Fontos információk

RAJT

2022. május 14., szombat

jokai-gy55_0.png Gyalogos 55
(Kolozsvár–Torockó)
6.00–6.30
Kolozsvár, Bükki Kemping

jokai-gy30.png Gyalogos 30
(Szind–Torockó)
8.00–9.00
Szind, unitárius paplak

jokai-gy17.png Gyalogos 17
(Szind–Várfalva)
8.00–9.00
Szind, unitárius paplak

jokai-gy10.png Gyalogos 10
(Várfalva–Torockó)
9.00–11.00
Várfalva, EKE-Vár


Létszámkorlát

Akárcsak tavaly, az idei túrán is létszámkorlátot vezetünk be az egyes helyszínek kapacitása miatt. Ennek megfelelően maximum 500 befizetett résztvevőt fogadunk. Ha valaki benevez, és nem fizeti ki időben a részvételi költségeit, előfordulhat, hogy már nem fér bele az 500-as keretbe, ezért kénytelenek leszünk törölni jelentkezését. Éppen ezért mindenkit megkérünk, hogy regisztráció után a lehető legrövidebb időn belül juttassa el a szervezőkhöz részvételi költségét, ezzel garantálva részvételét.


Utazási lehetőségek

Az utazás a RAJTokhoz – Bükki Kempinghez (Gy55), Szindre (Gy30/Gy17) vagy Várfalvára (Gy10), Várfalváról Torockóra (Gy17), illetve a visszatérés Torockóról Kolozsvárra, Várfalvára vagy Szindre lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal. Fontos, hogy a jelentkezési űrlapban megjelölje, melyik szállítást venné igénybe.
Tervezett indulási helyek és időpontok*:

Útvonal

Indulási hely

Időpont

Kolozsvár–Bükki Kemping

Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz.

6:00

Kolozsvár–Szind

Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz.

7:00

Kolozsvár–Várfalva

Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz.

8:00

Várfalva–Torockó

Várfalva, EKE-Vár közelében

16:00

17:00

Várfalva–Szind

Várfalva, EKE-Vár közelében

16:00

17:00

Torockó–Várfalva

Torockó, Piactér

18:30

21:30

Torockó–Szind

Torockó, Piactér

18:30

21:30

Torockó–Kolozsvár

Torockó, Piactér

18:30

21:30

*Azt, hogy a két időpont közül melyik busszal szeretne utazni, a célban lévő utaztatás-felelős önkéntesnek kell majd jeleznie.


Mit biztosítunk a résztvevőknek?

  • A szervezők a túra résztvevőinek igazolólapot, valamint kérésre nyomtatott térképet részletes útvonalleírással és emlékpólót biztosítanak. A túrát teljesítőket oklevéllel és kitűzővel jutalmazzuk.

  • A résztvevők energiapótlót (alma, banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, szőlőcukor) kapnak a következő ellenőrző pontoknál: 1. EP – Adrenalin Park (Gy55), 4. EP – Szind (Gy55) és 8. EP – Várfalva (Gy55, Gy30). Minden résztvevő szendvicseket fogyaszthat (4. EP, Szind és 8. EP, Várfalva – zsíros, zakuszkás és lekváros kenyér). Az összes ellenőrző pontnál van ivóvíz.

  • A CÉLnál, Torockón, 14:00 órától kezdődően mindent résztvevőt meleg étellel vendégelünk meg.

  • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrző pontokon nem lesznek eldobható műanyagpoharak, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.


Csomagszállítás

Igény esetén ingyen elszállítjuk a résztvevők csomagjait (1 db./fő) a rajt helyszínétől Torockóig, ahol a cél-irodánál lehet majd ezeket átvenni. A csomagokra írják fel a nevüket és a telefonszámukat. A csomagban levő értéktárgyakért nem vállalunk felelősséget!


Elsősegélynyújtás

Az ellenőrző pontokon elsősegélykészleteket helyezünk el.
A túrán jelen van egy orvos és egy egészségügyi asszisztens.
A túrák megrendezéséről a hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük. Ugyanakkor a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak. Ezért mindenkit arra kérünk, hozzon magával egy kis elsősegélycsomagot, amelynek javaslatunk szerint a következőket kellene tartalmaznia: ragtapasz, fertőtlenítő szer (oxigénes víz, Rivanol-oldat, Betadine), magnéziumtabletta, kötszer.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitványBethlen Gábor alap