Regulamentul turei

 • Rugăm participanții să NU întârzie la START. Dacă se întâmplă totuși să întârziați, vă rugăm să contactați telefonic organizatorii.
 • Parcurgerea turei este recunoscută dacă participantul s-a înscris în mod regulamentar și și-a vizat foaia de parcurs la toate punctele de control.
 • Descrierea detaliată a traseului se găsește în Ghidul turei (disponibil în limba maghiară).
 • În caz de nevoie (de ex. condiții meteorologice extreme), organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul, respectiv de a anula tura în întregime sau unele porțiuni ale acesteia.
 • Fiecare persoană participă la tură pe propria răspundere, de la organizatori nu se poate solicita despăgubire cu niciun titlu.
 • Traseul turei trece prin zone de protecție a naturii, să păstrăm aceste comori la fel de frumoase cum sunt ele acum!

Reguli de prevenire a infecțiilor

Tura de anduranță se va desfășura din toate punctele de vedere cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus (SARS-CoV-2 COVID-19). Organizatorii vor putea interzice participarea la eveniment a persoanelor care refuză respectarea reglementărilor. Toți participanții au obligația de a respecta pe toată durata evenimentului prevederile generale de protecție a sănătății pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Organizatorul își rezervă dreptul de a anula parțial sau total evenimentul în cazul în care evoluția situației epidemiologice nu permite organizarea în siguranță a turei, respectiv dacă intră în vigoare noi restricții.

 • La tura noastră de anduranță pot participa doar persoanele care în ultimele 14 zile înainte de data turei NU au intrat în contact cu persoane suspecte sau confirmate a fi infectate cu noul coronavirus, respectiv NU prezintă niciun simptom de boli infecțioase a căilor respiratorii (de ex. febră, tuse, dificultăți acute de respirație etc.).
 • Pentru protejarea celorlalți participanți, organizatorii își rezervă dreptul ca la start să măsoare temperatura corporală a participanților și în cazuri justificate să interzică participarea lor la tură.
 • În locurile circulate (start, puncte de control, sosire) este obligatorie purtarea măștii de protecție și este importantă evitarea contactelor.
 • La start, la punctele de control, la sosire, la punctele de alimentare și în cursul turei este obligatorie păstrarea distanței prevăzute de reglementările legale.
 • Din motive de igienă și protecție epidemiologică, la punctele de alimentare, participanții NU se vor autoservi din cutiile de depozitare, ci organizatorii îi vor servi cu produsele ambalate solicitate.
 • Punctele de control vor fi echipate cu loțiune dezinfectantă pentru siguranța participanților și a organizatorilor; totodată recomandăm tuturor participanților să-și aducă propriul produs dezinfectant. De asemenea, este recomandată folosirea propriului pix pentru semnarea declarației.

Declaraţie de asumare a răspunderii

La preluarea pachetului de start, fiecare participant va trebui să semneze o declarație de asumare a răspunderii în care ia la cunoștință și acceptă regulamentul turei. Prin această declarație, participantul își dă acordul pentru prelucrarea și utilizarea datelor cu caracter personal în următoarele scopuri: evidența participanților; stabilirea condițiilor de participare valabile pentru participant; comunicarea cu participanții înainte, în timpul și după eveniment; emiterea chitanțelor; urmărirea și certificarea participării la eveniment; elaborarea de statistici privind participarea la tură; informarea participanților cu privire la alte evenimente organizate de EKE-Kolozsvár 1891. De asemenea, recunoaște că participă la tură pe propria răspundere și în cazul unor eventuale accidente survenite pe parcursul evenimentului nu se va îndrepta împotriva organizatorilor și nu va pretinde despăgubiri cu niciun temei. Totodată declară pe propria răspundere că în ultimele 14 zile înainte de data turei NU a intrat în contact cu persoane suspecte sau confirmate a fi infectate cu noul coronavirus, respectiv NU prezintă niciun simptom de boli infecțioase a căilor respiratorii (de ex. febră, tuse, dificultăți acute de respirație etc.). Declarația completată automat cu datele furnizate în cursul înscrierii poate fi semnată la start, dar dacă doriți să citiți declarația în avans, puteți descărca formularul de aici.


Participarea minorilor la tura ciclistă

 • În cazul participanților minori (sub 18 ani), părintele/tutorele minorului trebuie să semneze o declarație privind participarea minorului la eveniment, pe care trebuie să o trimită OBLIGATORIU prin e-mail (teljesitmenyturak@ekekolozsvar.ro) organizatorilor înainte de eveniment (până la 30 iunie). Formularul declarației poate fi descărcat de aici: [link].
 • ATENŢIE! Participanții cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani vor fi transportați obligatoriu pe ruta Sâncraiu (Kalotaszentkirály) – Izvoru Crișului (Körösfő) cu mijloacele de transport asigurate de organizatori, inclusiv bicicletele lor, fiindcă circulația cu bicicleta pe această porțiune a drumului internațional E60 este periculoasă. Transportul pe această rută este gratuit. Dacă o persoană refuză totuși transportul, va trebui să dea o declarație scrisă în acest sens.
 • Legea interzice în mod expres circulația cu bicicleta a minorilor în vârstă de până la 14 ani pe drumurile publice, din acest motiv nu acceptăm înscrierea copiilor mai mici de 14 ani la tura ciclistă Vasvári. Vezi: Codul Rutier 2018 (OUG nr. 195/2002, actualizat și republicat în 2018, capitolul V, secțiunea a 3-a, art. 70, alin. (2): „Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani.”).
 • În cazul în care un participant al turei își aduce copilul în vârstă mai mică de 14 ani ca însoțitor, pe propria răspundere (fără înscrierea copilului la tură), îl rugăm să înștiințeze organizatorii.

Trecerea prin punctele de control

 • Programul de funcționare al punctului de control indică perioada în care arbitrul este de serviciu la punctul de control respectiv.
 • Fiecare punct de control trebuie atins în timpul programului de funcționare.
 • Cine sosește prea târziu, s-ar putea să nu mai găsească arbitrul la punctul de control pentru vizarea foii de parcurs.
 • În situații limită (întârzieri mai mici care sunt previzibile) contactați arbitrul punctului de control în cauză.
 • În fiecare caz, participanții care din orice motive nu pot sau nu doresc să continue tura, au OBLIGAȚIA de a anunța organizatorii sau arbitrii unui punct de control.

Fotografii și înregistrări video

În cursul evenimentului se vor realiza fotografii și înregistrări video la cererea organizatorilor. Participanții își exprimă acordul ca fotografiile și înregistrările în care apar să fie utilizate de organizatori și publicate pe site-ul turelor pentru promovarea turelor. Organizatorii se obligă să menționeze în fiecare caz numele autorului fotografiei/înregistrării video.


Sesizări și reclamații

Dacă un participant este nemulțumit de orice circumstanță din sfera de influență a organizatorilor, este rugat să solicite de la arbitrii de sosire un formular de reclamații, să-l completeze și să-l predea arbitrilor, sau să-și trimite reclamațiile prin e-mail organizatorilor. După încheierea turei, reclamațiile ajung la organizatorul principal, care va răspunde individual fiecărei reclamații în cel mai scurt timp cu putință.


Informare privind prelucrarea datelor

Organizatorii prelucrează datele furnizate în mod voluntar de participanți prin completarea formularului de înscriere în următoarele scopuri: evidența participanților; stabilirea condițiilor de participare valabile pentru participant; comunicarea cu participanții înainte, în timpul și după eveniment; emiterea chitanțelor; urmărirea și certificarea participării la eveniment; elaborarea de statistici privind participarea la tură; informarea participanților cu privire la alte evenimente organizate de EKE-Kolozsvár 1891. Prin înscriere, participanții, respectiv reprezentanții acestora își exprimă acordul pentru utilizarea datelor lor în scopurile descrise mai sus.
Organizatorii gestionează datele prelucrate în condiții de siguranță, păstrându-le strict confidențialitatea și nu le vor transmite către terți, cu excepția furnizării de date către autoritățile competente (de ex. poliție, jandarmerie, serviciul de asistență medicală, salvamont) în caz de necesitate (de ex. accident, rătăcire).
Persoanele înscrise, respectiv reprezentanții acestora pot solicita ștergerea datelor lor din evidențele organizatorilor în cazul în care renunță la participare, respectiv după încheierea evenimentului. Cererile în acest sens trebuie trimise prin e-mail la adresa de e-mail a evenimentului.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap