Fontos információk

RAJT

Szombat, május 15.
7.00–7.30
Kolozsvár, Magyar/1989 December 21. utca 116., EKE – Kolozsvár 1891 ügyfélszolgálati iroda


Fontos változások

 • A járványügyi korlátozások miatt idén a Báthory István Elméleti Líceum helyett a kolozsvári EKE ügyfélszolgálati irodájának udvaráról (Magyar/1989 December 21. utca 116.) indítjuk a kerékpáros túraváltozatot.
 • A szintidőket nagyon szigorún be fogjuk tartani (ezzel együtt az ellenőrző pontok nyitvatartását is), alkalmazkodva a hétvégi kijárási tilalomhoz. Éppen ezért, aki túl későn érkezik meg Várfalvára, annak 15:00 óra után kötelezően a legrövidebb útvonalat kell választania Torockó felé. Ha valaki úgy dönt, hogy mégis felmászik a Székelykőre, sajnos nem tudunk felelősséget vállalni érte, és szállítást sem tudunk biztosítani neki, ugyanis az utolsó buszokat 18:30-kor el kell indítanunk.
 • A tömeges gyülekezés elkerülése érdekében 14 órától kezdődően állandóan fogunk buszokat indítani Torockóról. Éppen ezért megkérünk mindenkit, hogy érkezés után maximum 1 órát töltsön a célnál (ez elegendő a nyilvántartásba vételhez és étkezéshez), az utazási irodánál pedig iratkozzon fel a legkorábban induló buszra.
 • Zsíros, lekváros és zakuszkás kenyér idén nem lesz, helyette minden túrázó energiapótlókat fog kapni Szinden és Várfalván.
 • Amennyiben rajtunk kívül álló okok miatt le kell mondanunk a túrát, a befizetett részvételi adományt (esetenként a szállítás összegét is) voucher formájában visszatérítjük (ezt e-mailben küldjük el), a megrendelt póló pedig utólag átvehető az irodánkban. Ha valaki készpénzben szeretné visszakapni a befizetett összeget, annak be kell jönnie a kolozsvári EKE ügyfélszolgálati irodájába.
 • A célba érkezést követően mindenki megkapja tálcán a meleg ételét, amit a járványügyi szabályoknak megfelelően szabadtéren, kellő távolságtartással kell elfogyasztania.
 • Várfalván idén nem a Polgármesteri hivatalnál, hanem az EKE-Várnál rendezzük be az ellenőrző pontot, ehhez minden túrázó fog kapni egy kicsi Várfalva-térképet, hogy könnyen megtalálhassa a helyszínt.
 • Amennyiben Torockón meghosszabbítják a karantént, a túra mindenki számára Várfalván fog véget érni.

Létszámkorlát

Az idei túrán létszámkorlátot vezetünk be az egészségügyi óvintézkedések és az egyes helyszínek kapacitása miatt. Ennek megfelelően maximum 500 befizetett résztvevőt fogadunk. Ha valaki benevez, és nem fizeti ki időben a részvételi költségeit, előfordulhat, hogy már nem fér bele az 500-as keretbe, ezért kénytelenek leszünk törölni jelentkezését. Éppen ezért mindenkit megkérünk, hogy regisztráció után a lehető legrövidebb időn belül juttassa el a szervezőkhöz részvételi költségét, ezzel garantálva részvételét.


Utazási lehetőségek

Visszautazás Kolozsvárra

A visszatérés Torockóról Kolozsvárra lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal és kerékpárszállításra alkalmas járművekkel. Az utolsó buszok 18:30-kor fognak indulni a Piactérről.


Tájékoztatás a kerékpárok visszaszállítására vonatkozóan

A kerékpárok szállítása tehergépkocsikkal vagy kisteherautókkal történik.

Egy teherszállító járművel kb. 25–50 kerékpárt lehet szállítani, felállítva, egymáshoz rögzítve. Ez a szállítási mód kitűnően bevált az utóbbi kerékpáros teljesítménytúrák során. A kerékpárokat úgy pakoljuk fel, hogy a szállítás során lehetőleg ne kerüljön sor karcolásokra, egyéb apró felületi sérülésekre. Nagy figyelmet fogunk erre fordítani, de nem tudunk ezért teljes felelősséget vállalni! Annak, aki különösen érzékeny az ilyesmire, azt tanácsoljuk, hogy hozzon magával a rajthoz pl. egy könnyű lepedőt, pokrócot. Ezt tegye egy feliratozott zacskóba, a kísérő autók valamelyike elviszi a CÉLhoz, és ott majd ezzel leboríthatja kerékpárját, hogy megóvja a mellette levő bringákkal való érintkezés okozta esetleges sérülésektől. A célirodánál lehet igényelni a szervezőktől öntapadós papír fedőszalagot is a kerékpárvázak felületének az esetleges érintkezési pontoknál való védelmére.


Mit biztosítunk a résztvevőknek?

 • A szervezők a túra résztvevőinek térképet, igazolólapot, golyóstollat, valamint kérésre emlékpólót biztosítanak. A túrát teljesítőket oklevéllel és kitűzővel jutalmazzuk.
 • A résztvevők energiapótlót kapnak a következő ellenőrzőpontoknál: 1. EP – Adrenalin Park, 4. EP – Szind és 8. EP – Várfalva (alma, banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, szőlőcukor). Az összes ellenőrző pontnál biztosítunk ivóvizet.
 • A CÉLnál, Torockón, 14:00 órától kezdődően minden résztvevőt meleg étellel vendégelünk meg.
 • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrző pontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Elsősegélynyújtás

Az ellenőrző pontokon elsősegélykészleteket helyezünk el.
A túrát autóval végigkíséri egy orvos és egy egészségügyi asszisztens.
A túrák megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük. Ugyanakkor a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak. Ezért mindenkit arra kérünk, hozzon magával egy kis elsősegélycsomagot, amelynek javaslatunk szerint a következőket kellene tartalmaznia: ragtapasz, fertőtlenítő szer (oxigénes víz, Rivanol-oldat, Betadine), magnéziumtabletta, kötszer.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap