Útvonal, GPS, térképek, útvonalprofil

A Gyalogos 22 útvonala vázlatosan:
Havasrekettye (ELŐRAJT) – Susman/Stanciu-tisztás (RAJT) – Rekiceli (Menyasszony fátyla) vízesés (1. EP) – Fehér-kövek (2. EP) – Vlegyásza menedékház (3. EP) – Havasrogoz (Rogojel), mamutfenyő (4. EP) – Székelyjó (Săcuieu) (CÉL).
A túra minősítése: közepes.

A Gyalogos 35 útvonala vázlatosan:
Havasrekettye (ELŐRAJT) – Susman/Stanciu-tisztás (RAJT) – Rekiceli (Menyasszony fátyla) vízesés (1. EP) – Fehér-kövek (2. EP) – Vlegyásza menedékház (3. EP) – Havasrogoz (Rogojel), mamutfenyő (4. EP) – Székelyjó (Săcuieu) (5. EP) – Kőhegy tava (6. EP) – Kalotaszentkirály (CÉL).
A túra minősítése: közepes.

A szervezők által megszabott szintidő 8 óra (Gyalogos 22), illetve 11 óra (Gyalogos 35); legkésőbb 17:00 óráig meg kell érkezni Székelyjóra, 20:00 óráig pedig Kalotaszentkirály-Zentelkére!

  Bánffy Gy22 Bánffy Gy35
Távolság  22,3 km  35,2 km
Teljes szintemelkedés  1148 m  1492 m
Teljes szintereszkedés  1492 m  1835 m
 

Az útvonalat részletesen ismertetjük nyomtatott és digitális térképekkel, GPS-nyomvonallal. Az útvonalat táblákkal és szalagokkal is kijelezzük.

Azoknak a résztvevőknek, akik valamilyen okból nem tudják vagy nem akarják folytatni a túrát, a következő (autóval is könnyen megközelíthető) helyeket ajánljuk kiszállásra: Székelyjó, Kőhegy tava.

Szükséghelyzetben (pl. szélsőséges időjárás) a szervezők fenntartják a jogot a túra útvonalának megváltoztatására, illetve a túra egészének vagy egyes szakaszainak törlésére.


Térkép

A túra térképe letölthető innen:

Útvonalprofil

A túra útvonalprofilja letölthető innen:


A túra nyomvonalai

Gyalogos 22 km

Gyalogos 35 km


Egyéb ajánlott térképek

A szervezők által biztosított térképészeti és tájékozódási információkon kívül az érdeklődők figyelmébe ajánljuk a következő nyomtatott térképeket, melyek részletesen bemutatják a Bánffy teljesítménytúra egyes szakaszait:

Kalotaszeg 1_70000
Vladeasa Vlegyasza 1_50000
terkep3.jpg

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap