Köszönet

Köszönet támogatóinknak és médiapartnereinknek

Nélkülük nem tudtuk volna megrendezni a túrát. Feltétlenül meg kell említenem, hogy az alábbiakban felsorolásra kerülő támogatók mindegyike egy-két váltott szó után mondott igent felkérésünkre, ezzel nagymértékben megkönnyítve és kellemessé téve az együttműködést. Mondhatjuk, hogy ezáltal a Jókai kerékpáros túra egy elég nagyszabású közösségi összefogás megnyilvánulásának tekinthető.

  • Első sorban köszönjük főtámogatónknak, a Communitas Alapítványnak (www.communitas.ro) és külön Takács Csaba kuratóriumi elnök úrnak a megértést és a megelőlegezett bizalmat, amely a jövőre nézve is kötelez minket arra, hogy minőségi szervezéssel megvalósítsuk célkitűzéseinket.
  • Köszönjük a Neon Product (www.neonprod.com) cégnek és Németh Jánosnak a molinók és térképek kimagasló minőségű kivitelezésében nyújtott segítséget.
  • Szélyes Leventének köszönhetően az Adrenalin Park (www.adrenalinpark.ro) kitűnő helyet biztosított úgy a gyalogos, mint a kerékpáros túra ellenőrző pontjának. A résztvevőknek a túra során biztosított két energiacsomag is Szélyes Levente cégcsoportjának köszönhető. Ezen kívül kedves felajánlása nyomán azokat a gyerekeket, akik részt vettek a túrán, illetve azokat, akiknek a szülei, vagy ők saját maguk is segítettek a rendezvény megszervezésében, meg tudtuk ajándékozni egy-egy kalandpark-belépővel. Köszönjük szépen a lelkes gyerekek nevében is!
  • Köszönjük a photogo-nak (www.photogo.ro) és Mostis Károlynak a Túrakalauz nyomtatásának nagylelkű támogatását.
  • A Culina Nostra (www.culinanostra.ro) a kimerült és éhes résztvevőket a túra végén, Torockószentgyörgyön ízletes krumpligulyással vendégelte meg, Balázs András lelkes hozzáállásának köszönhetően.
  • Ugyanitt szeretném kifejezni hálámat a Torockószentgyörgyi Unitárius Lelkészi Hivatalnak és különösképpen Finta Emese lelkésznőnek, aki helyet biztosított utolsó ellenőrző pontunknak és ezen kívül, fáradságos munkával késő estig mindennel segítette a pontbíró munkáját és kiszolgálta a kimerült, átfázott kerékpárosokat, a vendégszeretet szót a lehető legnemesebb módon értelmezve. A résztvevők nevében kérem, fogadják őszinte elismerésünket.
  • Orbán István vállalkozó és az O&I Print Center nagylelkűen segített színes nyomtatványaink megvalósításában, Toroczkai István és a Canoe Expeditions (www.kenu.ro) pedig több kisebb szervezési költség fedezésében vállalt szerepet. Köszönjük nekik is a hozzájárulást.

Reméljük, hogy jövőbeni rendezvényeink szervezése során is sikerül lelkes támogatókkal megtalálnunk egymást. Következik a Vasvári Pál Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúra 16. kiírása július 2-án – szívesen fogadjuk támogatók jelentkezését! Szerintem nem fogunk csalódást okozni nekik.

Külön fejezetet érdemelnek a Jókai Mór Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúra I. kiírásának médiapartnerei. A médiapartner tulajdonképpen egy nagyon fontos támogatója egy rendezvénynek: a Szabadság és a Paprika Rádió egyaránt magas szinten teljesített ebben a szerepkörben.

  • A Szabadság és a Minerva Egyesület, Kerekes Edit, Újvári Ildikó, illetve Tibori Szabó Zoltán jóvoltából a kolozsvári EKE állandó és régi támogatója. Most is nagylelkűen segítettek a szervezésben és a rendezvény népszerűsítésében is, az egyik regisztrációs irodának is helyet és személyzetet biztosítottak.
  • Sebesi Karen Attila lelkes hozzáállásának köszönhetően a Paprika Rádió kampánya döntő módon járult hozzá a jelentkezők számának folyamatos növekedéséhez.

Köszönjük médiapartnereink hozzájárulását és ezután is számítunk támogatásukra!

Köszönet az önkéntes szervezőknek és résztvevőknek

A szervezés egyértelműen csapatmunka volt. Egy olyan összeforrott, kitartó ÖNKÉNTES csapaté, amelynél jobbat én el sem tudok képzelni. Nem hiszem, hogy sokan vannak, akik ilyen profizmussal és kitartással végezték volna el ezt a munkát, önkéntesen. Lixandru Robi (web-designer, általános arculat tervező, ötletember, fotós, szolgálatos sofőr stb.) nélkül biztos nem lett volna semmilyen túra-honlap (hát még ilyen minőségű). Minden szervezési ötlet és megvalósítás magán viseli Lixandru Robi és Venczel Enikő kézjegyét is. Az utóbbi 2-3 hét folyamatos hajszája eredménytelen lett volna, ha Enikő nem veti be minden energiáját azért, hogy valahogy minden elkészüljön a RAJT pillanatáig és nem áll a helyzet magaslatán a túra napján is, átdolgozott éjszakát követően (fordító, korrektor, titkár, szervező, indítóbíró, beszerző, forró drót, sofőr stb.)! Szabó-Venczel Nóra (majdnem 6 éves) kicsi kezeivel órákon át lelkesen válogatta és pakolta az energia-csomagok tartalmát, és alig várja, hogy a következő túra szervezésében is aktívan részt vegyen.
A túrának legalább 3 főszervezője volt, nem egy! Akikre bármikor bármiben számíthattam, akkor és amikor éppen szükség volt valamire.
A túraútvonal vázlata Tamás Miki tapasztalata, helyismerete, ötletei alapján alakult ki, amelyet közösen és alaposan lejártunk. Ennek nyomán sikerült aztán újra lejárni, lemérni és dokumentálni minden részletét, hogy megfelelő térképek és útleírás készülhessen. Miki ezen kívül értékes tanácsaival hasznosan hozzájárult a honlap tartalmának fejlesztéséhez is.
A túrakalauz formába öntése, tördelése Virág Péter barátom érdeme, a végső simításoknál és a nyomdai előkészítésben pedig értékes segítséget nyújtott Szikszai Ildikó és Attila.
Sebe Klára Csilla és kisfia, Csibi Krisztián hajnaltól éjszakáig 2 ellenőrző pontban is bíráskodott, közben pedig egyéb szervezői feladatokat is elláttak.
Ami a túra lebonyolítását illeti, nyilvánvaló, hogy külön elismerést érdemelnek a pontbírók (közöttük az indítóbírók és célbírók): Ádám Gábor, Lokodi Emőke, Rés Konrád, Venczel Enikő (KMDSZ), Sebe Klára Csilla és Csibi Krisztián (Unirea és Torockószentgyörgy), Molnár Ildikó (Silva és Várfalva), Pál Gyöngyi és István (Adrenalin Park), Szilágyi András (Hordós-kút), Etédi József (Túri-hasadék), Jankovics Tibor (Szind), Márton Erzsébet és Szabó István (Tordai-hasadék), Máthé Ferenc és Szabó János (Curmătura-nyereg), Csorba Anna és Fazakas Ferenc (Székelykő), illetve Barabás Ibolya és Gergely Margit (Torockó). És azok is, akiket nincs módom név szerint megemlíteni, de kedvesen elláttak minket étellel-itallal Szinden és Várfalván.
Részemről csak hálásan köszönni tudom nekik a lelkes és értékes segítséget, szíves engedelmetekkel, az összes résztvevő nevében is!
A szervezők nevében pedig köszönjük a jelenlétet mindenkinek, aki részt vett ezen az igazán emberpróbáló meneten. Fogadja mindenki őszinte elismerésünket, attól függetlenül, hogy kinek hány ellenőrző pontban és mikor sikerült vagy nem bélyegeztetnie. Önmagában már az is teljesítménynek tekinthető, hogy valaki nagyot gondolt és bevállalta a túrát – gondolok elsősorban az 5 gyerekre, aki elindult! És le a kalappal azok előtt (...és bátor szüleik előtt is...:-)), akik elejétől végéig méterről méterre végigküszködték a teljes 80 km-es útvonalat: Benkő Ákos Károly (12 éves) és Toroczkai Botond-Zoltán (13 éves)!

Branea Róbert

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap