Fontos információk

Rajt Gy52/58 Rajt Gy52/58
augusztus 17.
6.30 - 7.00
Kolozsvár, Kakasos templom
(Mócok útja 84)
Rajt Gy19/24 Rajt Gy19/24
augusztus 17.
8:30 - 10:00
Sztána, református templom
Rajt Gy11/17 Rajt Gy11/17*
augusztus 17.
8:30 - 10:00
Sztána, református templom

* Habár a Gy11/17 túraváltozat útvonala idén módosulni fog és a távok kb. 1,5 km-rel hosszabbak lesznek, mi mégis megtartjuk az eredeti elnevezést.


Utazási lehetőségek

Az utazás a RAJThoz Sztánára (Gy11/17, Gy19/24), illetve a visszatérés Sztánáról Kolozsvárra (Gy11/17, Gy19/24, Gy52/58) lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal. Fontos, hogy a jelentkezési űrlapban megjelölje, melyik szállítást venné igénybe, célba érkezéskor pedig jelezze a szervezőknek, hogy Sztánáról vissza Kolozsvárra melyik járattal szeretne utazni.

Tervezett indulási helyek és időpontok*:

ÚtvonalIndulási hely

Időpont

Kolozsvár–SztánaBuszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz.

7:30

Sztána–KolozsvárSztána, központ

18:00, 21:00

Sztána falu központjába, a református templomhoz autóval is el lehet jutni, Kolozsvár – Körösfő (Izvoru Crișului) – Sárvásár (Șaula) – Zsobok (Jebucu) – Sztána (Stana) útvonalon. Sárvásár határáig az E60 DN1 nemzetközi főúton kell haladni, majd a DJ103N aszfaltúton 5,7 km-t Sárvásártól Zsobokig, ahol a falu vége felé jobbra tér egy 3,3 km-es, nemrég aszfaltozott műút Sztána központjáig. Itt jó körülmények között lehet autót parkolni a túra idejére.

A Kós-villák környékén a parkolási lehetőség korlátozott, és az oda vezető utak rossz minőségűek. Ezért, valamint környezetvédelmi meggondolásból, megkérjük a résztvevőket, hogy lehetőleg ne jöjjenek autóval a Szentimrei-villához. 


Mit biztosítunk a résztvevőknek?

  • A szervezők a túra résztvevőinek igazolólapot, valamint kérésre térképet és emlékpólót biztosítanak, a túrát teljesítőket pedig oklevéllel és kitűzővel fogják jutalmazni.
  • A Gy52/58 résztvevői a 3. és 7. ellenőrző pontnál (Gorbói országút, Zsobok), energiapótlót (alma, banán, müzliszelet, nápolyi, szőlőcukor), a 4. ellenőrzőpontnál (Gyerővásárhely) zsíros, lekváros kenyeret kapnak, a Gy11/17, illetve a Gy19/24 résztvevői Zsobokon energiapótlót (alma, banán, müzliszelet, nápolyi, szőlőcukor) kapnak, emellett az összes ellenőrző pontnál lehet folyadékot pótolni.
  • A túra végén, a Szentimrei-villában, a Szentimrei Alapítvány minden résztvevőt meleg étellel (tejfölös-túrós-tepertyűs puliszka) vár (14.00 órától).
  • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrzőpontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Csomagszállítás

Igény esetén a szervezők vállalkoznak a résztvevők csomagjainak (1 db./fő) a rajt helyszínétől a célig való ingyenes elszállítására, ahol a cél-irodánál lehet majd ezeket átvenni. A szállításra átadott csomagokat a résztvevőknek a nevet és telefonszámot tartalmazó felirattal kell ellátniuk. A csomagban levő értéktárgyakért a szervezők nem vállalnak felelősséget.


Szálláslehetőség Sztánán

Azok, akik a túra végén nem akarnak visszatérni Kolozsvárra, előzetes foglalással megszállhatnak a Szentimrei-villában (Riszeg Vendégház). A szállás ára egy éjszakára 50 lej, meleg vizes zuhanyozási lehetőséggel. Foglalás és további információk: Facebook-oldal, riszeg2004@yahoo.com, 0374-959244, 0745-850004, 0770-588389.


Elsősegély-nyújtás

Az ellenőrző pontok elsősegély-nyújtó készlettel lesznek ellátva.
A túrát autóval végig kíséri egy orvos és egy egészségügyi asszisztens.
A túrák megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük. Ugyanakkor, a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon, a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak. Ezért mindenkit arra kérünk, hozzon magával egy kis elsősegély csomagot, amelynek javaslatunk szerint a következőket kellene tartalmaznia: ragtapasz, fertőtlenítő szer (oxigénes víz, Rivanol-oldat, Betadine), Magnézium tabletta, kötszer.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap