Fontos információk

RAJT

2024. június 15., szombat
Kalotaszentkirály-Zentelke (Sâncraiu), lakodalmas terem

K60/70 RAJT
8:30 – 9:30

K60/70 RAJT
8:30 – 9:30

K15 RAJT
10:00 – 11:00

K37 RAJT
10:00 – 11:00


Utazási lehetőségek

Mivel mind a négy kerékpáros túraváltozat Kalotaszentkirály-Zentelkéről indul és itt is ér véget, a kerékpáros résztvevők számára nem biztosítjuk a buszos szállítást. Sajnos idén már nem lehet igénybe venni a vonatos szállítást Kolozsvárról Bánffyhunyadig, így aki szeretne részt venni a túrán, annak meg kell oldania az utazást a rajtig, Kalotaszentkirályig. A faluban le lehet parkolni az autókat közel a rajthoz, az uszoda parkolójában.


Létszámkorlát

Az idei túrán létszámkorlátot vezetünk az egyes helyszínek kapacitása miatt. Ennek megfelelően maximum 450 befizetett résztvevőt fogadunk. Ha valaki benevez, és nem fizeti ki időben a részvételi költségeit, előfordulhat, hogy már nem fér bele a 450-es keretbe, ezért kénytelenek leszünk törölni jelentkezését. Éppen ezért mindenkit megkérünk, hogy regisztráció után a lehető legrövidebb időn belül juttassa el a szervezőkhöz részvételi költségét, ezzel garantálva részvételét. Amennyiben az előre meghatározott létszámkorlátot korábban elérjük, a regisztrációt kénytelenek leszünk lezárni a határidő lejárta előtt.


Mit biztosítunk a résztvevőknek?

  • A szervezők a túra résztvevőinek igazolólapot, valamint kérésre térképet és emlékpólót biztosítanak. A túrát teljesítőket oklevéllel és kitűzővel jutalmazzuk.
  • A K85/95 résztvevői energiapótlót kapnak Jósikafalván és Havasrekettyén (banán, müzliszelet, nápolyi, alma, szőlőcukor), a K60/70 résztvevői pedig szintén Havasrekettyén. Emellett a legtöbb ellenőrző pontnál biztosítunk ivóvizet.
  • A CÉLnál, Kalotaszentkirály-Zentelkén, 14:00 órától kezdődően minden résztvevőt meleg étellel vendégelünk meg.
  • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrző pontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Elsősegélynyújtás

Az ellenőrző pontok elsősegélynyújtó készlettel lesznek ellátva.
A túrát autóval végig kíséri egy orvos és egy egészségügyi asszisztens.
A túrák megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük. Ugyanakkor a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak. Ezért mindenkit arra kérünk, hozzon magával egy kis elsősegélycsomagot, amelynek javaslatunk szerint a következőket kellene tartalmaznia: ragtapasz, fertőtlenítőszer (oxigénes víz, Rivanol oldat, Betadine), magnéziumtabletta, Claritine tabletta (darázscsípés esetére), kötszer.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap