Fontos információk

RAJT

Szombat, augusztus 21.
7:30
Kolozsvár, Kakasos templom

Rajtcsomagok átvétele a helyszínen, 7:00 – 7:30 óra között.


Visszaszállítás Kolozsvárra

A CÉLba érkezett résztvevők Kolozsvárra utazása számításaink szerint lehetséges vonattal, de szükség esetén a szervezők biztosítják autós visszaszállításukat.

A vonatok menetrendje a következő:

  • CFR Călători R 3630, indul 16:46-kor, érkezik 17:42-kor
  • Interregional Călători R 15856, indul 17:07-kor, érkezik 17:58-kor
  • Transferoviar Călători R-E 15036, indul 17:47-kor, érkezik 18:35-kor
  • CFR Călători R 3078, indul 18:29-kor, érkezik 19:42-kor
  • Interregional Călători R 15858*, indul kb. 20:55-kor, érkezik 21:40-kor

* A megjelölt járatok különleges kérvényezés nyomán állnak meg a sztánai vasútállomáson, ennek ügyében a szervezők intézkednek.

Amennyiben valaki objektív körülmények miatt nem tud vonattal elutazni, a szervezők a lehetőségek függvényében mindent megtesznek annak érdekében, hogy hazaszállítására megoldást találjanak.


Létszámkorlát

Az idei túrán létszámkorlátot vezetünk be az egészségügyi óvintézkedések és az egyes helyszínek kapacitása miatt. Ennek megfelelően maximum 400 befizetett résztvevőt fogadunk. Ha valaki benevez, és nem fizeti ki időben a részvételi költségeit, előfordulhat, hogy már nem fér bele a 400-as keretbe, ezért kénytelenek leszünk törölni jelentkezését. Éppen ezért mindenkit megkérünk, hogy regisztráció után a lehető legrövidebb időn belül juttassa el a szervezőkhöz részvételi költségét, ezzel garantálva részvételét. Amennyiben az előre meghatározott létszámkorlátot korábban elérjük, a regisztrációt kénytelenek leszünk lezárni a határidő lejárta előtt.


Mit biztosítunk a résztvevőknek?

  • A rajtcsomag tartalma: rajtszám, térkép, kérésre emlékpóló
  • Díjazás: Minden egyéni kategória, valamint a váltóverseny 1-3. helyezettje érmet és oklevelet kap. Minden további résztvevő kap (kisebb) részvételi érmet és részvételi oklevelet. Az összesített egyéni női és férfi verseny 1-3. helyezettjeit kupával is jutalmazzuk. Amennyiben valamely versenykategóriában 3-nál kevesebb résztvevő van, az illető kategóriát összevonjuk az előző (fiatalabb korosztály) kategóriával.
  • A résztvevők a 3., 4. és 7. ellenőrző pontnál (Gorbói országút, Gyerővásárhely, Zsobok) energiapótlókat (alma, banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, szőlőcukor) kapnak. Az összes ellenőrző pontnál biztosítunk ivóvizet.
  • A CÉLnál, a Szentimrei-villában, a Szentimrei Alapítvány minden résztvevőt meleg étellel (tejfölös-túrós-tepertyűs puliszka) vár (14.00 órától).
  • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrzőpontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Csomagszállítás

Igény esetén a szervezők vállalkoznak a résztvevők csomagjainak (1 db./fő) a rajt helyszínétől a célig való ingyenes elszállítására, ahol a cél-irodánál lehet majd ezeket átvenni. A szállításra átadott csomagokat a résztvevőknek a nevet és telefonszámot tartalmazó felirattal kell ellátniuk. A csomagban levő értéktárgyakért a szervezők nem vállalnak felelősséget.


Szálláslehetőség Sztánán

Azok, akik a túra végén nem akarnak visszatérni Kolozsvárra, előzetes foglalással megszállhatnak a Szentimrei-villában (Riszeg Vendégház). A szállás ára egy éjszakára 30–40 lej, melegvizes zuhanyozási lehetőséggel. Foglalás és további információk: www.szentimrei.ro, riszeg2004@yahoo.com, 0374-959244, 0745-850004, 0770-588389.


Elsősegély-nyújtás

Az ellenőrző pontok elsősegély-nyújtó készlettel lesznek ellátva.
A túrát autóval végigkíséri egy orvos és egy egészségügyi asszisztens.
A túrák megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük. Ugyanakkor, a résztvevők tudatában kell legyenek annak, hogy egyes szakaszokon, a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén, lehetőségei szerint, nyújtson segítséget túratársainak. Ezért mindenkit arra kérünk, hozzon magával egy kis elsősegély csomagot, amelynek javaslatunk szerint a következőket kellene tartalmaznia: ragtapasz, fertőtlenítő szer (oxigénes víz, Rivanol-oldat, Betadine), Magnézium tabletta, kötszer.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap