Regulament
-
Rugăm participanții să NU întârzie la START.
-
Parcurgerea maratonului este recunoscută dacă participantul s-a înscris în mod regulamentar și a trecut prin toate punctele de control conform datelor înregistrate de aplicația Racelog.
-
Fiecare persoană participă la maraton pe propria răspundere, de la organizatori nu se poate solicita despăgubire cu niciun titlu.
-
Traseul maratonului trece prin zone de protecție a naturii, să păstrăm aceste comori la fel de frumoase cum sunt ele acum!
Categorii de concurs
• F / M <30 ani – anul nașterii: 1992 și ulterior
• F / M 3039 ani – anul nașterii: 1982-1991
• F / M 4049 ani – anul nașterii: 1972-1981
• F / M 5059 ani – anul nașterii: 1962-1971
• F / M60+ ani – anul nașterii: 1961 și anterior
• ștafetă – echipe formate din 3 membri de orice vârstă sau sex
Ultramaratonul Kós poate fi parcurs individual sau în ștafetă compusă din 3 membri. Punctele de schimb la ștafetă: drumul Gârbăului (PC 3) și drumul spre Leghia (Jegenye) (PC 5). La aceste puncte, concurentul sosit de pe traseu predă SI cardul următorului schimb, care continuă cursa. Deplasarea membrilor echipei la punctele de schimb cade în sarcina concurenților.
Pe durata cursei, concurenții sunt în regim de semiautonomie. Ei beneficiază în punctele de alimentare de apă, băutură izotonică, alimente, fructe. În aceste puncte ei pot beneficia de sprijin extern. În punctele unde nu se găsește decât apă, precum și pe parcursul întregului traseu, nu pot beneficia de ajutor extern, trebuie să se gospodărească cu resursele care sunt la ei.
Cronometrare: cu sistemul Sport Ident card.
Sistemul Sport Ident (SI) este folosit în mod curent la concursurile de orientare în alergare. Constă dintr-un dispozitiv electronic care poate fi purtat pe deget, care stochează datele preluate de la stațiile amplasate în punctele de control de pe traseu. Concurenții pot participa cu propriul SI card, dacă au. În acest caz, la înscriere, numărul SI cardului trebuie specificat în câmpul corespunzător. Cei care nu posedă SI card, pot împrumuta unul de la organizatori. Pentru concurenții care nu trec numărul SI cardului în fișa de înregistrare, organizatorii alocă automat un SI card. SI cardul se împrumută gratuit. Din motive de siguranță, dispozitivul având o valoare ridicată, concurenții care nu utilizează SI cardul propriu vor depune o garanție. Suma garanției este de 150 lei, care se va plăti în numerar la start, la preluarea SI cardului și se va restitui la sosire la predarea SI cardului împrumutat. SI cardul se poartă pe deget și se introduce în dispozitivul aflat lângă arbitru la fiecare punct de control, în scopul înregistrării datelor. Înregistrarea este confirmată de un semnal sonor și luminos. La sosire, SI cardul se predă arbitrului de concurs aflat acolo, care citește datele pe dispozitivul lui, verifică datele, apoi tipărește o fișă cu orele de trecere la fiecare punct de control, pe care o înmânează concurentului. Sistemul elaborează rezultatele cursei pe baza acestor date. În cazul în care datele unui sau mai multor puncte de control lipsesc, se consideră că acel concurent nu a atins acele puncte de control. Acest fapt atrage descalificarea concurentului.
Traseu și echipament
Traseul ultramaratonului individual Kós este identic cu cel al turei de drumeție Kós Gy53, iar traseul ștafetei coincide cu traseul turei drumeție Kós Gy59. Punctele de control sunt aceleași.
• Descrierea detaliată a traseului se găsește în Ghidul turei (disponibil în limba maghiară) și pe harta turei.
• În caz de nevoie (de ex. condiții meteorologice extreme), organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul, respectiv de a anula maratonul în întregime sau unele porțiuni ale acestuia.
Echipament obligatoriu
Număr de concurs, SI card, bidon cu min. 0,5 l de apă. Existența acestora poate fi controlată de arbitri în orice punct al traseului. În absența acestora concurentul poate fi exclus din concurs.
Echipament recomandat
Se recomandă de asemenea: haină de vânt impermeabilă, bluză călduroasă cu mânecă lungă, suprapantaloni subțiri, folie de supraviețuite, pentru cazuri de condiții meteo extreme. Folosirea bețelor de trekking asigură un plus de siguranță în zonele abrupte. Fluierul și lampa frontală sunt recomandate pentru semnalizare în caz de nevoie.
Participarea minorilor la ultramaraton
-
În cazul participanților minori (sub 18 ani), părintele/tutorele minorului trebuie să semneze o declarație privind participarea minorului la eveniment, pe care trebuie să o trimită OBLIGATORIU prin e-mail (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) organizatorilor înainte de eveniment (până la 8 august). Formularul declarației poate fi descărcat de aici: [link].
-
Adultul care însoțește minorul sub 14 ani va semna o declarație privind însoțirea minorului. Declarația completată automat cu datele furnizate în cursul înregistrării poate fi semnată la start. Dacă doriți să citiți declarația în avans, să o semnați și să o trimiteți organizatorilor prin e-mail (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) înainte de concurs, puteți descărca formularul de aici: [link].
Trecerea prin punctele de control
-
Programul de funcționare al punctului de control indică perioada în care arbitrul este de serviciu la punctul de control respectiv.
-
Fiecare punct de control trebuie atins în timpul programului de funcționare.
-
Cine sosește prea târziu, s-ar putea să nu mai găsească arbitrul la punctul de control.
-
În situații limită (întârzieri mai mici care sunt previzibile) încercați să contactați arbitrul punctului de control în cauză.
ABANDONUL la ultramaraton
Pentru participanții care din orice motive nu mai pot sau nu mai doresc să continue concursul, recomandăm următoarele puncte (accesibile cu mașina) pentru părăsirea cursei: șaua Kapulat, drumul Gârbăului (PC 3), Dumbrava (Gyerővásárhely), drumul DJ 108C (Leghia), drumul DC 135 (Izvoru Crișului–Nadășu), Dl. Riseg (de aici se poate coborî repede la Izvoru Crișului).
În fiecare caz, participanții care din orice motive nu pot sau nu doresc să continue concursul, au OBLIGAȚIA de a anunța organizatorii sau arbitrii unui punct de control (în caz de nevoie, toate punctele de control pot fi accesate cu mașină).
Fotografii și înregistrări video
În cursul evenimentului se vor realiza fotografii și înregistrări video la cererea organizatorilor. Participanții își exprimă acordul ca fotografiile și înregistrările în care apar să fie utilizate de organizatori și publicate pe site-ul turelor pentru promovarea evenimentului. Organizatorii se obligă să menționeze în fiecare caz numele autorului fotografiei/înregistrării video.
Sesizări și reclamații
Dacă un participant este nemulțumit de orice circumstanță din sfera de influență a organizatorilor, este rugat să solicite de la arbitrii de sosire de la Rimetea/Torockó un formular de reclamații, să-l completeze și să-l predea arbitrilor, sau să-și trimite reclamațiile prin e-mail organizatorilor. După încheierea evenimentului, reclamațiile ajung la organizatorul principal, care va răspunde individual fiecărei reclamații în cel mai scurt timp cu putință.
Informare privind prelucrarea datelor
Organizatorii prelucrează datele furnizate în mod voluntar de participanți prin completarea formularului de înscriere în următoarele scopuri: evidența participanților; stabilirea condițiilor de participare valabile pentru participant; comunicarea cu participanții înainte, în timpul și după eveniment; emiterea chitanțelor; urmărirea și certificarea participării la eveniment; elaborarea de statistici privind participarea la eveniment; informarea participanților cu privire la alte evenimente organizate de EKE-Kolozsvár 1891. Prin înscriere, participanții, respectiv reprezentanții acestora își exprimă acordul pentru utilizarea datelor lor în scopurile descrise mai sus.
Organizatorii gestionează datele prelucrate în condiții de siguranță, păstrându-le strict confidențialitatea și nu le vor transmite către terți, cu excepția furnizării de date către autoritățile competente (de ex. poliție, jandarmerie, serviciul de asistență medicală, salvamont) în caz de necesitate (de ex. accident, rătăcire).
Persoanele înscrise, respectiv reprezentanții acestora pot solicita ștergerea datelor lor din evidențele organizatorilor în cazul în care renunță la participare, respectiv după încheierea evenimentului. Cererile în acest sens trebuie trimise prin e-mail la adresa de e-mail a evenimentului.