Fontos információk

RAJT

2020. június 27., szombat
Kalotaszentkirály-Zentelke (Sâncraiu), lakodalmas terem

K60/70 RAJT
8:30 – 9:30
K60/70 RAJT
8:30 – 9:30
K15 RAJT
10:00 – 11:00
K37 RAJT
10:00 – 11:00

Utazási lehetőségek

A K60/70 és K85/95 túraváltozatok esetén a szervezők NEM biztosítják a résztvevők RAJThoz való szállítását, csupán a kerékpárok szállítását azok számára, akik vonattal utaznak, és erre igényt tartanak. A kamion 6:45 órakor fog beállni a Dedeman előtti parkolóba, 7:15-kor elindul, és 8:30 körül megérkezik a bánffyhunyadi állomásra. Aki igényeli kerékpárjának szállítását, az legkésőbb 7:00 óráig érkezzen meg a kamionhoz.

A Kolozsvár–Bánffyhunyad-útvonalon az alábbi két vonat közül lehet választani:

  • Transferoviar Călători IR 15031*, indul 7:18-kor, megérkezik 8:12-kor

*Ezzel a vonattal lehetséges a kerékpárok szállítása, viszont nem tudjuk garantálni, hogy minden biciklinek jut hely.

  • CFR Călători IR 144, indul 7:35-kor, megérkezik 8:25-kor

Bánffyhunyadtól a RAJThoz Kalotaszentkirály-Zentelkére mindenkinek a saját kerékpárján kell eljutnia.

A K15 és K37 túraváltozatok esetén a szervezők egyaránt biztosítják a résztvevők és kerékpárjaik szállítását a RAJThoz. A járművek 9:00 órakor fognak indulni a volt Flip üzlettől (buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz.).

Kalotaszentkirály-Zentelkéről vissza Kolozsvárra minden túraváltozat esetén biztosítjuk a résztvevők és kerékpárjaik szállítását egyaránt. A szállító járművek 18:00 és 21:00 órakor fognak indulni a lakodalmas teremtől.

Akik nem szeretnék megvárni a buszt, azok visszakerékpározhatnak Bánffyhunyadig, és felülhetnek az alábbi vonatokra, amelyeken lehetséges a kerékpárok szállítása:

  • Interregional Călători R 15854, indul 16:52-kor, megérkezik 17:56-kor
  • Transferoviar Călători IR 15036, indul 17:34-kor, megérkezik 18:30-kor

Létszámkorlát

Az idei túrán létszámkorlátot vezetünk be az egészségügyi óvintézkedések és az egyes helyszínek kapacitása miatt. Ennek megfelelően maximum 250 befizetett résztvevőt fogadunk. Ha valaki benevez, és nem fizeti ki időben a részvételi költségeit, előfordulhat, hogy már nem fér bele a 250-es keretbe, ezért kénytelenek leszünk törölni jelentkezését. Éppen ezért mindenkit megkérünk, hogy regisztráció után a lehető legrövidebb időn belül juttassa el a szervezőkhöz részvételi költségét, ezzel garantálva részvételét.


Mit biztosítunk a résztvevőknek?

  • A szervezők a túra résztvevőinek térképet, igazolólapot, valamint csősálat biztosítanak. A túrát teljesítőket oklevéllel és kitűzővel jutalmazzuk.
  • A K85/95 résztvevői energiapótlót kapnak Jósikafalván (banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, krumplicukor, szőlőcukor). Emellett a legtöbb ellenőrző pontnál biztosítunk ivóvizet.
  • A CÉLnál, Kalotaszentkirály-Zentelkén, 15:00 órától kezdődően minden résztvevőt meleg étellel vendégelünk meg.
  • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrző pontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Elsősegélynyújtás

Az ellenőrző pontok elsősegélynyújtó készlettel lesznek ellátva.
A túrát autóval végigkíséri egy orvos és egy egészségügyi asszisztens.
A túrák megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük. Ugyanakkor a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak. Ezért mindenkit arra kérünk, hozzon magával egy kis elsősegélycsomagot, amelynek javaslatunk szerint a következőket kellene tartalmaznia: ragtapasz, fertőtlenítőszer (oxigénes víz, Rivanol oldat, Betadine), magnéziumtabletta, Claritine tabletta (darázscsípés esetére), kötszer.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap