Regulamentul turei

START

Sâmbătă, 16 mai 2020

jokai-gy55_0.png Drumeție 55 (Gy55)
(Cluj/Kolozsvár – Rimetea/Torockó)
6:30 - 7:00
Cluj (Kolozsvár), Camping Făget
jokai-gy30.png Drumeție 30 (Gy30)
(Săndulești/Szind – Rimetea/Torockó)
9:30 - 10.30
Săndulești (Szind), parohia unitariană
jokai-gy17.png Drumeție 17 (Gy17)
(Săndulești/Szind – Moldovenești/Várfalva)
9:30 - 10:30
Săndulești (Szind), parohia unitariană
jokai-gy10.png Drumeție 10 (Gy10)
(Moldovenești/Várfalva – Rimetea/Torockó)
9:00 - 11.00
Moldovenești (Várfalva), Primăria

 • Rugăm participanții să NU întârzie la START.
 • Parcurgerea turei este recunoscută dacă participantul s-a înscris în mod regulamentar și și-a vizat foaia de parcurs la toate punctele de control.
 • Descrierea detaliată a traseului se găsește în Ghidul turei (disponibil în limba maghiară).
 • În caz de nevoie (de ex. condiții meteorologice extreme), organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul, respectiv de a anula tura în întregime sau unele porțiuni ale acesteia.
 • Fiecare persoană participă la ture pe propria răspundere, de la organizatori nu se poate solicita despăgubire cu niciun titlu.
 • Traseul turei trece prin zone de protecție a naturii, să păstrăm aceste comori la fel de frumoase cum sunt ele acum!

Participarea minorilor la tură

 • În cazul participanților minori (sub 18 ani), părintele/tutorele minorului trebuie să semneze o declarație privind participarea minorului la eveniment, pe care trebuie să o trimită OBLIGATORIU prin e-mail (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) organizatorilor înainte de eveniment (până la 9 mai). Formularul declarației poate fi descărcat de aici.
 • Adultul care însoțește minorul sub 14 ani va semna o declarație privind însoțirea minorului. Declarația completată automat cu datele furnizate în cursul înregistrării poate fi semnată la start. Dacă doriți să citiți declarația în avans, să o semnați și să o trimiteți organizatorilor prin e-mail (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) înainte de concurs, puteți descărca formularul de aici.

Ce primesc participanții?

 • Organizatorii le asigură participanților hartă, foaie de parcurs, iar la cerere, Ghidul turei și tricou memorial. Cei care ajung la sosire vor fi recompensați cu diplomă și ecuson.
 • Participanții vor primi energizante (CP 1, Adrenalin Park – măr, banană, biscuiți, baton muesli, napolitană, glucoză, dextroză – NUMAI participanții turei de drumeție Gy55) respectiv pot consuma sandvișuri (pâine cu untură, zacuscă, gem – CP 4, Săndulești/Szind și CP 8, Moldovenești/Várfalva). Apă potabilă va fi asigurată la toate punctele de control.
 • După SOSIRE, la Rimetea/Torockó, începând de la ora 14:00 toți participanții vor fi serviți cu o masă caldă.
 • NOU! Tot la Rimetea/Torockó, cei mici (și cei mari) sunt așteptați între orele 15:00–20:00 la activități pentru copii.
 • Din motive de protecție a naturii, nu vor mai fi disponibile pahare de unică folosință la punctele de control, astfel că rugăm toți participanții să-și aducă bidoane sau pahare.

Trecerea prin punctele de control

 • Programul de funcționare al punctului de control indică perioada în care arbitrul este de serviciu la punctul de control respectiv.
 • Fiecare punct de control trebuie atins în timpul programului de funcționare.
 • Cine sosește prea târziu, s-ar putea să nu mai găsească arbitrul la punctul de control pentru vizarea foii de parcurs.
 • În situații limită (întârzieri mai mici care sunt previzibile) încercați să contactați arbitrul punctului de control în cauză.

Transport

Călătoria până la locațiile de START – Camping Făget (Gy55), Săndulești/Szind (Gy30/Gy17) și Moldovenești/Várfalva (Gy10), de la Moldovenești/Várfalva la Rimetea/Torockó (Gy17), respectiv revenirea de la Rimetea/Torockó la Cluj/Kolozsvár, Moldovenești/Várfalva sau Săndulești/Szind este posibilă cu microbuzele sau autobuzele asigurate de organizatori.
Locuri și ore de plecare planificate:

Traseu Loc de plecare Oră
Cluj (Kolozsvár) – Camping Făget Stația de autobuz din p-ța Mihai Viteazul nr. 9A 06:00 06:45
Cluj (Kolozsvár) – Săndulești (Szind) Stația de autobuz din p-ța Mihai Viteazul nr. 9A 08:00
Cluj (Kolozsvár) – Moldovenești (Várfalva) Stația de autobuz din p-ța Mihai Viteazul nr. 9A 08:00
Moldovenești (Várfalva) – Rimetea (Torockó) Moldovenești (Várfalva), Primăria 16:00 17:00
Rimetea (Torockó) – Moldovenești (Várfalva) Rimetea (Torockó), Piața Centrală 18:30 21:30
Rimetea (Torockó) – Săndulești (Szind) Rimetea (Torockó), Piața Centrală 18:30 21:30
Rimetea (Torockó) – Cluj (Kolozsvár) Rimetea (Torockó), Piața Centrală 18:30 21:30

ABANDONUL turei

Pentru participanții la turele de DRUMEȚIE care din orice motive nu mai pot sau nu mai doresc să continue tura, recomandăm următoarele puncte (accesibile ușor cu mașina) pentru părăsirea turei: Adrenalin Park, Tureni (Tordatúr), Săndulești (Szind), Cheile Turzii (Tordai-hasadék), Moldovenești (Várfalva).

În fiecare caz, participanții care din orice motive nu pot sau nu doresc să continue tura, au OBLIGAȚIA de a anunța organizatorii sau arbitrii unui punct de control (în caz de nevoie, toate punctele de control pot fi accesate cu mașină).


Prim-ajutor

Punctele de control sunt echipate cu trusă de prim-ajutor.
Un echipaj format dintr-un medic și o asistentă sanitară va fi prezent cu o mașină la tură.
Serviciul de salvare montană (Salvamont) este înștiințat cu privire la desfășurarea turei. Totuși, participanții trebuie să fie conștienți de faptul că pe unele secțiuni ale traseului, sosirea unei echipe de salvare poate dura mai mult timp. Fiecare participant răspunde de propria integritate corporală și, în caz de nevoie, se recomandă să-i ajute pe ceilalți participanți după posibilitățile sale.


Transport de bagaje

La cerere, organizatorii se oferă să transporte gratuit bagajele participanților (1 bagaj/persoană) de la start la sosire (Rimetea), unde aceste bagaje pot fi preluate la biroul de sosire. Bagajele predate pentru transport trebuie să fie etichetate cu numele și numărul de telefon al proprietarului. Organizatorii nu își asumă nicio răspundere pentru obiectele de valoare din bagaje.


Posibilitate de cazare în Cluj/Kolozsvár

Pentru seara de vineri, 10 mai, asigurăm posibilitate de cazare GRATUITĂ pentru participanții turelor în sala de sport a Liceului Teoretic Báthory István, pe saltele. Există posibilitate de folosire a dușului. Numărul saltelelor disponibile fiind limitat, este recomandat să vă aduceți propria saltea/izolir și neapărat sac de dormit. Este necesară rezervarea locului în avans, prin formularul de înscriere.


Fotografii și înregistrări video

În cursul evenimentului se vor realiza fotografii și înregistrări video la cererea organizatorilor. Participanții își exprimă acordul ca fotografiile și înregistrările în care apar să fie utilizate de organizatori și publicate pe site-ul turelor pentru promovarea turelor. Organizatorii se obligă să menționeze în fiecare caz numele autorului fotografiei/înregistrării video.


Sesizări și reclamații

Dacă un participant este nemulțumit de orice circumstanță din sfera de influență a organizatorilor, este rugat să solicite de la arbitrii de sosire din Rimetea/Torockó, respectiv Moldovenești/Várfalva un formular de reclamații, să-l completeze și să-l predea arbitrilor, sau să-și trimite reclamațiile prin e-mail organizatorilor. După încheierea turei, reclamațiile ajung la organizatorul principal, care va răspunde individual fiecărei reclamații în cel mai scurt timp cu putință.


Informare privind prelucrarea datelor

Organizatorii prelucrează datele furnizate în mod voluntar de participanți prin completarea formularului de înscriere în următoarele scopuri: evidența participanților; stabilirea condițiilor de participare valabile pentru participant; comunicarea cu participanții înainte, în timpul și după eveniment; emiterea chitanțelor; urmărirea și certificarea participării la eveniment; elaborarea de statistici privind participarea la tură; informarea participanților cu privire la alte evenimente organizate de EKE-Kolozsvár 1891. Prin înscriere, participanții, respectiv reprezentanții acestora își exprimă acordul pentru utilizarea datelor lor în scopurile descrise mai sus.
Organizatorii gestionează datele prelucrate în condiții de siguranță, păstrându-le strict confidențialitatea și nu le vor transmite către terți, cu excepția furnizării de date către autoritățile competente (de ex. poliție, jandarmerie, serviciul de asistență medicală, salvamont) în caz de necesitate (de ex. accident, rătăcire).
Persoanele înscrise, respectiv reprezentanții acestora pot solicita ștergerea datelor lor din evidențele organizatorilor în cazul în care renunță la participare, respectiv după încheierea evenimentului. Cererile în acest sens trebuie trimise prin e-mail la adresa de e-mail a evenimentului.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap