Regulamentul turei

 • Rugăm participanții să NU întârzie la START.

 • Parcurgerea turei este recunoscută dacă participantul s-a înscris în mod regulamentar și și-a vizat foaia de parcurs la toate punctele de control.

 • Descrierea detaliată a traseului se găsește în Ghidul turei (disponibil în limba maghiară) și în harta turei.

 • În caz de nevoie (de ex. condiții meteorologice extreme), organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul, respectiv de a anula tura în întregime sau unele porțiuni ale acesteia.

 • Fiecare persoană participă la ture pe propria răspundere, de la organizatori nu se poate solicita despăgubire cu niciun titlu.

 • Traseul turei trece prin zone de protecție a naturii, să păstrăm aceste comori la fel de frumoase cum sunt ele acum!


Participarea minorilor la tură

 • În cazul participanților minori (sub 18 ani), părintele/tutorele minorului trebuie să semneze o declarație privind participarea minorului la eveniment, pe care trebuie să o trimită OBLIGATORIU prin e-mail (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) organizatorilor înainte de eveniment (până la 8 august). Formularul declarației poate fi descărcat de aici: [link].
 • Participarea copiilor sub 14 ani este permisă exclusiv în compania permanentă a unui adult. Adultul care însoțește minorul sub 14 ani va semna o declarație privind însoțirea minorului. Declarația completată automat cu datele furnizate în cursul înregistrării poate fi semnată la start. Dacă doriți să citiți declarația în avans, să o semnați și să o trimiteți organizatorilor prin e-mail (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) înainte de concurs, puteți descărca formularul de aici: [link].
 • Varianta de tură K33-Alszeg se desfășoară în mare parte pe drumuri publice, motiv pentru care nu putem accepta înscrierea minorilor sub 14 ani la această variantă de tură.

Trecerea prin punctele de control

 • Programul de funcționare al punctului de control indică perioada în care arbitrul este de serviciu la punctul de control respectiv.
 • Fiecare punct de control trebuie atins în timpul programului de funcționare.
 • Cine sosește prea târziu, s-ar putea să nu mai găsească arbitrul la punctul de control pentru vizarea foii de parcurs și nu poate continua tura.
 • În situații limită (întârzieri mai mici care sunt previzibile) încercați să contactați arbitrul punctului de control în cauză.

ABANDONUL turei

Pentru participanții care din orice motive nu mai pot sau nu mai doresc să continue tura, recomandăm următoarele puncte (accesibile cu mașina) pentru părăsirea turei:
K53/62, 28/36, 16/25: șaua Kapulat, drumul Gârbăului (PC 3), Dumbrava (Gyerővásárhely), drumul DJ 108C (Leghia), drumul DC 135 (Izvoru Crișului–Nadășu), Dl. Riseg (de aici se poate coborî repede la Izvoru Crișului)
K33-Alszeg: Petrinzel (Kispetri), Almașu (Váralmás), Sfăraș (Farnas), Jebucu (Zsobok)


Fotografii și înregistrări video

În cursul evenimentului se vor realiza fotografii și înregistrări video la cererea organizatorilor. Participanții își exprimă acordul ca fotografiile și înregistrările în care apar să fie utilizate de organizatori și publicate pe site-ul turelor pentru promovarea turelor. Organizatorii se obligă să menționeze în fiecare caz numele autorului fotografiei/înregistrării video.


Sesizări și reclamații

Dacă un participant este nemulțumit de orice circumstanță din sfera de influență a organizatorilor, este rugat să solicite de la arbitrii de sosire un formular de reclamații, să-l completeze și să-l predea arbitrilor, sau să-și trimite reclamațiile prin e-mail organizatorilor. După încheierea turei, reclamațiile ajung la organizatorul responsabil, care va răspunde individual fiecărei reclamații în cel mai scurt timp cu putință.


Informare privind prelucrarea datelor

Organizatorii prelucrează datele furnizate în mod voluntar de participanți prin completarea formularului de înscriere în următoarele scopuri: evidența participanților, comunicarea cu participanții, înainte, în timpul și după tură, emiterea chitanțelor, urmărirea și certificarea participării la tură, elaborarea de statistici privind participarea la tură, informarea participanților cu privire la alte evenimente organizate de EKE-Kolozsvár 1891. Organizatorii gestionează datele prelucrate în condiții de siguranță, păstrându-le strict confidențialitatea și nu le vor transmite către terți. Prin înscriere, participanții își exprimă acordul pentru utilizarea datelor lor în scopurile descrise mai sus. Persoanele înregistrate pot solicita ștergerea datelor lor din evidențele noastre în cazul în care renunță la participare, respectiv după încheierea turei. Cererile în acest sens trebuie trimise prin e-mail la adresa de e-mail a evenimentului.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitványBethlen Gábor alap