea. În cazul în care numărul limită de participanți este atins înainte de termenul de înscriere. înscrierile vor fi închise înainte de termenul de mai sus.


Ce primesc participanții?

  • Conținutul pachetului de start: număr de concurs, la cerere hartă și tricou memorial

  • Premii: Concurenții clasați pe locurile 1-3 în fiecare categorie, precum și la ștafetă vor primi medalii și diplome. Toți ceilalți participanți vor primi medalii (mai mici) și diplome de participare. Concurenții individuali clasați pe locurile 1-3 în clasamentul general la feminin, respectiv masculin vor primi și cupe. Dacă într-o anumită categorie de concurs sunt mai puțin de 3 concurenți, categoria respectivă va fi contopită cu cea anterioară (cu vârstă mai mică).

  • La punctele de control 3 și 7 (Drumul Gârbăului, Jebucu), participanții primesc apă și energizante (măr, banană, biscuiți, baton muesli, napolitană, zahăr de struguri), iar la puntul de control 4 (Dumbrava) participanții pot consuma sandvișuri (pâine cu untură, zacuscă, gem). Apă se găsește la toate punctele de control.

  • La SOSIRE, în Vila Szentimrei, Fundația Szentimrei îi așteaptă pe toți participanții cu mâncare caldă (mămăligă cu smântână, brânză și jumări), de la ora 14:00.

  • Din motive de protecție a naturii, nu vor fi disponibile pahare de unică folosință la punctele de control, astfel că rugăm toți participanții să-și aducă bidoane sau pahare.


Transport de bagaje

La cerere, organizatorii se oferă să transporte gratuit bagajele participanților (1 bagaj/persoană) de la start la sosire, unde aceste bagaje pot fi preluate la biroul de sosire. Bagajele predate pentru transport trebuie să fie etichetate cu numele și numărul de telefon al proprietarului. Organizatorii nu își asumă nicio răspundere pentru obiectele de valoare din bagaje.


Posibilitate de cazare la Stana

Cei care nu doresc să se întoarcă la Cluj în seara turei, pot înnopta la Vila Szentimrei (Casa de oaspeți Riszeg), cu condiția rezervării prealabile. Costul cazării pentru o noapte este de 30–40 lei, cu posibilitate de duș cu apă caldă. Rezervări și informații suplimentare: Pagina de Facebook, riszeg2004@yahoo.com, 0374-959244, 0745-850004, 0770-588389.


Prim-ajutor

Punctele de control sunt echipate cu trusă de prim-ajutor.
Un echipaj format dintr-un medic și o asistentă sanitară va fi prezent cu o mașină la tură.
Serviciul de salvare montană (Salvamont) este înștiințat cu privire la desfășurarea turei. Totuși, participanții trebuie să fie conștienți de faptul că pe unele secțiuni ale traseului, sosirea unei echipe de salvare poate dura mai mult timp. Fiecare participant răspunde de propria integritate corporală și, în caz de nevoie, se recomandă să-i ajute pe ceilalți participanți după posibilitățile sale. Din acest motiv, rugăm fiecare participant să aducă o mică trusă de prim-ajutor, cu următorul conținut recomandat: plasture, dezinfectant (apă oxigenată, soluție Rivanol, Betadină), tablete de magneziu, bandaj.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap