Informații importante

START

15 mai 2021
7:00 - 7:30
Cluj (Kolozsvár), B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 116, Biroul de relații cu publicul al EKE – Kolozsvár 1891


Modificări importante

 • Din cauza restricțiilor epidemiologice, în acest an tura ciclistă va avea startul în curtea biroului de relații cu clienții al SCA Cluj (str. 12 Decembrie 1989 nr. 116) în loc de Liceul Teoretic Báthory István.
 • Baremurile vor fi respectate foarte strict (la fel și orarul punctelor de control), pentru a ne adapta restricțiilor de circulație valabile la sfârșit de săptămână. Din acest motiv, participanții care ajung cu întârziere la Moldovenești (Várfalva), vor trebui să aleagă în mod obligatoriu cel mai scurt traseu către Rimetea (Torockó). Dacă un participant decide totuși să continue tura spre Piatra Secuiului, nu ne asumăm nicio răspundere și nu îi putem asigura transportul de retur, fiindcă ultimele autobuze vor pleca din Rimetea (Torockó) la ora 18:30.
 • Pentru a preveni formarea de grupuri mari, începând de la ora 14 autobuzele de retur vor fi încontinuu pregătite de plecare la Moldovenești (Várfalváról ) și Rimetea (Torockó). Din acest motiv, rugăm toți participanții ca după încheierea turei să petreacă cel mult 1 oră la sosire (timp suficient pentru înregistrare și consumarea mesei) și să se prezinte la biroul de transport pentru a-și rezerva locurile în următorul autobuz care va pleca.
 • În acest an nu se va putea servi pâine cu untură, gem sau zacuscă; în locul acestora toți participanții care tranzitează punctul de control vor putea servi alimente energizante ambalate la Săndulești/Szind și la Moldovenești/Várfalva.
 • În cazul în care, din motive independente de noi, suntem nevoiți să anulăm tura, donațiile pentru participare achitate (inclusiv costul transportului, după caz) vor fi returnate sub formă de voucher, iar tricourile comandate vor putea fi preluate ulterior în biroul nostru. Cei care doresc restituirea în numerar a donației, se vor prezenta în acest scop la biroul de relații cu publicul al SCA Cluj.
 • După sosire, fiecare participant își va primi pe o tavă masa caldă, pe care o va consuma în aer liber, păstrând o distanță suficientă față de alte persoane, conform regulilor epidemiologice.
 • La Moldovenești (Várfalva), punctul de control va fi amenajat în acest an la EKE-Vár (Casa EKE). Fiecare participant va primi o hartă pentru a găsi cu ușurință locația.
 • În cazul în care se prelungește carantinarea comunei Rimetea (Torockó), tura se va termina pentru toți la Moldovenești (Várfalva).

Număr limitat de participanți

În acest an, din cauza măsurilor de prevenire a infecțiilor și a capacității unor locații, numărul participanților este limitat. Astfel, numărul maxim de participanți înscriși este limitat la 500. Dacă v-ați înregistrat, dar nu achitați costurile de participare, s-ar putea să nu aveți loc în limita de 500 de participanți și vom fi nevoiți să vă anulăm înregistrarea. Din acest motiv, vă rugăm ca după înregistrare să achitați în cel mai scurt timp costurile de participare, pentru a vă garanta participarea.


Transport

Întoarcere la Cluj-Napoca (Kolozsvár)

Revenirea de la Rimetea/Torockó la Cluj/Kolozsvár este posibilă cu microbuzele sau autobuzele, respectiv autovehiculele pentru transportul bicicletelor asigurate de organizatori. Transporturile vor pleca din Piața Centrală.


Informații privind transportul bicicletelor

Bicicletele vor fi transportate cu autocamioane sau dube.

Pe un camion pot fi transportate cca 25–50 de biciclete, în poziție verticală, fixate unele de altele. Acest mod de transportare a fost utilizat cu succes la turele cicliste din anul trecut. Bicicletele vor fi încărcate în așa fel încât, pe cât posibil, să nu se producă în cursul transportului zgârieturi sau alte mici deteriorări de suprafață. Vom acorda mare atenție acestui lucru, însă nu ne putem asuma răspunderea totală pentru aceasta! Celor care doresc să ia măsuri suplimentare de protecție le recomandăm să aducă la start o prelată sau pătură ușoară. Aceasta să fie pusă într-o pungă inscripționată cu numele și numărul de telefon al participantului; organizatorii vor asigura transportul pachetului la SOSIRE, unde bicicleta va putea fi acoperită cu prelata pentru a o proteja de eventuala atingere cu bicicletele de lângă ea. La biroul de sosire vor fi disponibile benzi adezive de protecție din hârtie pentru a acoperi zonele expuse zgârieturilor de pe biciclete.


Ce primesc participanții?

 • Organizatorii le asigură participanților hartă, foaie de parcurs, pix și, la cerere, tricou memorial. Cei care ajung la sosire vor fi recompensați cu diplomă și ecuson.
 • Participanții vor primi energizante (măr, banană, biscuiți, baton muesli, napolitană, dextroză) la următoarele puncte de control: PC 1 – Adrenalin Park, PC 4 – Săndulești/Szind și PC 8 – Moldovenești/Várfalva. Apă potabilă va fi asigurată la toate punctele de control.
 • La SOSIRE, la Rimetea/Torockó, începând de la ora 14:00 toți participanții vor fi serviți cu o masă caldă.
 • Din motive de protecție a naturii, nu vor fi disponibile pahare de unică folosință la punctele de control, astfel că rugăm toți participanții să-și aducă bidoane sau pahare.

Prim-ajutor

Punctele de control sunt echipate cu trusă de prim-ajutor.
Un echipaj format dintr-un medic și o asistentă sanitară va fi prezent cu o mașină la tură.
Serviciul de salvare montană (Salvamont) este înștiințat cu privire la desfășurarea turei. Totuși, participanții trebuie să fie conștienți de faptul că pe unele secțiuni ale traseului, sosirea unei echipe de salvare poate dura mai mult timp. Fiecare participant răspunde de propria integritate corporală și, în caz de nevoie, se recomandă să-i ajute pe ceilalți participanți după posibilitățile sale.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap