Szabályzat

 • Kérjük a résztvevőket, hogy NE késsenek a RAJTnál.
 • A maraton teljesítését akkor ismerjük el, ha a résztvevő szabályosan nevezett, és minden ellenőrző ponton áthaladt a Racelog applikáció által rögzített adatok szerint.
 • A maratonon mindenki a saját felelősségére indul, a szervezőktől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.
 • A maraton részben tájvédelmi területen halad, annak természeti értékeit őrizzük meg, hogy ugyanolyan szép maradhasson, mint amilyen most!

Járványügyi szabályok

Az ultramaraton minden szempontból az új koronavírus (SARS-CoV-2 COVID-19) terjedésének megelőzéséhez szükséges egészségvédelmi előírások figyelembevételével fog zajlani. Aki nem hajlandó a szabályozásoknak alávetni magát, azt a szervezők eltilthatják a rendezvényen való részvételtől. A rendezvény teljes ideje alatt mindenkinek kötelezően be kell tartania az általános egészségvédelmi előírásokat az új koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. A szervező fenntartja a jogot a rendezvény részleges vagy teljes lemondására, ha a járványügyi helyzet alakulása nem teszi lehetővé a verseny biztonságos megszervezését, esetleg új korlátozások lépnek életbe.

 • Az ultramaratonon csak az a túrázó vehet részt, aki a rendezvény előtti 14 napban NEM lépett kapcsolatba olyan személlyel, akinél fennállt az új koronavírussal való fertőzés gyanúja vagy beigazolódott a fertőzése, valamint NINCS semmilyen légúti fertőző betegségre utaló tünete (pl. láz, köhögés, heveny légzési nehézség stb.).
 • A többi résztvevő védelmének érdekében a szervezők fenntartják a jogot, hogy a rajtnál megmérjék a versenyzők testhőmérsékletét, és indokolt esetben megtiltsák a versenyen való részvételt.
 • Forgalmas helyeken (rajt, ellenőrző pontok, cél) kötelező a védőmaszk viselete és fontos az érintkezés kerülése.
 • A rajtnál, ellenőrző pontoknál, étkezésnél és a verseny során kötelező a hatályos törvény által előírt távolság betartása.
 • Higiéniai és járványügyi okokból az energiaellátó pontoknál a résztvevők NEM nyúlhatnak be a tároló dobozokba, hanem a pontbíró fogja nekik átnyújtani kérésre a becsomagolt energiapótlókat.
 • Az ellenőrző pontokat fertőtlenítőszerekkel látjuk el a résztvevők és szervezők biztonsága érdekében, ugyanakkor mindenkinek javasoljuk, hogy saját fertőtlenítőszert is hozzon magával. Ugyancsak ajánlott saját golyóstoll használata a nyilatkozat aláírásánál.

Versenykategóriák

•    női / férfi <30 év – 1991-ben és utána születettek
•    női / férfi 30-39 év – születési év: 1981-1990 inkluzív
•    női / férfi 40-49 év – születési év: 1971-1980
•    női / férfi 50-59 év – születési év: 1961-1970
•    női / férfi 60+ év – születési év: 1960 és korábbi
•    váltó – 3 tagú, bármilyen összetételű csapatok

A Kós Ultramaraton teljesíthető egyéni futóként vagy 3 tagból álló váltóban. A váltási pontok: Gorbói országút (3. EP) és Jegenyei út (5. EP). Ezeken a pontokon a beérkező versenyző átadja a nála levő mobiltelefont, amelyen fut a Racelog.live applikáció, az ott várakozó csapattársának, aki azzal tovább indul. A csapat eljuttatása a váltási pontokba a versenyzők feladata, de igénybe vehetik a szervezők segítségét és a rendelkezésre álló szállítási eszközöket.
Az ultramaraton ideje alatt a résztvevő futók részleges önállósági módban vannak. Ez azt jelenti, hogy a megjelölt pontokban rendelkezésükre áll ivóvíz, energiaital, élelmiszerek, gyümölcsök. Ezen pontokban igénybe vehető külső segítség is. Azon pontokban, ahol nincs ellátás, csak víz, valamint az útvonal teljes hosszán a versenyző önmagára van utalva, csak a nála levő élelemmel, itallal, felszereléssel gazdálkodhat.


Időmérés: telefonos applikációval

Idén a Racelog.live applikáció segíti végig a futókat a Kós Károly Ultramaraton 52/58 km-es útvonalán. Az eddigi SI kártyás megoldást idén mobilalkalmazásra cseréltük, amelynek használata egyszerűbbé és gördülékenyebbé teszi majd a versenyzést.
Az applikációt sokan ismerik már, aki még nem találkozott vele, annak gyorstalpalót tartunk az alábbi linken.
Röviden: a Google Playből, vagy az App Store-ból telepíteni kell az alkalmazást, és azt elindítani a startnál. A telefonon megpillantható az aktuális helyzet, az útvonalhoz mért tartózkodási pont. A telefon elvégzi az ellenőrzőpontok feladatát, a versenyzőknek csupán futniuk kell.


Útvonal és felszerelés

A Kós egyéni Ultramaraton útvonala azonos a Kós Gyalogos 52 túra útvonalával, míg a váltó a Kós Gyalogos 58 túra útvonalával egyezik meg. Az ellenőrző pontok is megegyeznek.
•    A maraton útvonalának részletes leírását a Túrakalauz/túratérkép tartalmazza.
•    Szükséghelyzetben (pl. szélsőséges időjárás) a szervezők fenntartják a jogot a maraton útvonalának megváltoztatására, illetve a maraton egészének vagy egyes szakaszainak törlésére.

Kötelező felszerelés
Rajtszám, telefon, amelyen telepítve van az applikáció, ivókulacs min. 0,5 l vízzel. Ezek meglétét a versenybírók bármely pillanatban ellenőrizhetik. Hiány esetén a résztvevő kizárható a versenyből.

Ajánlott felszerelés
Ajánlott vízhatlan széldzseki, hosszú ujjú meleg felső, vékony szupranadrág, túlélési fólia extrém időjárási viszonyok esetére. A túrabot használata biztonságosabbá teszi a meredek részeket. Síp és elemlámpa jeladásra alkalmas ajánlott felszereléstárgy.


Kiskorúak részvétele az ultramaratonon

 • A kiskorú (18 év alatti) nevezők esetén a szülőnek/gyámnak alá kell írnia egy nyilatkozatot a kiskorúnak a rendezvényen való részvételére vonatkozóan, és ezt kötelezően el kell küldenie a rendezvény előtt (augusztus 18-ig) e-mailben a szervezőknek (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro). A nyilatkozat űrlapja letölthető innen.
 • A 14 év alatti kiskorút kísérő felnőttnek alá kell írnia egy nyilatkozatot a kiskorú kíséretére vonatkozóan. A regisztráció során megadott adatokkal automatikusan kitöltött nyilatkozat aláírható a rajtnál. Aki szeretné a nyilatkozatot előre elolvasni, aláír(at)ni és a rendezvény előtt e-mailben (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) elküldeni a szervezőknek, az letöltheti az űrlapot innen.

Áthaladás az ellenőrző pontokon

 • Egy adott ellenőrző pont nyitvatartása azt az időszakot jelenti, amikor a pontbíró az illető ellenőrző ponton szolgálatot teljesít.
 • Minden ellenőrző ponton a megadott nyitvatartási időn belül kell áthaladni.
 • Amennyiben valaki túl későn érkezik, lehet, hogy már nem találja a helyén a pontbírót.
 • Határesetekben (kisebb előrelátható késések esetén) érdemes megpróbálni kapcsolatba lépni az esedékes ellenőrző pont pontbírójával!

A maraton FELADÁSA, KISZÁLLÁS a maratonról

Azoknak a résztvevőknek, akik valamilyen okból nem tudják, vagy nem akarják folytatni a versenyt, a következő (autóval is könnyen megközelíthető) helyeket ajánljuk kiszállásra: Kapulat-nyereg, Gorbói országút (3. EP), Gyerővásárhely, Jegenyei műút (DJ 108C), Körösfő-Kalotanádas (Nadăşu) (DC 135) út, Riszeg-tető (innen gyorsan le lehet ereszkedni Körösfőre).

Minden esetben, azok a részvevők, akik valamilyen okból nem tudják, vagy nem akarják folytatni a maratont, KÖTELESEK erről értesíteni a szervezőket vagy pontbírókat (szükség esetén mindegyik ellenőrző ponthoz el tudunk jutni autóval).


Fényképek, videófelvételek

A rendezvény során a szervezők megbízásából fényképek és videó felvételek készülnek. A résztvevők beleegyeznek abba, hogy a róluk készült képeket, felvételeket a maraton népszerűsítése céljából a szervezők felhasználják, a honlapon közzétegyék. A szervezők vállalják, hogy minden esetben közlik a képeket/filmeket készítő személyek nevét.


Bejelentések és panaszok

Amennyiben valaki a maraton során nincs megelégedve bármilyen, a szervezők felelősségi körébe tartozó körülménnyel, kérjük, a torockói célbíróktól igényeljen egy erre a célra készített nyomtatványt, és azt töltse ki, vagy írja meg panaszát e-mailben a szervezőknek. A maraton után a beadványok a rendezvény főszervezőjéhez jutnak, aki a lehető legrövidebb időn belül személyesen válaszol minden panaszra.


Adatfeldolgozási tájékoztatás

A szervezők a résztvevők által a regisztrációs űrlap kitöltésével önként szolgáltatott adatokat feldolgozzák a következő célokra: a résztvevők nyilvántartása; a résztvevőre vonatkozó részvételi feltételek meghatározása; kapcsolattartás a résztvevőkkel a maraton előtt, közben és után; fizetési bizonylatok kiállítása; a rendezvényen való részvétel nyomon követése és igazolása, statisztikák készítése a rendezvényen való részvételről, a résztvevők tájékoztatása az EKE-Kolozsvár 1891 további rendezvényeiről. A résztvevők, illetve képviselőik a regisztrációval hozzájárulnak közölt adataiknak a fentebbi célokra való felhasználásához.
A szervezők a feldolgozott adatokat biztonságos körülmények között, szigorúan bizalmasan kezelik, harmadik személyeknek át nem adják, kivéve szükséghelyzetben (pl. eltévedés, baleset) az illetékes hatóságoknak (pl. rendőrség, csendőrség, mentőszolgálat, hegyimentők).
A regisztrált személyek, illetve képviselőik kérhetik adataik törlését a szervezők nyilvántartásából, amennyiben a regisztrált személyek visszalépnek a rendezvényen való részvételtől, illetve a rendezvény lebonyolítása után. Az erre vonatkozó kéréseket e-mailen, a rendezvény e-mailcímére kell küldeni.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap