Regulamentul turei

Rajt K53/62 Start K53/62
17 august
7:00 - 7:30
Cluj-Napoca (Kolozsvár), Biserica cu Cocoș
(Calea Moților nr. 84)
Rajt K28/36 Start K28/36
17 august
09:30 - 10:30
Drumul Gârbăului (DN1J)
Rajt K33-Alszeg Start K33-Alszeg
17 august
11:00 - 12:00
Stana (Sztána), biserica reformată
Rajt K16/25 Start K16/25
17 august
10:30 - 11:30
Dumbrava (Gyerővásárhely), Parohia Reformată


K28/36, K33-Alszeg, K16/25: mijloacele de transport către START pornesc la ora 9:00 de la sala sporturilor Horia Demian. Întâlnire la ora 8:45.


 • Rugăm participanții să NU întârzie la START.
 • Parcurgerea turei este recunoscută dacă participantul s-a înscris în mod regulamentar și și-a vizat foaia de parcurs la toate punctele de control.
 • Descrierea detaliată a traseului se găsește în Ghidul turei (disponibil în limba maghiară).
 • În caz de nevoie (de ex. condiții meteorologice extreme), organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul, respectiv de a anula tura în întregime sau unele porțiuni ale acesteia.
 • Fiecare persoană participă la ture pe propria răspundere, de la organizatori nu se poate solicita despăgubire cu niciun titlu.
 • Traseul turei trece prin zone de protecție a naturii, să păstrăm aceste comori la fel de frumoase cum sunt ele acum!

Participarea minorilor la tură

 • În cazul participanților minori (sub 18 ani), părintele/tutorele minorului trebuie să semneze o declarație privind participarea minorului la eveniment, pe care trebuie să o trimită OBLIGATORIU prin e-mail (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) organizatorilor înainte de eveniment (până la 15 august). Formularul declarației poate fi descărcat de aici.
 • Adultul care însoțește minorul sub 14 ani va semna o declarație privind însoțirea minorului. Declarația completată automat cu datele furnizate în cursul înregistrării poate fi semnată la start. Dacă doriți să citiți declarația în avans, să o semnați și să o trimiteți organizatorilor prin e-mail (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) înainte de concurs, puteți descărca formularul de aici.
 • Tura ciclistă K33-Alszeg se desfășoară în mare parte pe drumuri publice, din acest motiv la această tură nu acceptăm înscrierea minorilor sub 14 ani.

Ce primesc participanții?

Organizatorii le asigură participanților hartă, foaie de parcurs, iar la cerere, Ghidul turei și tricou memorial. Cei care ajung la sosire vor fi recompensați cu diplomă și ecuson.
La punctul de control 3 (Drumul Gârbăului), participanții turei K53/62 și K28/36 primesc energizante (măr, banană, biscuiți, baton muesli, napolitană, glucoză,dextroză). Apă se găsește în general la toate punctele de control.
La sfârșitul turei, în Vila Szentimrei, Fundația Szentimrei îi așteaptă pe toți participanții cu mâncare caldă (mămăligă cu smântână, brânză și jumări), de la ora 14:00.


Trecerea prin punctele de control

 • Programul de funcționare al punctului de control indică perioada în care arbitrul este de serviciu la punctul de control respectiv.
 • Fiecare punct de control trebuie atins în timpul programului de funcționare.
 • Cine sosește prea târziu, s-ar putea să nu mai găsească arbitrul la punctul de control pentru vizarea foii de parcurs și nu poate continua tura.
 • În situații limită (întârzieri mai mici care sunt previzibile) încercați să contactați arbitrul punctului de control în cauză.

Transport

Călătoria către locațiile de START (K28/36, K33-Alszeg, K16/25), respectiv întorcerea la Cluj-Napoca (Kolozsvár) sunt posibile cu microbuzele sau autobuzele asigurate de organizatori. Costul transportului nu este inclus în taxa de înscriere, acesta trebuie achitat separat!

Transport către locațiile de START (K28/36, K33-Alszeg, K16/25): mijloacele de transport către START pornesc la ora 9:00 din parcarea de la sala sporturilor Horia Demian. Rugăm participanții să fie prezențu cu 15 mai devreme pentru înregistrare și încărcarea bicicletelor.

Întoarcere la Cluj-Napoca (Kolozsvár): După ce au ajuns la SOSIRE și s-au odihnit, la ora 19:00 participanții vor porni împreună către Nadășu (Kalotanádas) felé. Parcurg pe un drum nepavat 3 km până când ajung la drumul DC 135 Nadășu, asfaltat. Aici virează spre dreapta și mai parcurg 2,8 km până la drumul DN1/E60, unde o iau spre stânga până la pensiunea Delia, unde așteaptă vehiculele de transport. De aici participanții vor fi transportați până la parcarea Vivo! (fost Polus Center).

Participanții se pot întoarce din Stana la Cluj-Napoca și individual,, pe cheltuiala proprie, cu trenul de la gara Stana:

 • Interregional Călători R 15760, plecare 15:44, sosire 16:40
 • Interregional Călători R 15854, plecare 16:50, sosire 17:40
 • CFR Călători R 3630, plecare 17:13, sosire 18:07
 • Transferoviar Călători IR 15036, plecare 17:34, sosire 18:17
 • CFR Călători R 3078, plecare 18:22, sosire 19:34
 • Interregional Călători R 15856*, plecare cca. 20:45, sosire 21:30

* Cursele marcate opresc în gara Stana numai la cerere, organizatorii iau măsurile necesare.

În apropierea vilelor Kós și a gării posibilitățile de parcare sunt foarte limitate (max. 10-15 mașini pot parca lângă Vila Szentimrei), iar drumurile sunt accidentate. Din acest motiv, precum și din considerente de protecția mediului, rugăm participanții ca pe cât posibil să opteze pentru posibilitatea de transport asigurată de organizatori sau pentru călătoria cu trenul*.

* Transportul poate fi solicitat prin formularul de înscriere.
* Pe tren poate fi transportat un număr limitat de biciclete. Organizatorii nu pot garanta că participantul va putea să se urce cu bicicleta într-un anumit tren. Cei care doresc să călătorească cu trenul, sunt sfătuiți să se intereseze la societățile de transport feroviar cu privire la transportul bicicletelor.


ABANDONUL turei

Pentru participanții care din orice motive nu mai pot sau nu mai doresc să continue tura, recomandăm următoarele puncte (accesibile cu mașina) pentru părăsirea turei:
K53/62, K28/36, K16/25: șaua Kapulat, drumul Gârbăului (PC 3), Dumbrava (Gyerővásárhely), drumul DJ 108C (Leghia), drumul DC 135 (Izvoru Crișului–Nadășu), Dl. Riseg (de aici se poate coborî repede la Izvoru Crișului)
K33-Alszeg: Petrinzel (Kispetri), Almașu (Váralmás), Sfăraș (Farnas), Jebucu (Zsobok)


Prim-ajutor

Punctele de control sunt echipate cu trusă de prim-ajutor.
Un echipaj format dintr-un medic și o asistentă sanitară va fi prezent cu o mașină la tură.
Serviciul de salvare montană (Salvamont) este înștiințat cu privire la desfășurarea turei. Totuși, participanții trebuie să fie conștienți de faptul că pe unele secțiuni ale traseului, sosirea unei echipe de salvare poate dura mai mult timp. Fiecare participant răspunde de propria integritate corporală și, în caz de nevoie, se recomandă să-i ajute pe ceilalți participanți după posibilitățile sale.


Informații privind transportul bicicletelor

Bicicletele vor fi transportate cu autocamioane sau dube.

Pe un camion pot fi transportate cca 25–50 de biciclete, în poziție verticală, fixate unele de altele. Acest mod de transportare a fost utilizat cu succes la turele cicliste din anul trecut. Bicicletele vor fi încărcate în așa fel încât, pe cât posibil, să nu se producă în cursul transportului zgârieturi sau alte mici deteriorări de suprafață. Vom acorda mare atenție acestui lucru, însă nu ne putem asuma răspunderea totală pentru aceasta! Celor care doresc să ia măsuri suplimentare de protecție le recomandăm să aducă la start o prelată sau pătură ușoară. Aceasta să fie pusă într-o pungă inscripționată cu numele și numărul de telefon al participantului; organizatorii vor asigura transportul pachetului la SOSIRE, unde bicicleta va putea fi acoperită cu prelata pentru a o proteja de eventuala atingere cu bicicletele de lângă ea. La biroul de sosire vor fi disponibile benzi adezive de protecție din hârtie pentru a acoperi zonele expuse zgârieturilor de pe biciclete.


Transport de bagaje

La cerere, organizatorii se oferă să transporte gratuit bagajele participanților (1 bagaj/persoană) de la start la sosire, unde aceste bagaje pot fi preluate la biroul de sosire. Bagajele predate pentru transport trebuie să fie etichetate cu numele și numărul de telefon al proprietarului. Organizatorii nu îşi asumă nicio răspundere pentru obiectele de valoare din bagaje.


Posibilitate de cazare la Stana

Cei care nu doresc să se întoarcă la Cluj în seara turei, pot înnopta la Vila Szentimrei (Casa de oaspeți Riszeg), cu condiția rezervării prealabile. Costul cazării pentru o noapte este de 30–40 lei, cu posibilitate de duș cu apă caldă. Rezervări și informații suplimentare: www.szentimrei.ro, riszeg2004@yahoo.com, 0745-850004, 0770-588389.


Fotografii și înregistrări video

În cursul evenimentului se vor realiza fotografii și înregistrări video la cererea organizatorilor. Participanții își exprimă acordul ca fotografiile și înregistrările în care apar să fie utilizate de organizatori și publicate pe site-ul turelor pentru promovarea turelor. Organizatorii se obligă să menționeze în fiecare caz numele autorului fotografiei/înregistrării video.


Sesizări și reclamații

Dacă un participant este nemulțumit de orice circumstanță din sfera de influență a organizatorilor, este rugat să solicite de la arbitrii de sosire un formular de reclamații, să-l completeze și să-l predea arbitrilor, sau să-și trimite reclamațiile prin e-mail organizatorilor. După încheierea turei, reclamațiile ajung la organizatorul responsabil, care va răspunde individual fiecărei reclamații în cel mai scurt timp cu putință.


Informare privind prelucrarea datelor

Organizatorii prelucrează datele furnizate în mod voluntar de participanți prin completarea formularului de înscriere în următoarele scopuri: evidența participanților, comunicarea cu participanții, înainte, în timpul și după tură, emiterea chitanțelor, urmărirea și certificarea participării la tură, elaborarea de statistici privind participarea la tură, informarea participanților cu privire la alte evenimente organizate de EKE-Kolozsvár 1891. Organizatorii gestionează datele prelucrate în condiții de siguranță, păstrându-le strict confidențialitatea și nu le vor transmite către terți. Prin înscriere, participanții își exprimă acordul pentru utilizarea datelor lor în scopurile descrise mai sus. Persoanele înregistrate pot solicita ștergerea datelor lor din evidențele noastre în cazul în care renunță la participare, respectiv după încheierea turei. Cererile în acest sens trebuie trimise prin e-mail la adresa de e-mail a evenimentului.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap