Fontos információk

RAJT

2024. június 15., szombat

Gy22
RAJT
8:15 – 9:15
Havasrekettye (Răchițele), Stanciu-tisztás
Gy35A/B
RAJT
8:15 – 9:15
Havasrekettye (Răchițele), Stanciu-tisztás
Gyalogos Kőhegy A/B/C
RAJT
10:00 – 11:00
Kalotaszentkirály-Zentelke (Sâncraiu),
lakodalmas terem

Rajt

A Gyalogos 22 és Gyalogos 35A/B túraváltozatok résztvevői Havasrekettyén veszik át indítócsomagjaikat a Stanciu-tisztással szemben lévő útelágazásnál (RAJT), ahonnan a gyalogtúra kezdődik.
A Gyalogos Kőhegy A/B/C túraváltozatok résztvevői Kalotaszentkirály-Zentelkén, a lakodalmas teremnél veszik át indítócsomagjaikat (RAJT), ezután pedig a buszok elszállítják őket a túra kiindulópontjáig.


Utazási lehetőségek

Utazás a Gy22, Gy35A/B résztvevőinek

Az utazás a RAJThoz Havasrekettyére (Gy22, Gy35A/B), Székelyjóról Kalotaszentkirály-Zentelkére a CÉLhoz (Gy22), valamint Kalotaszentkirály-Zentelkéről vissza Kolozsvárra lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal.

Figyelem! Aki Kalotaszentkirály-Zentelkére saját autóval utazik, de a Gy22 vagy Gy35A/B túraváltozatok egyikén vesz részt, annak regisztrációkor be kell jelölnie a Kalotaszentkirály-Zentelke–Havasrekettye utazási lehetőséget. Senkinek sem tanácsoljuk, hogy saját járművel utazzon Havasrekettyére, ugyanis a túra Székelyjón (Gy22), vagy Kalotaszentkirály-Zentelkén (Gy35A/B) ér véget, és nem lesz lehetősége visszajutni az autójához.

Utazás a Gy Kőhegy A/B/C résztvevőinek

A Kőhegy túra résztvevőinek Kolozsvárról Kalotaszentkirály-Zentelkére (RAJT) nem biztosítunk buszos szállítást, ugyanis az előző évek tapasztalatai alapján nem mutatkozott rá igény. Kalotaszentkirályról a túra kiindulópontjáig (Kőhegy alatti parkoló), mindenkinek biztosítjuk a buszos szállítást.
Az utazás Kalotaszentkirály-Zentelkéről vissza Kolozsvárra lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal.

ÚtvonalIndulási helyIdőpont
Kolozsvár–Havasrekettye (Gy 22, 35A/B)A Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A számmal szemben6:30
Kalotaszentkirály–Havasrekettye (Gy 22, 35A/B)Kalotaszentkirály-Zentelke, a lakodalmas terem mellett7:30
Székelyjó–Kalotaszentkirály (Gy 22)Székelyjó EP16:0017:00
Kalotaszentkirály–KolozsvárKalotaszentkirály-Zentelke, a lakodalmas terem mellett18:0020:00

Létszámkorlát

A túrán idén is létszámkorlátot vezetünk be az egyes helyszínek kapacitása miatt. Ennek megfelelően maximum 450 befizetett résztvevőt fogadunk. Ha valaki benevez, és nem fizeti ki időben a részvételi költségeit, előfordulhat, hogy már nem fér bele a 450-es keretbe, ezért kénytelenek leszünk törölni jelentkezését. Éppen ezért mindenkit megkérünk, hogy regisztráció után a lehető legrövidebb időn belül juttassa el a szervezőkhöz részvételi költségét, ezzel garantálva részvételét. Amennyiben az előre meghatározott létszámkorlátot korábban elérjük, a regisztrációt kénytelenek leszünk lezárni a határidő lejárta előtt.


Mit biztosítunk a résztvevőknek?

  • A szervezők a túra résztvevőinek igazolólapot, valamint kérésre térképet és emlékpólót biztosítanak. A túrát teljesítőket oklevéllel és kitűzővel jutalmazzuk. 
  • A Gy22 és Gy35A/B túraváltozatok résztvevői energiapótlót kapnak a Vlegyásza menedékháznál (alma, banán, müzliszelet, nápolyi, szőlőcukor). Emellett a legtöbb ellenőrző pontnál biztosítunk ivóvizet.
  • A CÉLnál, Kalotaszentkirály-Zentelkén, 14:00 órától kezdődően minden résztvevőt meleg étellel vendégelünk meg.
  • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrző pontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Elsősegélynyújtás

Az ellenőrző pontok elsősegélykészlettel lesznek ellátva.
A túra ideje alatt végig készenlétben lesz és a szervezők rendelkezésére áll egy orvos.
A túrák megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük.
Ugyanakkor a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak. Ezért mindenkit arra kérünk, hozzon magával egy kis elsősegélycsomagot, amelynek javaslatunk szerint a következőket kellene tartalmaznia: sebtapasz, fertőtlenítőszer (oxigénes víz, Rivanol oldat, Betadine), magnéziumtabletta, Claritine tabletta (darázscsípés esetére), kötszer.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap