Acknowledgments 2016

Many thanks to our sponsors and media partners

A szervezők és résztvevők nevében köszönöm a nagylelkű támogatást, mindenkinek kisebb-nagyobb hozzájárulását, amely lehetővé tette az idei kerékpártúra eredményes megszervezését.

  • Köszönjük főtámogatónknak, a Communitas Alapítványnak (www.communitas.ro) és külön Takács Csaba kuratóriumi elnök úrnak a bizalmat, amely ösztönöz és egyben kötelez is.
  • Nagy Károly és a Promod cég az idén is egyik fő támogatója volt a túrának, nyitottságuk, megértésük és sokoldalú, különböző költségekhez való hozzájárulásuk révén fontos szerepet vállaltak a túra eredményes megszervezésében. Köszönjük szépen!
  • Köszönjük a Neon Product (www.neonprod.com) cégnek és Németh Jánosnak a molinók, térképek, matricák és rajtszámlapok kimagasló minőségű kivitelezésében nyújtott fontos segítségét.
  • Szélyes Leventének és a Softech cégnek köszönhetően újra tudtunk energiacsomagot biztosítani a résztvevőknek.
  • Incze-Bordi Ferenc és a Wedas cég támogatásával, Réthy Hajnal segítségének is köszönhetően szépen kivitelezett sportpólók álltak az igénylők rendelkezésre, a szervezők pedig egyedi nyakszalagokra akaszhatták névkitűzőiket.
  • A Byke Service, Tóbiás Magda és Tóbiás Ferenc irányításával, évről évre hagyományos támogatója a kerékpártúrának, és az idén is biztos pontként lehetett számolni velük. Köszönjük kedvességüket!
  • Hálásan köszönjük a szívélyes vendéglátást Kudor Máriának és Istvánnak, a bánffyhunyadi EP házigazdáinak, akik évről évre lelkes támogatói a Vasvári-túrának.
  • Minden elismerésünk körösfői vendéglátóinknak, a Péntek László által éltetett Rákóczi Kultúregyletnek és a helyi önkormányzatnak, akik a megemlékezést követően finom vacsorával búcsúztatták a túra résztvevőit.
  • Köszönjük szépen a túra résztvevőinek Körösfőről Kolozsvárra szállítását Fodor Dorottyának és az Optimus Transnak, illetve Neményi Katalinnak és a Quadrion Tournak.
  • A kerékpárok hazaszállítása terv szerint és nagyon hatékonyan történt, Vassy István vállalkozása, a VIAG teherfuvarozó cégnek köszönhetően.
  • A photogo (www.photogo.ro), Mostis Károly közvetítésével, a Vasvári-túrakalauz nyomtatását is nagylelkűen támogatta, és tökéletes minőségben kivitelezte.
  • A Culina Nostra (www.culinanostra.ro) finom húsos szendvicsekkel látta el a Funtineli-tetőre érkező kerékpárosokat, Balázs András szervezésének nyomán.
  • Orbán István vállalkozó és az O&I Print Center újra segített színes nyomtatványaink megvalósításában, Toroczkai István és a Canoe Expeditions (www.kenu.ro) pedig kisebb szervezési költségek fedezésében vállalt szerepet. Köszönjük hozzájárulásukat.

Köszönjük médiapartnereinknek

  • A Szabadság és a Minerva Egyesület segített a szervezésben és a rendezvény népszerűsítésében. Külön köszönjük Bús Máriának és munkatársainak a túra egyik regisztrációs irodájának a működtetését.
  • A Paprika Rádió támogatásával megfelelő gyakorisággal sugárzott programajánló fontos szerepet játszott a túra reklámozásában, ezáltal a rekordot döntő résztvevő-létszám elérésében is.
  • Köszönjük Maksay Ágnesnek, Szilágyi Szabolcsnak és Kötő Zsoltnak, a Video Pontes munkatársainak, hogy egész nap velünk voltak, és esőben-napsütésben végigkísérték a kerékpárosokat, hang- és képanyagot szolgáltatva a magyar hallgatóságnak és nézőknek.
  • Köszönjük Pákai Enikőnek és Orbán Katalinnak, a kolozsvári TV munkatársainak, hogy lehetőséget biztosítottak a rendezvény bemutatására.
  • Köszönjük László Tibornak, a kolozsvári Rádiótól, a meghívást a Zenetér Lakkcipőben című műsorába, amely során hosszan lehetett beszélgetni a kolozsvári EKE-ről és teljesítménytúráinkról.

Köszönet az önkéntes szervezőknek és résztvevőknek

Az önkéntes szervezői csapat talán még jobban teljesített. A Lixandru Robert által készített honlap ezúttal is magas szinten szolgáltatott információkat, Venczel Enikő hozzájárulásával két nyelven is (magyar és angol). Venczel Enikő és kislánya, Szabó-Venczel Nóra (6 évesen az eddigi legfiatalabb „pontbíró”!), Feiszthammel Norbert segítségével a túrát megelőző napon oroszlánrészt vállaltak a névre szóló túracsomagok (túrakalauzt, rajtszámlapot, rögzítő bilincset, nyugtát tartalmazó zacskók) és az energiacsomagok elkészítésében. Most valamivel jobban sikerült megszervezni a előkészületeket, és az utolsó éjszakán aludni is lehetett. Kellett is, mert a túra alatt Enikő és Nóra végig talpon voltak és dolgoztak (gyalui RAJT indítóiroda, EP a Funtineli-tetőn, a tóparti emlékhely melletti EP és a Kudor-porta), és a hazautazás szervezésében is közreműködtek).
Sebe Klára Csilla és fia, Csibi Krisztián, immár tapasztalt pontbírókként bonyolították le az Előrajt nyilvántartási feladatait, majd különféle ellenőrző pontokon segítettek.
Az Előrajtnál és a RAJTnál a társszervező KMDSZ csapata segített a zökkenőmentes és gyors indítási folyamatok lebonyolításában: Balázs Beáta, Farkas Beáta, Kis Tímea és Feiszthammel Norbert. Közülük Farkas Beáta és Feiszthammel Norbert végigdolgozták a túrát, Csilla, illetve Enikő csapatában, ott segítve, ahol éppen szükség volt erre.
A kolozsvári EKE rangidős szervezői, Nagy Éva, Szabó István, Nagy Lajos és Tóthpál Tamás a gyalui indításnál, a havasnagyfalui elágazás EP-nál és Körösfőn, a CÉLnál teljesítettek szolgálatot.
A túrakalauz formába öntése, tördelése újra Virág Péter barátom érdeme, a végső simításoknál és a nyomdai előkészítésben pedig értékes segítséget nyújtott Szikszai Ildikó és Attila.
Szikszai Attila volt az idei túra mindenese: erre a célra kerékpártartókkal felszerelt autóval követte végig a túrát, szállítva a túra önkéntes fotósát, Ilyés Zalánt is, és segített azoknak, akiknek erre szükségük volt.
Dr. Tőkés Tünde és Csorba Anna, mint elsősegélynyújtó személyzet, külön autóval készenlétben álltak arra, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulóknak – szerencsére erre különösebb szükség nem volt!

A résztvevők nevében is, hálásan köszönöm mindenkinek a lelkes és értékes segítséget, megtiszteltetés számomra, hogy együtt dolgozhattam Veletek!
A szervezők nevében köszönöm a részvételt minden kerékpárosnak. Külön gratulálunk a résztvevő hölgyeknek, a túra – rekordot döntő – legidősebb, valamint legfiatalabb résztvevőjének, a 69 éves Szilágyi Andrásnak, illetve a 10 éves Akerman Ágota-Tímeának, valamint a többi kiskorú résztvevőnek is: Pásztor-Szőke Janka és Széll Barbara (12 évesek), Bálint Orsolya, Gál Sémer Bálint és Toroczkai Botond-Zoltán (13), Csordás Norbert Attila és Incze-Bordi Bence (15).

Branea Róbert

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap