Fontos információk

Előrajt

Azok a résztvevők, akik Kolozsvárról indulnak kerékpárral, a Donát út 160 szám alatti Kolozsvári Rádió épülete előtt felállított regisztrációs pontnál jelentkezhetnek július 16-án reggel 7:00–7:30 között.


Itt egy nagyon gyors nyilvántartásba vétel lesz: a résztvevők kapnak egy indítókártyát, amelyen rögzítve lesz a rajtszámuk és a nyilvántartásba vétel ideje (ezt a szervezők feljegyzik egy listára is).
Az ily módon regisztrált résztvevőknek elismerjük, hogy a Vasvári túra 100 km-es változatán vesznek részt. A gyalui RAJT-irodánál be kell mutatni az indítókártyát, ennek alapján átvehető az indítócsomag és az igazoló lapra rákerül az Előrajt-bélyeg.

Amint az Előrajt személyzete felkészült az indítási folyamatra, a 65. évüket betöltött résztvevőket azonnal indíthatják, nem kell megvárniuk a 7:00 órai időpontot.

A szervezők azt javasolják, hogy a fokozott biztonság érdekében a résztvevők kisebb csoportokban induljanak és Szászfenes végén, miután kiérnek az E60 nemzetközi országútra, közepes (20-25 km/órás) sebességgel haladjanak, lehetőleg fényvisszaverő elemekkel ellátott felsőruházatot viselve.


RAJT

Gyaluban (Gilău), a Fântânele és Hidegszamos (Someşul Rece) felé vezető 107P úton, az E60-as főútról való letérés után azonnal jobbra, a vegyesüzlet, illetve a mellette levő bár előtti kis téren, 7:30–8:30 között.

A Gyaluban regisztráló résztvevők a Vasvári túra 85 km-es változatát teljesíthetik.

Kérjük a résztvevőket, hogy lehetőleg NE késsenek a rajtnál. Amennyiben mégis késnének, kérjük, telefonon lépjenek kapcsolatba a szervezőkkel a következő telefonszámon: 0771 535 848.


Változások

  • Idén a Vasvári Pál Emléknapok helyett a Kalotaszegi Magyar Napok rendezvénysorozatba kapcsolódunk be, így a tóparti és a körösfői megemlékezés elmarad.

  • A Tóparti emlékhely (3. EP) ellenőrzőpontot kivesszük az útvonalból. 

  • Idén Körösfő helyett Bánffyhunyadon lesz berendezve a cél az Ifjúsági háznál (Casa Tineretului), Avram Iancu utca, 56-os szám, a Kalotaszegi Magyar Napok helyszínén.

  • Legkésőbb 16 óráig mindenkinek meg kell érkeznie a célba.


Visszaszállítás

visszatérés Bánffyhunyadról Kolozsvárra lehetséges vonattal vagy a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal és kerékpár-szállításra alkalmas járművekkel.

Vonatok félóránként-óránként indulnak Bánffyhunyad állomásról. A 16:55, illetve 20:45 órakor induló vonatok kifejezetten engedélyezik a bicikliszállítást.

A szervezők által biztosított autóbuszok/mikrobuszok 18:00 órakor indulnak, a bánffyhunyadi céltól.

Autóbuszos/mikrobuszos visszaszállítást a nevezési űrlapon lehet igényelni, július 8-án 12:00 óráig.

Ezután is – akár a célnál, Bánffyhunyadon is –  igényelhető a visszaszállítás, felárral, a lehetőségek/fennmaradt szabad helyek függvényében. Az árak a kerékpár szállítási költségét is tartalmazzák.


Tájékoztatás a kerékpárok visszaszállítására vonatkozóan

A kerékpárok szállítása tehergépkocsikkal vagy kisteherautókkal történik.

Egy teherszállító járművel kb. 25–50 kerékpárt lehet szállítani, felállítva, egymáshoz rögzítve. Ez a szállítási mód kitűnően bevált az utóbbi kerékpáros teljesítménytúrák során. A kerékpárokat úgy pakoljuk fel, hogy a szállítás során lehetőleg ne kerüljön sor karcolásokra, egyéb apró felületi sérülésekre. Nagy figyelmet fogunk erre fordítani, de nem tudunk ezért teljes felelősséget vállalni! Annak, aki különösen érzékeny az ilyesmire, azt tanácsoljuk, hogy hozzon magával a rajthoz pl. egy könnyű lepedőt, pokrócot. Ezt tegye egy feliratozott zacskóba, a kísérő autók valamelyike elviszi a CÉLhoz, és ott majd ezzel leboríthatja kerékpárját, hogy megóvja a mellette levő bringákkal való érintkezés okozta esetleges sérülésektől. A célirodánál lehet igényelni a szervezőktől öntapadós papír fedőszalagot is a kerékpárvázak felületének az esetleges érintkezési pontoknál való védelmére.


Mit biztosítunk a résztvevőknek?

  • A szervezők a túra résztvevőinek igazolólapot, rajtszámot, valamint kérésre térképet és emlékpólót biztosítanak. A túrát teljesítőket oklevéllel és kitűzővel jutalmazzuk.

  • A résztvevőknek az 1. és 2. ellenőrző pontnál (Havasnagyfalui (Mărişel) elágazás, Funtineli-tető) energiapótlót (alma, banán, müzliszelet, nápolyi, szőlőcukor) biztosítunk.

  • Kalotaszentkirályon kürtőskaláccsal várjuk a kerékpárosokat.

  • Bánffyhunyadon a célban a Kalotaszegi Magyar Napok szervezői minden résztvevőt szeretettel meghívnak egy meleg vacsorára.

  • Minden ellenőrző pontnál biztosítunk folyadékot (vizet).

  • Ezentúl környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrzőpontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.


Elsősegélynyújtás

Az ellenőrző pontok elsősegély-nyújtó készlettel lesznek ellátva.
A túrát autóval végig kíséri egy elsősegélynyújtó csapat.
Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak.
Ezért mindenkit arra kérünk, hozzon magával egy kis elsősegély csomagot, amelynek javaslatunk szerint a következőket kellene tartalmaznia: ragtapasz, fertőtlenítő szer (oxigénes víz, Rivanol-oldat, Betadine), Magnézium tabletta, kötszer.


Csomagszállítás

Igény esetén a szervezők vállalkoznak a résztvevők csomagjainak (1 db./fő) a rajt helyszínétől a célig való ingyenes elszállítására, ahol a cél-irodánál lehet majd ezeket átvenni. A szállításra átadott csomagokat a résztvevőknek a nevet és telefonszámot tartalmazó felirattal kell ellátniuk. A csomagban levő értéktárgyakért a szervezők nem vállalnak felelősséget.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitványBethlen Gábor alap