Informații importante

START

Sâmbătă, 31 iulie 2021

Gy22 VALIDARE
7:30 – 8:30
Sâncraiu (Kalotaszentkirály-Zentelke), sala de nunți
START
8:15 – 9:30
Răchițele (Havasrekettye), Poiana Stanciului
Gy35A/B VALIDARE
7:30 – 8:30
Sâncraiu (Kalotaszentkirály-Zentelke), sala de nunți
START
8:15 – 9:30
Răchițele (Havasrekettye), Poiana Stanciului
Drumeție Kőhegy A/B/C VALIDARE
10:00 – 11:00
Sâncraiu (Kalotaszentkirály-Zentelke),
sala de nunți

Validare – Start

Participanții turelor Gy22 și Gy35A/B își vor prelua pachetele de start la punctul de VALIDARE amenajat la Sâncraiu, după care vor fi transportați cu autobuzul până la bifurcația de la Poiana Stanciului (START), de unde începe tura de drumeție.
Participanții turelor de drumeție Kőhegy A/B/C își vor prelua pachetele de start de asemenea la punctul de VALIDARE amenajat la Sâncraiu, după care vor fi transportați cu autobuzul până la punctul de pornire al turei.


Transport

Organizatorii asigură transport cu autobuze sau microbuze din Cluj (Kolozsvár) la punctul de VALIDARE a înscrierii, la Sâncraiu (Kalotaszentkirály) (Gy22, Gy35A/B, Gy Kőhegy A/B/C), de la Sâncraiu la START în Răchițele (Gy22, Gy35A/B), de la Sâncraiu la punctul de pornire (Gy Kőhegy A/B/C), de la sosirea din Săcuieu (Székelyjó) la Sâncraiu (Gy22), respectiv de la Sâncraiu la Cluj.

Atenție! Cei care sosesc la Sâncraiu (Kalotaszentkirály-Zentelke) cu mașina proprie și participă la turele Gy22 sau Gy35A/B, să opteze neapărat pentru transportul oferit de organizatori pe ruta Sâncraiu-Răchițele. Nu recomandăm să lase mașina proprie la startul din Răchițele, fiindcă tura se încheie la Săcuieu (Gy22) sau la Sâncraiu (Gy35A/B) și nu vor putea reveni la Răchițele pentru recuperarea mașinii.

Locuri și ore de plecare planificate:

Traseu Loc de plecare Oră
Cluj (Kolozsvár) – Sâncraiu (Kalotaszentkirály) – Răchițele (Havasrekettye) (Gy 22, 35A/B) Stația de autobuz din p-ța Mihai Viteazul nr. 9A 06:30
Cluj (Kolozsvár) – Sâncraiu (Kalotaszentkirály) (Gy Kőhegy A/B/C) Stația de autobuz din p-ța Mihai Viteazul nr. 9A 09:00
Sâncraiu (Kalotaszentkirály) – Răchițele (Havasrekettye) (Gy 22, 35A/B) Sâncraiu (Kalotaszentkirály-Zentelke), sala de nunți 07:30
Săcuieu (Székelyjó) – Sâncraiu (Kalotaszentkirály) (Gy 22) PC Săcuieu 16:00 17:00
Sâncraiu (Kalotaszentkirály) – Cluj (Kolozsvár) Sâncraiu (Kalotaszentkirály-Zentelke), sala de nunți 18:00 21:00

Număr limitat de participanți

În acest an, din cauza măsurilor de prevenire a infecțiilor și a capacității unor locații, numărul participanților este limitat. Astfel, numărul maxim de participanți înscriși este limitat la 400. Dacă v-ați înregistrat, dar nu achitați costurile de participare, s-ar putea să nu aveți loc în limita de 400 de participanți și vom fi nevoiți să vă anulăm înregistrarea. Din acest motiv, vă rugăm ca după înregistrare să achitați în cel mai scurt timp costurile de participare, pentru a vă garanta participarea. În cazul în care numărul limită de participanți este atins înainte de termenul de înscriere. înscrierile vor fi închise înainte de termenul de mai sus.


Ce primesc participanții?

  • Organizatorii le asigură participanților hartă, foaie de parcurs și guler de sport. Cei care ajung la sosire vor fi recompensați cu diplomă și ecuson. (Notă: Tura Bánffy din 2020 a fost anulată, în acest an vom distribui ecusoanele și gulerele de sport produse pentru anul trecut, pe care figurează anul 2020 în loc de 2021. Vă mulțumim pentru înțelegere.)
  • Participanții turelor Gy22 și Gy35A/B vor primi gustări energizante la Cabana Vlădeasa (măr, banană, biscuiți, baton muesli, napolitană, dextroză). Apă potabilă va fi asigurată la majoritatea punctelor de control.
  • După SOSIRE, la Sâncraiu (Kalotaszentkirály-Zentelkén), începând de la ora 15:00 toți participanții vor fi serviți cu o masă caldă.
  • Din motive de protecție a naturii, nu vor fi disponibile pahare de unică folosință la punctele de control, astfel că rugăm toți participanții să-și aducă bidoane sau pahare.

Prim ajutor

Punctele de control sunt echipate cu trusă de prim-ajutor.
Pe întreaga durată a turei, un medic va sta în permanență la dispoziția organizatorilor.
Serviciul de salvare montană (Salvamont) este înștiințat cu privire la desfășurarea turei.
Totuși, participanții trebuie să fie conștienți de faptul că pe unele secțiuni ale traseului, sosirea unei echipe de salvare poate dura mai mult timp. Fiecare participant răspunde de propria integritate corporală și, în caz de nevoie, se recomandă să-i ajute pe ceilalți participanți după posibilitățile sale. Din acest motiv rugăm fiecare participant să aducă o mică trusă de prim-ajutor, cu următorul conținut recomandat: plasture, dezinfectant (apă oxigenată, soluție Rivanol, Betadină), tablete de magneziu, tablete Claritine (pentru mușcături de viespe), bandaj.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap