Regulament

 • Rugăm participanții să NU întârzie la START.
 • Parcurgerea maratonului este recunoscută dacă participantul s-a înscris în mod regulamentar și a trecut prin toate punctele de control conform datelor înregistrate de aplicația Racelog.
 • Fiecare persoană participă la maraton pe propria răspundere, de la organizatori nu se poate solicita despăgubire cu niciun titlu.
 • Traseul maratonului trece prin zone de protecție a naturii, să păstrăm aceste comori la fel de frumoase cum sunt ele acum!

Reguli de prevenire a infecțiilor

Ultramaratonul se va desfășura din toate punctele de vedere cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus (SARS-CoV-2 COVID-19). Organizatorii vor putea interzice participarea la eveniment a persoanelor care refuză respectarea reglementărilor. Toți participanții au obligația de a respecta pe toată durata evenimentului prevederile generale de protecție a sănătății pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Organizatorul își rezervă dreptul de a anula parțial sau total evenimentul în cazul în care evoluția situației epidemiologice nu permite organizarea în siguranță a cursei, respectiv dacă intră în vigoare noi restricții.

 • La ultramaraton pot participa doar persoanele care în ultimele 14 zile înainte de data turei NU au intrat în contact cu persoane suspecte sau confirmate a fi infectate cu noul coronavirus, respectiv NU prezintă niciun simptom de boli infecțioase a căilor respiratorii (de ex. febră, tuse, dificultăți acute de respirație etc.).
 • Pentru protejarea celorlalți participanți, organizatorii își rezervă dreptul ca la start să măsoare temperatura corporală a participanților și în cazuri justificate să interzică participarea lor la concurs.
 • În locurile circulate (start, puncte de control, sosire) este obligatorie purtarea măștii de protecție și este importantă evitarea contactelor.
 • La start, la punctele de control, la sosire, la punctele de alimentare și în cursul turei este obligatorie păstrarea distanței prevăzute de reglementările legale.
 • Din motive de igienă și protecție epidemiologică, la punctele de alimentare, participanții NU se vor autoservi din cutiile de depozitare, ci organizatorii îi vor servi cu produsele ambalate solicitate.
 • Punctele de control vor fi echipate cu loțiune dezinfectantă pentru siguranța participanților și a organizatorilor; totodată recomandăm tuturor participanților să-și aducă propriul produs dezinfectant. De asemenea, este recomandată folosirea propriului pix pentru semnarea declarației.

Categorii de concurs

•    F / M <30 ani – anul nașterii: 1991 și ulterior
•    F / M 30-39 ani – anul nașterii: 1981-1990
•    F / M 40-49 ani – anul nașterii: 1971-1980
•    F / M 50-59 ani – anul nașterii: 1961-1970
•    F / M60+ ani – anul nașterii: 1960 și anterior
•    ștafetă – echipe formate din 3 membri de orice vârstă sau sex

Ultramaratonul Kós poate fi parcurs individual sau în ștafetă compusă din 3 membri. Punctele de schimb la ștafetă: drumul Gârbăului (PC 3) și drumul spre Leghia (Jegenye) (PC 5). La aceste puncte, concurentul sosit de pe traseu predă telefonul mobil pe care rulează aplicația Racelog.live următorului schimb, care continuă cursa. Deplasarea membrilor echipei la punctele de schimb cade în sarcina concurenților, dar pot utiliza și modalitățile de transport oferite de organizatori.
Pe durata cursei, concurenții sunt în regim de semiautonomie. Ei beneficiază în punctele de alimentare de apă, băutură izotonică, alimente, fructe. În aceste puncte ei pot beneficia de sprijin extern. În punctele unde nu se găsește decât apă, precum și pe parcursul întregului traseu, nu pot beneficia de ajutor extern, trebuie să se gospodărească cu resursele care sunt la ei.


Măsurarea timpului: cu aplicație pe telefonul mobil

În acest an alergătorii sun asistați în parcurgerea traseului de 53/59 km al Ultramaratonului Kós Károly de aplicația Racelog.live. În acest an am înlocuit soluția bazată pe SI card utilizat până acum cu o aplicație smartphone, cu care înregistrarea performanței este mai simplă și nu necesită oprirea din alergare.
Aplicația este deja cunoscută multora, pentru cei care nu au folosit-o până acum, oferim un instructaj rapid aici.
Pe scurt: instalați aplicația din Google Play sau din App Store și porniți-o la start. Pe telefon poate fi urmărită poziția actuală față de traseu. Telefonul înregistrează automat trecerea prin punctele de control, concurenții nu trebuie decât să alerge.


Traseu și echipament

Traseul ultramaratonului individual Kós este identic cu cel al turei de drumeție Kós Gy53, iar traseul ștafetei coincide cu traseul turei drumeție Kós Gy59. Punctele de control sunt aceleași.
•    Descrierea detaliată a traseului se găsește în Ghidul turei (disponibil în limba maghiară) și pe harta turei.
•    În caz de nevoie (de ex. condiții meteorologice extreme), organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul, respectiv de a anula maratonul în întregime sau unele porțiuni ale acestuia.

Echipament obligatoriu
Număr de concurs, telefon pe care este instalată aplicația, bidon cu min. 0,5 l de apă. Existența acestora poate fi controlată de arbitri în orice punct al traseului. În absența acestora concurentul poate fi exclus din concurs.

Echipament recomandat
Se recomandă de asemenea: haină de vânt impermeabilă, bluză călduroasă cu mânecă lungă, suprapantaloni subțiri, folie de supraviețuite, pentru cazuri de condiții meteo extreme. Folosirea bețelor de trekking asigură un plus de siguranță în zonele abrupte. Fluierul și lampa frontală sunt recomandate pentru semnalizare în caz de nevoie.


Participarea minorilor la ultramaraton

 • În cazul participanților minori (sub 18 ani), părintele/tutorele minorului trebuie să semneze o declarație privind participarea minorului la eveniment, pe care trebuie să o trimită OBLIGATORIU prin e-mail (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) organizatorilor înainte de eveniment (până la 18 august). Formularul declarației poate fi descărcat de aici: [link].
 • Adultul care însoțește minorul sub 14 ani va semna o declarație privind însoțirea minorului. Declarația completată automat cu datele furnizate în cursul înregistrării poate fi semnată la start. Dacă doriți să citiți declarația în avans, să o semnați și să o trimiteți organizatorilor prin e-mail (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) înainte de concurs, puteți descărca formularul de aici: [link].

Trecerea prin punctele de control

 • Programul de funcționare al punctului de control indică perioada în care arbitrul este de serviciu la punctul de control respectiv.
 • Fiecare punct de control trebuie atins în timpul programului de funcționare.
 • Cine sosește prea târziu, s-ar putea să nu mai găsească arbitrul la punctul de control.
 • În situații limită (întârzieri mai mici care sunt previzibile) încercați să contactați arbitrul punctului de control în cauză.

ABANDONUL la ultramaraton

Pentru participanții care din orice motive nu mai pot sau nu mai doresc să continue concursul, recomandăm următoarele puncte (accesibile cu mașina) pentru părăsirea cursei: șaua Kapulat, drumul Gârbăului (PC 3), Dumbrava (Gyerővásárhely), drumul DJ 108C (Leghia), drumul DC 135 (Izvoru Crișului–Nadășu), Dl. Riseg (de aici se poate coborî repede la Izvoru Crișului).

În fiecare caz, participanții care din orice motive nu pot sau nu doresc să continue concursul, au OBLIGAȚIA de a anunța organizatorii sau arbitrii unui punct de control (în caz de nevoie, toate punctele de control pot fi accesate cu mașină).


Fotografii și înregistrări video

În cursul evenimentului se vor realiza fotografii și înregistrări video la cererea organizatorilor. Participanții își exprimă acordul ca fotografiile și înregistrările în care apar să fie utilizate de organizatori și publicate pe site-ul turelor pentru promovarea evenimentului. Organizatorii se obligă să menționeze în fiecare caz numele autorului fotografiei/înregistrării video.


Sesizări și reclamații

Dacă un participant este nemulțumit de orice circumstanță din sfera de influență a organizatorilor, este rugat să solicite de la arbitrii de sosire de la Rimetea/Torockó un formular de reclamații, să-l completeze și să-l predea arbitrilor, sau să-și trimite reclamațiile prin e-mail organizatorilor. După încheierea evenimentului, reclamațiile ajung la organizatorul principal, care va răspunde individual fiecărei reclamații în cel mai scurt timp cu putință.


Informare privind prelucrarea datelor

Organizatorii prelucrează datele furnizate în mod voluntar de participanți prin completarea formularului de înscriere în următoarele scopuri: evidența participanților; stabilirea condițiilor de participare valabile pentru participant; comunicarea cu participanții înainte, în timpul și după eveniment; emiterea chitanțelor; urmărirea și certificarea participării la eveniment; elaborarea de statistici privind participarea la eveniment; informarea participanților cu privire la alte evenimente organizate de EKE-Kolozsvár 1891. Prin înscriere, participanții, respectiv reprezentanții acestora își exprimă acordul pentru utilizarea datelor lor în scopurile descrise mai sus.
Organizatorii gestionează datele prelucrate în condiții de siguranță, păstrându-le strict confidențialitatea și nu le vor transmite către terți, cu excepția furnizării de date către autoritățile competente (de ex. poliție, jandarmerie, serviciul de asistență medicală, salvamont) în caz de necesitate (de ex. accident, rătăcire).
Persoanele înscrise, respectiv reprezentanții acestora pot solicita ștergerea datelor lor din evidențele organizatorilor în cazul în care renunță la participare, respectiv după încheierea evenimentului. Cererile în acest sens trebuie trimise prin e-mail la adresa de e-mail a evenimentului.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap