Turele cicliste memoriale de anduranță Vasvári Pál

Prima tură ciclistă Vasvári Pál a fost organizată de filiala Cluj a Societății Carpatine Ardelene (EKE) marți, 31 iulie 2001, cu ocazia taberei anuale EKE, organizate în acel an la Săcuieu (Székelyjó). A fost un an potrivit pentru organizarea unei astfel de ture, fiind anul aniversării a 175 ani de la nașterea lui Vasvári Pál.

Tura a avut succes și a dat naștere ideii ca aceasta să fie organizată anual, făcând legătura cu deja tradiționalele Zile memoriale Vasvári, cu sosirea la monumentul Vasvári din Izvoru Crișului (Körösfő).

Începând din anul 2002, deci, tura ciclistă memorială de anduranță Vasvári Pál s-a desfășurat în cadrul Zilelor Memoriale Vasvári din Izvoru Crișului, ca parte integrantă a acestora. Organizatorul a rămas în continuare filiala din Cluj a EKE, iar din 2009, asociația Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891, data turei fiind sâmbăta cea mai apropiată de 6 iulie (data bătăliei de la Fântânele).

Informații detaliate despre edițiile anterioare ale turelor memoriale de anduranță Vasvári Pál se găsesc în meniul Arhivă (în mare parte în limba maghiară; arhiva este în curs de încărcare).

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap