Informații importante

START

16 mai 2020
7:00 - 7:30
Cluj (Kolozsvár), Liceul Teoretic Báthory István: str. Mihail Kogălniceanu nr. 2.


Transport

Întoarcere la Cluj-Napoca (Kolozsvár)

Revenirea de la Rimetea/Torockó la Cluj/Kolozsvár este posibilă cu microbuzele sau autobuzele, respectiv autovehiculele pentru transportul bicicletelor asigurate de organizatori. Transporturile vor pleca din Piața Centrală la ora 18:30, respectiv 21:30.


Informații privind transportul bicicletelor

Bicicletele vor fi transportate cu autocamioane sau dube.

Pe un camion pot fi transportate cca 25–50 de biciclete, în poziție verticală, fixate unele de altele. Acest mod de transportare a fost utilizat cu succes la turele cicliste din anul trecut. Bicicletele vor fi încărcate în așa fel încât, pe cât posibil, să nu se producă în cursul transportului zgârieturi sau alte mici deteriorări de suprafață. Vom acorda mare atenție acestui lucru, însă nu ne putem asuma răspunderea totală pentru aceasta! Celor care doresc să ia măsuri suplimentare de protecție le recomandăm să aducă la start o prelată sau pătură ușoară. Aceasta să fie pusă într-o pungă inscripționată cu numele și numărul de telefon al participantului; organizatorii vor asigura transportul pachetului la SOSIRE, unde bicicleta va putea fi acoperită cu prelata pentru a o proteja de eventuala atingere cu bicicletele de lângă ea. La biroul de sosire vor fi disponibile benzi adezive de protecție din hârtie pentru a acoperi zonele expuse zgârieturilor de pe biciclete.


Transport de bagaje

La cerere, organizatorii se oferă să transporte gratuit bagajele participanților (1 bagaj/persoană) de la start la sosire (Rimetea), unde aceste bagaje pot fi preluate la biroul de sosire. Bagajele predate pentru transport trebuie să fie etichetate cu numele și numărul de telefon al proprietarului. Organizatorii nu îşi asumă nicio răspundere pentru obiectele de valoare din bagaje.


Ce primesc participanții?

  • Organizatorii le asigură participanților hartă, foaie de parcurs, iar la cerere, Ghidul turei și tricou memorial. Cei care ajung la sosire vor fi recompensați cu diplomă și ecuson.
  • Participanții vor primi energizante (CP 3, Adrenalin Park – măr, banană, biscuiți, baton muesli, napolitană, glucoză, dextroză) respectiv pot consuma sandvișuri (pâine cu untură, zacuscă, gem – CP 6, Săndulești/Szind și CP 9, Moldovenești/Várfalva). Apă potabilă va fi asigurată la toate punctele de control.
  • După SOSIRE, la Rimetea/Torockó, începând de la ora 14:00 toți participanții vor fi serviți cu o masă caldă.
  • NOU! Tot la Rimetea/Torockó, cei mici (și cei mari) sunt așteptați între orele 15:00–20:00 la activități pentru copii.
  • Din motive de protecție a naturii, nu vor mai fi disponibile pahare de unică folosință la punctele de control, astfel că rugăm toți participanții să-și aducă bidoane sau pahare.

Posibilitate de cazare în Cluj/Kolozsvár

Pentru seara de vineri, 10 mai, asigurăm posibilitate de cazare GRATUITĂ pentru participanții turelor în sala de sport a Liceului Teoretic Báthory István, pe saltele. Există posibilitate de folosire a dușului. Numărul saltelelor disponibile fiind limitat, este recomandat să vă aduceți propria saltea/izolir și neapărat sac de dormit. Este necesară rezervarea locului în avans, prin formularul de înscriere.


Prim-ajutor

Punctele de control sunt echipate cu trusă de prim-ajutor.
Un echipaj format dintr-un medic și o asistentă sanitară va fi prezent cu o mașină la tură.
Serviciul de salvare montană (Salvamont) este înștiințat cu privire la desfășurarea turei. Totuși, participanții trebuie să fie conștienți de faptul că pe unele secțiuni ale traseului, sosirea unei echipe de salvare poate dura mai mult timp. Fiecare participant răspunde de propria integritate corporală și, în caz de nevoie, se recomandă să-i ajute pe ceilalți participanți după posibilitățile sale.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap