Fontos információk

RAJT

Szombat, május 10.
7:30
Kolozsvár, Bükki Kemping

Rajtcsomagok átvétele a helyszínen, 7:00 – 7:30 óra között, váltók esetében a 2. és 3. váltásnak a váltás helyszínén.


Fontos változások

 • A járványügyi korlátozások miatt idén a szintidőket is nagyon szigorún be fogjuk tartani (ezzel együtt az ellenőrzőpontok nyitvatartását is) alkalmazkodva a hétvégi kijárási tilalomhoz.
 • A tömeges gyülekezés elkerülése érdekében 14 órától kezdődően állandóan fogunk buszokat indítani Torockóról. Éppen ezért megkérünk mindenkit, hogy érkezés után maximum 1 órát töltsön a célnál (ez elegendő a nyilvántartásba vételhez és étkezéshez), az utazási irodánál pedig iratkozzon fel a legkorábban induló buszra.
 • Amennyiben rajtunk kívül álló okok miatt le kell mondanunk a versenyt, a befizetett részvételi adományt (esetenként a szállítás összegét is) voucher formájában visszatérítjük, a megrendelt póló pedig utólag átvehető az irodánkban. Ha valaki készpénzben szeretné visszakapni a befizetett összeget, annak be kell jönnie a kolozsvári EKE ügyfélszolgálati irodájába.
 • A célba érkezést követően mindenki megkapja tálcán a meleg ételét, amit a járványügyi szabályoknak megfelelően szabadtéren, kellő távolságtartással kell elfogyasztania.
 • Várfalván idén nem a Polgármesteri hivatalnál, hanem az EKE-Várnál rendezzük be az ellenőrzőpontot, ehhez minden túrázó fog kapni egy kicsi Várfalva térképet, hogy könnyen megtalálhassa a helyszínt.
 • Amennyiben Torockón meghosszabbítják a karantént, a verseny mindenki számára Várfalván fog véget érni.

Utazási lehetőségek

Az utazás a RAJTokhoz – Bükki Kempinghez (egyéni és váltó 1), Szindre (váltó 2) vagy Várfalvára (váltó 3), Szindről (váltó 1) és Várfalváról Torockóra (váltó 2), illetve a visszatérés Torockóról Kolozsvárra, Várfalvára vagy Szindre lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal.
Tervezett indulási helyek és időpontok:

Útvonal Indulási hely Időpont
Kolozsvár-Bükki Kemping Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 05:45 06:15
Kolozsvár-Szind Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 7:00
Kolozsvár-Várfalva Buszmegálló, Mihai Viteazul (volt Széchenyi) tér 9A sz. 7:00
Szind-Torockó Szind, unitárius paplak 12:00
Várfalva-Torockó Várfalva, EKE-Vár közelében 14:00 – 18:30
Torockó-Várfalva Torockó, Piactér 14:00 – 18:30
Torockó-Szind Torockó, Piactér 14:00 – 18:30
Torockó-Kolozsvár Torockó, Piactér 14:00 – 18:30

Csomagszállítás

Igény esetén a szervezők vállalkoznak a résztvevők csomagjainak (1 db./fő) a rajt helyszínétől Torockóig való ingyenes elszállítására, ahol a cél-irodánál lehet majd ezeket átvenni. A szállításra átadott csomagokat a résztvevőknek a nevet és telefonszámot tartalmazó felirattal kell ellátniuk. A csomagban levő értéktárgyakért a szervezők nem vállalnak felelősséget.


Mit biztosítunk a résztvevőknek?

 • A rajtcsomag tartalma: rajtszám, térkép, szükség esetén SI card, kérésre emlékpóló
 • Díjazás: Minden egyéni kategória, valamint a váltóverseny 1-3. helyezettje érmet és oklevelet kap. Minden további résztvevő kap (kisebb) részvételi érmet és részvételi oklevelet. Az összesített egyéni női és férfi verseny 1-3. helyezettjeit kupával is jutalmazzuk. Amennyiben valamely versenykategóriában 3-nál kevesebb résztvevő van, az illető kategóriát összevonjuk az előző (fiatalabb korosztály) kategóriával.
 • A résztvevők energiapótlót kapnak a következő ellenőrzőpontoknál: 1. EP, Adrenalin Park, 4. EP, Szind és 8. EP, Várfalva (Gy55, Gy30) (alma, banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, szőlőcukor). Az összes ellenőrző pontnál biztosítunk ivóvizet.
 • A CÉLnál, Torockón, 14:00 órától kezdődően mindent résztvevőt meleg étellel vendégelünk meg.
 • Környezetvédelmi meggondolásokból az ellenőrzőpontokon nem biztosítunk eldobható műanyagpoharakat, ezért megkérünk mindenkit, hozzon magával kulacsot/poharat.

Elsősegély-nyújtás

Az ellenőrző pontok elsősegély-nyújtó készlettel lesznek ellátva.
A maratont autóval végigkíséri egy orvos és egy egészségügyi asszisztens.
A maraton megrendezéséről az illetékes hegyimentő szolgálatot (Salvamont) értesítettük. Ugyanakkor a résztvevőknek tudatában kell lenniük, hogy egyes szakaszokon a segítők helyszínre érkezése időbe telhet. Mindenki felelős a saját testi épségéért, és szükség esetén lehetőségei szerint nyújtson segítséget versenytársainak.

Honlapjaink fejlesztésének támogatói:
Communitas alapitvány Bethlen Gábor alap