Fontos információk

RAJT

2021. május 15., szombat

jokai-gy55_0.png Gyalogos 55
(Kolozsvár–Torockó)
6.00–6.30
Kolozsvár, Bükki Kemping
jokai-gy30.png Gyalogos 30
(Szind–Torockó)
8.00–9.00
Szind, unitárius paplak
jokai-gy17.png Gyalogos 17
(Szind–Várfalva)
8.00–9.00
Szind, unitárius paplak
jokai-gy10.png Gyalogos 10
(Várfalva–Torockó)
8.00–10.00
Várfalva, EKE-Vár

Fontos változások

 • A járványügyi korlátozások miatt idén mindegyik túraváltozatot korábban fogjuk indítani, és a szintidőket is nagyon szigorún be fogjuk tartani (ezzel együtt az ellenőrző pontok nyitvatartását is), alkalmazkodva a hétvégi kijárási tilalomhoz. Éppen ezért, aki túl későn érkezik meg Várfalvára, azt nem fogjuk tovább engedni 14:30 után. Ha valaki úgy dönt, hogy mégis folytatja a túrát, nem tudunk felelősséget vállalni érte, és szállítást sem tudunk biztosítani neki, ugyanis az utolsó buszokat 18:30-kor el kell indítanunk.
 • A tömeges gyülekezés elkerülése érdekében 14 órától kezdődően állandóan fogunk buszokat indítani Várfalváról és Torockóról. Éppen ezért megkérünk mindenkit, hogy érkezés után maximum 1 órát töltsön a célnál (ez elegendő a nyilvántartásba vételhez és étkezéshez), az utazási irodánál pedig iratkozzon fel a legkorábban induló buszra.
 • Zsíros, lekváros és zakuszkás kenyér idén nem lesz, helyette minden áthaladó túrázó energiapótlókat fog kapni Szinden (Gy55) és Várfalván (Gy55, Gy30).
 • Amennyiben rajtunk kívül álló okok miatt le kell mondanunk a túrát, a befizetett részvételi adományt (esetenként a szállítás összegét is) voucher formájában visszatérítjük (ezt e-mail-ben küldjük el), a megrendelt póló pedig utólag átvehető az irodánkban. Ha valaki készpénzben szeretné visszakapni a befizetett összeget, annak be kell jönnie a kolozsvári EKE ügyfélszolgálati irodájába.
 • A célba érkezést követően mindenki megkapja tálcán a meleg ételét, amit a járványügyi szabályoknak megfelelően szabadtéren, kellő távolságtartással kell elfogyasztania.
 • Várfalván idén nem a polgármesteri hivatalnál, hanem az EKE-Várnál rendezzük be az ellenőrző pontot, ehhez minden túrázó fog kapni egy kicsi Várfalva-térképet, hogy könnyen megtalálhassa a helyszínt.
 • Amennyiben Torockón meghosszabbítják a karantént, a túra mindenki számára Várfalván fog véget érni.

Létszámkorlát

Az idei túrán létszámkorlátot vezetünk be az egészségügyi óvintézkedések és az egyes helyszínek kapacitása miatt. Ennek megfelelően maximum 500 befizetett résztvevőt fogadunk. Ha valaki benevez, és nem fizeti ki időben a részvételi költségeit, előfordulhat, hogy már nem fér bele az 500-as keretbe, ezért kénytelenek leszünk törölni jelentkezését. Éppen ezért mindenkit megkérünk, hogy regisztráció után a lehető legrövidebb időn belül juttassa el a szervezőkhöz részvételi költségét, ezzel garantálva részvételét.


Utazási lehetőségek

Az utazás a RAJTokhoz – Bükki Kempinghez (Gy55), Szindre (Gy30/Gy17) vagy Várfalvára (Gy10), illetve a visszatérés Torockóról Kolozsvárra, Várfalvára vagy Szindre lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal. Idén Várfalváról Torockóra nem szervezünk szállítást, a Gy17 résztvevői itt kapják meg oklevelüket, kitűzőjüket, és itt fogják elfogyasztani a meleg ételt is, igény esetén pedig innen szállítjuk őket vissza Szindre/Kolozsvárra. Amennyiben Kolozsváron továbbra is érvényben lesz a 20 órától kezdődő kijárási tilalom hétvégén (piros vagy sárga zónába lesz besorolva a város), a szervezők megtiltják a hosszabb túrák résztvevőinek továbbhaladását 14:30 után Várfalváról a Székelykő/Torockó irányába. Ennek értelmében ők is Várfalván fogják elfogyasztani a meleg ételt, és innen szállítjuk vissza őket Szindre/Kolozsvárra igény szerint.

Útvonal Indulási hely Időpont
Kolozsvár–Bükki Kemping Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 05:45 06:15
Kolozsvár–Szind Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 7:00
Kolozsvár–Várfalva Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 7:00
Várfalva–Kolozsvár Várfalva, EKE-Vár közelében 14:00–18:30
Várfalva–Szind Várfalva, EKE-Vár közelében 14:00–18:30
Torockó–Várfalva Torockó, Piactér 14:00–18:30
Torockó–Szind Torockó, Piactér 14:00–18:30
Torockó–Kolozsvár Torockó, Piactér 14:00–18:30

Mit biztosítunk a résztvevőknek?

 • A szervezők a túra résztvevőinek térképet, igazolólapot, golyóstollat, valamint kérésre emlékpólót biztosítanak. A túrát teljesítőket oklevéllel és kitűzővel jutalmazzuk.
 • A résztvevők energiapótlót (alma, banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, szőlőcukor) kapnak a következő ellenőrző pontoknál: 1. EP – Adrenalin Park (Gy55), 4. EP – Szind (Gy55) és 8. EP – Várfalva (Gy55, Gy30). Az összes ellenőrző pontnál biztosítunk ivóvizet.
 • A CÉLnál, Torockón/Várfalván, 14:00 órától kezdődően mindent résztvevőt meleg étellel vendégelünk meg.
 • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrző pontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Elsősegélynyújtás

Az ellenőrző pontokon elsősegélykészleteket helyezünk el.
A túrát autóval végigkíséri egy orvos és egy egészségügyi asszisztens.
A túrák megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük. Ugyanakkor a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak. Ezért mindenkit arra kérünk, hozzon magával egy kis elsősegélycsomagot, amelynek javaslatunk szerint a következőket kellene tartalmaznia: ragtapasz, fertőtlenítő szer (oxigénes víz, Rivanol-oldat, Betadine), magnéziumtabletta, kötszer.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap