Informații importante

Start K53/62 Start K53/62
21 august
7:00 - 7:30
Cluj-Napoca (Kolozsvár), Biserica cu Cocoș
(Calea Moților nr. 84)
Start K28/36 Start K28/36
21 august
09:30 - 10:30
Drumul Gârbăului (DN1J)
Start K33-Alszeg Start K33-Alszeg
21 august
11:00 - 12:00
Stana (Sztána), biserica reformată
Start K16/25 Start K16/25
21 august
10:30 - 11:30
Dumbrava (Gyerővásárhely), Parohia Reformată


Transport către locațiile de START (K28/36, K33-Alszeg, K16/25): mijloacele de transport către START pornesc la ora 9:00 din parcarea din Mănăștur a magazinului Supeco (fosta Billa, Calea Florești nr. 56). Întâlnire la ora 8:45.


Transport

Călătoria către locațiile de START (K28/36, K33-Alszeg, K16/25), respectiv întoarcerea la Cluj-Napoca (Kolozsvár) sunt posibile cu mijloacele de transport asigurate de organizatori. Costul transportului nu este inclus în taxa de înscriere, acesta trebuie achitat separat!

Transport către locațiile de START (K28/36, K33-Alszeg, K16/25): mijloacele de transport către START pornesc la ora 9:00 din parcarea din Mănăștur a magazinului Supeco (fosta Billa, Calea Florești nr. 56). Rugăm participanții să fie prezenți cu 15 mai devreme pentru înregistrare și încărcarea bicicletelor.

Participanții turei K33-Alszeg pot călători de la Cluj-Napoca (Kolozsvár) la Stana (Sztána) și cu trenurile de dimineață, pe cheltuiala proprie.

 • Interregional Călători R 15851, plecare: 07:01, sosire 7:50
 • Transferoviar Călători R-E 15031*, plecare: 7:15, sosire: cca 8:11
 • CFR Călători R 3073, plecare: 7:45, sosire 8:39

Întoarcere la Cluj-Napoca (Kolozsvár): După ce au ajuns la SOSIRE și s-au odihnit, la ora 19:00 participanții vor porni împreună către satul Stana (Sztána). Parcurg cca 3 km pe drumuri de pământ până în centrul satului, unde staționează vehiculele de transport. De aici participanții vor fi transportați până la parcarea Vivo! (fost Polus Center).

Participanții se pot întoarce din Stana la Cluj-Napoca și individual, pe cheltuiala proprie, cu trenul de la gara Stana:

 • CFR Călători R 3630, plecare: 16:46, sosire 17:42
 • Interregional Călători R 15856, plecare: 17:07, sosire 17:58
 • Transferoviar Călători R-E 15036, plecare: 17:47, sosire: 18:35
 • CFR Călători R 3078, plecare: 18:29, sosire 19:42
 • Interregional Călători R 15858*, plecare: 20:55, sosire 21:40

* Cursele marcate opresc în gara Stana numai la cerere, organizatorii iau măsurile necesare.

În apropierea vilelor Kós și a gării posibilitățile de parcare sunt foarte limitate (max. 10-15 mașini pot parca lângă Vila Szentimrei), iar drumurile sunt accidentate. Din acest motiv, precum și din considerente de protecția mediului, rugăm participanții ca pe cât posibil să opteze pentru posibilitatea de transport asigurată de organizatori sau pentru călătoria cu trenul*.

* Transportul poate fi solicitat prin formularul de înscriere.
* Pe tren poate fi transportat un număr limitat de biciclete. Organizatorii nu pot garanta că participantul va putea să se urce cu bicicleta într-un anumit tren. Cei care doresc să călătorească cu trenul, sunt sfătuiți să se intereseze la societățile de transport feroviar cu privire la transportul bicicletelor.


Informații privind transportul bicicletelor

Bicicletele vor fi transportate cu autocamioane sau dube.

Pe un camion pot fi transportate cca 25–50 de biciclete, în poziție verticală, fixate unele de altele. Acest mod de transportare a fost utilizat cu succes la turele cicliste din anul trecut. Bicicletele vor fi încărcate în așa fel încât, pe cât posibil, să nu se producă în cursul transportului zgârieturi sau alte mici deteriorări de suprafață. Vom acorda mare atenție acestui lucru, însă nu ne putem asuma răspunderea totală pentru aceasta! Celor care doresc să ia măsuri suplimentare de protecție le recomandăm să aducă la start o prelată sau pătură ușoară. Aceasta să fie pusă într-o pungă inscripționată cu numele și numărul de telefon al participantului; organizatorii vor asigura transportul pachetului la SOSIRE, unde bicicleta va putea fi acoperită cu prelata pentru a o proteja de eventuala atingere cu bicicletele de lângă ea. La biroul de sosire vor fi disponibile benzi adezive de protecție din hârtie pentru a acoperi zonele expuse zgârieturilor de pe biciclete.


Număr limitat de participanți

În acest an, din cauza măsurilor de prevenire a infecțiilor și a capacității unor locații, numărul participanților este limitat. Astfel, numărul maxim de participanți înscriși este limitat la 400. Dacă v-ați înregistrat, dar nu achitați costurile de participare, s-ar putea să nu aveți loc în limita de 400 de participanți și vom fi nevoiți să vă anulăm înregistrarea. Din acest motiv, vă rugăm ca după înregistrare să achitați în cel mai scurt timp costurile de participare, pentru a vă garanta participarea. În cazul în care numărul limită de participanți este atins înainte de termenul de înscriere. înscrierile vor fi închise înainte de termenul de mai sus.


Ce primesc participanții?

 • Organizatorii le oferă participanților număr de concurs, foaie de parcurs, hartă și la cerere tricou memorial, iar la sosire îi recompensează cu diplomă și insignă.
 • Participanții turelor K53/62, K28/36 și K16/25 primesc apă și energizante (măr, banană, biscuiți, baton muesli, napolitană, zahăr de struguri) la punctele de control 3, 4 și 7 (Drumul Gârbăului, Dumbrava, Jebucu), în măsura în care fac parte din traseul lor. Apă se găsește la toate punctele de control.
 • La sfârșitul turei, în Vila Szentimrei, Fundația Szentimrei îi așteaptă pe toți participanții cu mâncare caldă (mămăligă cu smântână, brânză și jumări), de la ora 14:00.
 • Nou! Din motive de protecție a naturii, nu vor mai fi disponibile pahare de unică folosință la punctele de control, astfel că rugăm toți participanții să-și aducă bidoane sau pahare.

Transport de bagaje

La cerere, organizatorii se oferă să transporte gratuit bagajele participanților (1 bagaj/persoană) de la start la sosire, unde aceste bagaje pot fi preluate la biroul de sosire. Bagajele predate pentru transport trebuie să fie etichetate cu numele și numărul de telefon al proprietarului. Organizatorii nu își asumă nicio răspundere pentru obiectele de valoare din bagaje.


Posibilitate de cazare la Stana

Cei care nu doresc să se întoarcă la Cluj în seara turei, pot înnopta la Vila Szentimrei (Casa de oaspeți Riszeg), cu condiția rezervării prealabile. Costul cazării pentru o noapte este de 30–40 lei, cu posibilitate de duș cu apă caldă. Rezervări și informații suplimentare: www.szentimrei.ro, riszeg2004@yahoo.com, 0374-959244, 0745-850004, 0770-588389.


Prim-ajutor

Punctele de control sunt echipate cu trusă de prim-ajutor.
Un echipaj format dintr-un medic și o asistentă sanitară va fi prezent cu o mașină la tură.
Serviciul de salvare montană (Salvamont) este înștiințat cu privire la desfășurarea turei. Totuși, participanții trebuie să fie conștienți de faptul că pe unele secțiuni ale traseului, sosirea unei echipe de salvare poate dura mai mult timp. Fiecare participant răspunde de propria integritate corporală și, în caz de nevoie, se recomandă să-i ajute pe ceilalți participanți după posibilitățile sale. Din acest motiv, rugăm fiecare participant să aducă o mică trusă de prim-ajutor, cu următorul conținut recomandat: plasture, dezinfectant (apă oxigenată, soluție Rivanol, Betadină), tablete de magneziu, bandaj.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap