Fontos információk

RAJT

2024. május 11., szombat

jokai-gy55_0.png Gyalogos 55
(Kolozsvár–Torockó)
6.00–6.30
Kolozsvár, Bükki Kemping

jokai-gy30.png Gyalogos 30
(Szind–Torockó)
8.00–9.00
Szind, unitárius paplak

jokai-gy17.png Gyalogos 17
(Szind–Várfalva)
8.00–9.00
Szind, unitárius paplak

jokai-gy10.png Gyalogos 10
(Várfalva–Torockó)
9.00–11.00
Várfalva, EKE-Vár


Létszámkorlát

Akárcsak tavaly, az idei túrán is létszámkorlátot vezetünk be az egyes helyszínek kapacitása miatt. Ennek megfelelően maximum 600 befizetett résztvevőt fogadunk. Ha valaki benevez, és nem fizeti ki időben a részvételi költségeit, előfordulhat, hogy már nem fér bele a 600-as keretbe, ezért kénytelenek leszünk törölni jelentkezését. Éppen ezért mindenkit megkérünk, hogy regisztráció után a lehető legrövidebb időn belül juttassa el a szervezőkhöz részvételi költségét, ezzel garantálva részvételét.


Utazási lehetőségek

Az utazás a RAJTokhoz – Bükki Kempinghez (Gy55), Szindre (Gy30/Gy17) vagy Várfalvára (Gy10), Várfalváról Torockóra (Gy17), Várfalváról vissza Szindre (Gy17/Gy30), illetve a visszatérés Torockóról Kolozsvárra, Várfalvára vagy Szindre lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal. Fontos, hogy a jelentkezési űrlapban megjelölje, melyik szállítást venné igénybe.
Azok számára, akik igényelnek visszaszállítást Torockóról, nagyon fontos, hogy a célba való megérkezésük után jelentkezzenek be az utazási irodánál, és egyeztessenek az önkéntesekkel a buszok indulása kapcsán, ugyanis történhetnek változások az eredetileg meghirdetett indulási időpontokhoz képest.
Tervezett indulási helyek és időpontok*:

ÚtvonalIndulási hely

Időpont

Kolozsvár–Bükki KempingBuszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz.

6:00

Kolozsvár–SzindBuszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz.

7:00

Kolozsvár–VárfalvaBuszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz.

8:00

Várfalva–TorockóVárfalva, EKE-Vár közelében

17:00

Várfalva–SzindVárfalva, EKE-Vár közelében

17:00

Torockó–VárfalvaTorockó, Piactér16:0018:0020:00
Torockó–SzindTorockó, Piactér16:0018:0020:00
Torockó–KolozsvárTorockó, Piactér17:0019:0021:30

*Az űrlap kitöltésekor kell megjelölnie, hogy melyik időpontban szeretne hazautazni. A délutáni buszok indulási időpontja kapcsán a változtatás jogát fenntartjuk és megpróbáljuk a résztvevők érkezéséhez igazítani azt. Előre is köszönjük szíves megértésüket és türelmüket.


Mit biztosítunk a résztvevőknek?

  • A szervezők a túra résztvevőinek igazolólapot, valamint kérésre nyomtatott térképet részletes útvonalleírással és emlékpólót biztosítanak. A túrát teljesítőket oklevéllel és kitűzővel jutalmazzuk.
  • Biztosítjuk az útvonalak egyes részeinek ideiglenes kijelzését szalagokkal és jelzőtáblákkal, illetve a digitális nyomvonalak is letölthetők weboldalunkról.
  • A résztvevők energiapótlót (alma, banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, szőlőcukor) kapnak a következő ellenőrző pontoknál: 1. EP – Adrenalin Park (Gy55), 4. EP – Szind (Gy55) és 8. EP – Várfalva (Gy55, Gy30). Minden résztvevő szendvicseket fogyaszthat (4. EP, Szind és 8. EP, Várfalva – zsíros és lekváros kenyér). Az összes ellenőrző pontnál biztosítunk ivóvizet.
  • A CÉLnál, Torockón, 14:00 órától kezdődően minden résztvevőt meleg étellel vendégelünk meg.
    Figyelem! Idén mindenkit megkérünk, hogy hozzon magával saját mélytányért, amiből elfogyaszthatja az ebédet.
  • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrző pontokon nem lesznek eldobható műanyagpoharak, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Csomagszállítás

Igény esetén ingyen elszállítjuk a résztvevők csomagjait (1 db./fő) a rajt helyszínétől Torockóig, ahol a cél-irodánál lehet majd ezeket átvenni. A csomagokra írják fel a nevüket és a telefonszámukat. A csomagban levő értéktárgyakért nem vállalunk felelősséget!


Elsősegélynyújtás

Az ellenőrző pontokon elsősegélykészleteket helyezünk el.
A túrán jelen lesz egy orvos és/vagy egy egészségügyi asszisztens.
A túrák megrendezéséről értesítjük a hegyimentő szolgálatot (Salvamont). Ugyanakkor a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, ugyanakkor fontos, hogy szükség esetén nyújtson segítséget túratársainak. Mindenkit arra kérünk, hozzon magával egy kis elsősegélycsomagot, amelynek javaslatunk szerint a következőket kellene tartalmaznia: ragtapasz, fertőtlenítő szer (oxigénes víz, Rivanol-oldat, Betadine), magnéziumtabletta, kötszer.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap